Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Afyon’da siyasetçilik oyunu – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 11 Şubat 2013 Pazartesi 02:00:00
  Siyaset basit bir tanımlama ile devletleri yönetme sanatı. Başka bir ifade tarzı da belli bir toplumda çatışma halinde olan çıkarların uzlaştırılması faaliyetidir. Hatta beşeri ilişkilerde de sözde ortak müştereklerde buluşmak adına güdülen bir siyaset söz konusu.
Dünya siyaseti, ülke siyaseti, yerel siyaset. Siyaset günlük hayatın olmazsa olmazlarından. Olağan gelişmelerin çoğu birbiri ile paralellik arz ediyor. Yakın geçmiş, tarihin tekerrür etmesi, ağırlıklı olarak kişisel, ucuz ve basit hesapların peşinden koşanlar vs. Örnekleri dünden bugüne bolca sıralamak mümkün.
Toplumsal hayat ve siyasetin ortak sıkıntısı üretme kabızlığıdır. Bu ortak sorun günlük hayatın her alanında kendini hissettiriyor. Akıl tutulması, kayıtsız razı oluş, bu dünyayı bu ülkeyi ben mi kurtaracağım. Adına her ne denirse densin. Düşünmekten, üretmekten, uygulamaktan, mücadele etmekten kaçıyor insanlar.
Sahne aynı, roller aynı aktör ve aktirislerde nicelik ve nitelik sorunu var. Kişiler gölgelerinden korkar halde. Ağa babalarına hesap veremezlerse bundan sonraki akıbetleri ne olacak? Dünyadaki, ülkedeki gelişmeler elbette Anadolu’nun kilidi Afyon’u da doğrudan etkiliyor. Artık insanlar futbol takımı tutar gibi siyasi parti sempatizanı değil. Düşünce yapıları daha bencil ve esnek. Çoğunun kıblesi de yok. Artık idealizm demode bir kurgu. Dolayısıyla idealler çerçevesinde şekillenen hayatlar da yok.
Gelelim Afyon’daki siyasetçilik oyununa. Bizdeki oyun Nasreddin hocanın göle maya hikayesine benzer. Ya tutarsa. Gençlik yıllarında az çok nasiplendiği siyasi görüş minvalinde emekliliği hak edenlerin boş vakit geçirme aracıdır siyasetçilik oyunu. Hepsinin rotası iktidara gelmek. Hem yerelde hem de genelde. Peki bu uğurda neler yapıyorlar? Seçmenin, vatandaşın beklenti ve ihtiyaçlarına ne ölçüde hitap ediyorlar. İktidar gücüne talip olurken bu gücü nasıl kullanacaklarını anlatma zahmetine katlanmazlar. Çünkü anlatacakları şeyleri, ürettikleri program ve politikaları yoktur. Hele bir iktidar olsunlar o zaman düşünürler elbet.
Afyon’da siyasetçilik oyunu yukarıda da sözünü ettiğimiz üzere emekliliği hak edenlerin boş vakit geçirme aracı. Hani evde rahatça sigara içemiyip de karısının hışmına uğramamak için bir kaçış. Eve misafir gelecekse hanımın ayağına dolanmamak için üyesi olduğu partiyi lokal olarak kullanmak. Sözde dava arkadaşlarından biri lavaboya gittiğinde arkasından atıp tuttuğu, yüzüne karşı iltifatlar yağdırdığı bir yerdir siyasi parti. Seçim zamanı geldiğinde ise belli bir mahalde turu atıp sandıklar açıldığında vatandaşın tercihini sorgulamaktır.
Afyon’da siyasetçilik oyunu teşkilatlar, örgütler arasındaki anlamsız, hiçbir şeye faydası olmayan kişisel hesaplaşmaları kapsar. Siyaseti kimin için, ne adına, ne kadar etik yaptıklarını kaç siyasetçi sorgular? Gerçek şudur ki gün geçtikçe faydası, keyfi, anlamı olmayan siyasetçilