Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

SECDEDEN SEHPAYA

Başlık size de 12 Eylül 1980 ihtilalini akla getirdi değil mi?
Türkiye’yi 12 Eylüle getiren olayları, acı bilançoları,12 Eylül sonrası ödemek zorunda kaldığımız maddi ve manevi bedelleri, masumiyetlerine rağmen her gün işkencelerle geçen yılları, çıplak halde dövülerek öldürülen kahramanları, secdeden sehpaya vakurla yürüyerek rahmeti rahmana giden şehitleri hatırlatıyor.
Bir neslin haklı- haksız demeden kurban seçilmesini insan yüreğinin çaresizliği ile hatırlıyoruz.
Bir ondan bir bundan diyerek bazılarının ebelemece keyfine masum gençliğin göz göre göre kurban edilmesini talep vicdan sızısı ile hatırlıyoruz.
O günlerin aktörlerinin insanlık suçu işledikleri ile yüzleşiyoruz. İnsanlık onurunu yok sayanların hukuksuz davranışlarının aslında bilinçli bir nesli yok etme hesabı olduğunu, kurbanların ve bu kırgın milletin haklı çığlığını duyuyoruz. Ulucanlar ve Mamak cezaevini unutmak kolay mı? Binlerce şehidi, sakat kalmışı, yıllarını cezaevlerinde geçirerek hayatı bitenleri unutmak mümkün mü? Bugünlere kolay gelinmedi. Fakat sonradan anlaşıldı ki, ülkenin o zamanki şartlara getirilmesi de çok ciddi bir projeymiş. Bu yüzden 80 ihtilalinin gerekli veya değildi konusu tartışılır.
Bu tarih, bir milletin evlatlarının umutlarının çalınışı, hayallerinin katledilişi, bedenlerinin yok edilişidir. Derdi memleket olan her biri lider olan bir nesli körelttiler. Bunlar acıdır ama gerçektir. Bu yüzden 12 Eylül kahramanları ile empati kurarken yüreğimizi kızgın demir dağlar. O günleri yaşamış, dinlemiş herkes kendinden ya da yakınlarından bir hatıra bulur.
Bu güne sebep olanlar şimdi hayatta değiller. Yaptıklarının elbet karşılığı olacak.
İnsanlık onuru elinden alınmış bir vatansever neslin, bahar bekleyen bir milletin hazana sürüklendiği dönemi unutmayacağız. Dava dava diye dolaşarak her türlü karıştırıcılığı yapan sözde büyük teşkilattılar ne kadar vebalde değil mi!
Aziz dostlarım; Bu dönemleri yaşamış biz çilekeşler ve neslimiz secdeden sehpaya giden yiğitleri unutmayıp birlik şuurunda olalım. Bozgunculara fırsat vermeyelim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti