Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

21 YILDIR CAZ YAPIYORUZ

21. Afyonkarahisar Caz Festivali başladı, sırada Klasik Müzik Festivali var. Bu festivaller 21’inci kez düzenleniyor.
Daha önce de belirttik; Caz Müzik de, Klasik Müzik de bizim ilgi alanımızda değil. Nefret etmeyiz ama çok ilgili de değiliz. Ama hem Afyonkarahisar Caz Müzik Festivali, hem de Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali’nin Afyonkarahisar’a önemli katkılar sağladığına inanıyoruz.
Afyonkarahisar’ın UNESCO tarafından “Gastronomi Şehri” ünvanına layık görülmesinde bu iki Festivalin varlığı, bizi diğer illerden öne çıkartmıştı. Mutfak kültürü en az Afyonkarahisar kadar zengin olan Adana mesela, böylesi uluslararası bir festivale sahip olmaması nedeniyle Afyonkarahisar’ın gerisinde kalmış, “Gastronomi Kenti” ünvanını bize kaptırmıştı.
Birkaç gündür etkinlikler devam ediyor. Fırsatınız olursa şöyle ulusal çaptaki gazetelere bir göz gezdirin. Ya da NTV, CNNTürk, Habertürk gibi haber kanallarına bir bakın. Afyonkarahisar Caz Müzik Festivali ile ilgili bir çok habere rastlayacaksınız.
Şehrin tanıtımı böyle yapılıyor, olumlu imaj böyle oluşuyor. Cinayetlerle, olumsuzluklarla, kötü haberlerle gündeme gelmek mi iyidir Afyonkarahisarımız için? Yoksa böylesi kültür, sanat ve spor etkinlikleri ile mi?
Biz tamamen bu mantıktan hareketle Caz Müzik ve Klasik Müzik Festivalleri’nin organizatörü hemşehrimiz Hüseyin Başkadem’e katkı sunmaya çalışıyoruz. Zaman zaman fikren ters düşsek de, her yıl bu iki organizasyonu ortaya koyuyor olması ilimiz açısından önemlidir.
Her iki Festivalde de her yıl “bütçe” meselesi tartışma konusu olur. İlimiz yöneticileri ile Başkadem arasında yaşananların bir çoğuna tanığız. Bu festivallere gürül gürül para akıtılsın demiyoruz ama, festivallerin sürmesi gerektiğine de inanıyoruz.
Biz dinlemesek de, ilgimizi çekmese de, Türkiye geneli ve yurt dışında bu müziklere ilgi duyan bir çok insan Afyonkarahisar’la ilgili iyi şeyler düşünüyorlar bu sayede. Buraya geliyorlar, burayı tanıyorlar.
Eski Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz bu organizasyonların bir sistematiğe bağlanması için konuyla ilgili “dernek” kurulmasını teşvik etmişti. Biz de Yarım Elma Derneği Başkanı Erol Öztürk’ün “Bu işe sahip çıkmalıyız” çağrısına itimat ederek bu dernekte yer aldık. Dernekte Sinan Millik ve Erol Öztürk yükü çekiyorlar. Asıl yük Hüseyin Başkadem’de. Bütçe Valilik ve Belediye başta olmak üzere kamu kurumlarının.
Fayda ise “Afyonkarahisar” markasının… Fikir ayrılıklarına, tartışmalara, gerilimlere ve restleşmelere rağmen!

 

MXGP ORGANİZASYONU VE UÇUK RAKAMLAR

 

“Afyonkarahisar” markası açısından önem taşıyan bir başka uluslararası organizasyon ise “MXGP Turkey”. Yani Dünya Motokros Şampiyonası.
Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde 2019 yılında düzenlenen MXGP sayesinde de Afyonkarahisar’da hem sosyal ve kültürel bir hareketlilik sağlandı. Hem de yaygın basında, hatta dünya genelinde Afyonkarahisar’ın ismi güzelliklerle anılmaya başlandı.
Klasik Müzik ve Caz Festivallerinde olduğu gibi MXGP konusunda da en önemli tartışma ve merak konusu “Bütçe” meselesi.
Şehrimizin adını olumlu bir şekilde duyuran, “Afyonkarahisar” markasına olumlu katkı sağlayan her organizasyonun destekçisiyiz. Bizim gibi bu şehri seven herkes bu çalışmaları destekliyor. Ama “bütçe” meselesindeki soru işaretleri herkesin kafasını kurcalıyor.
Tüm bu organizasyonların sağlam temeller üzerinde devam edebilmesi için “bütçe” konusundaki soru işaretleri giderilmelidir. Afyonkarahisar kamuoyu “Bu paralar nereye harcanıyor” meselesinde tatmin edilmezse, bu güzelim organizasyonlar hep soru işaretlerinin gölgesinde kalacak.
Dünya Motokros Festivali’nin tanıtımı da yapıldı. Gençlerin büyük ilgiyle takip ettiği sanatçılar Afyonkarahisar’a gelecek. Konserler, yarışmalar, organizasyonlar Ağustos ayında Afyonkarahisar’ı şenlendirecek.
Ama hem önceki organizasyonlarla ilgili açıklanan rakamlar hem de gelecek döneme yönelik rakamsal hedefler yine tatminden uzak kaldı. Önceki etkinlikleri 40 bin kişinin ziyaret ettiği belirtiliyor, gelecek yıllar için 100 bin ziyaretçi hedefleniyormuş. Keşke gerçek olsa.
MXGP’nin 2019 Değerlendirmesinde 6 milyon 643 bin TL’lik yerel TV reklam değerine ulaşıldığı belirtiliyor. 4,3 milyon TL’lik internet erişim ve gazeteler reklam değerine, 7 milyon 963 ben EURO Uluslararası Haber yayını değerine işaret ediliyor. Dikkat buyurunuz, MİLYON EUROLAR’dan bahsedilen rakamlara geldik: 190 milyon EURO Uluslararası TV ağı canlı yayın saatleri reklam değerine ve 198 milyon 263 bin EURO Uluslararası televizyonlarda haber ve canlı yayınlar tanıtım değerine ulaştığı belirtiliyor.
Bu uçuk rakamlar kimseyi tatmin etmiyor. MXGP Afyonkarahisar’da yapılmalı ve sürdürülmelidir. Bu organizasyon vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı forsunun ilimizde dalgalanıyor olması bile bir kazanımdır.
Ama uçuk rakamlarla göz boyanmaya çalışılmamalıdır. İnandırıcılığa gölge düşürülmemeli, bu işlerin “birilerinin para kapma tuzağı olduğu” imajı giderilmelidir.

 

DÜNYA AFYON’DA

 

Türkiye’nin dört bir yanında açtığı bürolarla ekonominin nabzını tutmaya devam eden ve bilinmeyen bir çok ekonomi kahramanının hikayesinin yerelden küresele duyuran DÜNYA Gazetesi bölge temsilciliklerine bir yenisini daha ekledi. DÜNYA’nın Bilecik- Kütahya-Afyonkarahisar bölge temsilciliğinin yürütüleceği büro, Afyonkarahisar’da hizmete açıldı.
Ekonomi dünyasının “referans” alınan bilgi kaynağı olarak DÜNYA’nın, üç ilin bölge temsilciliğini yürütecek yeni bürosunun açılışına Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Genel Koordinatör Vahap Munyar, Yazı İşleri Müdürü Handan Sema Ceylan da katıldılar. Dünya’nın Afyonkarahisar Bölge Temsilcisi Hatice Aydoğan Özsökmen ve Dünya’nın Afyonkarahisar muhabiri İbrahim Küçükkurt ile birlikte ilimiz protokolünü ağırladılar açılış töreninde.
Vali Gökmen Çiçek’in dediği gibi, “Afyonkarahisar’ın ekonomisinin DÜNYA ile Türkiye’nin gündemine taşınacak” olması önem arz etmektedir. İş dünyasının önemli köşe taşlarının ilgiyle takip ettiği Dünya’nın Afyonkarahisar’da olması bu şehre artı değer katacaktır. Hayırlı olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti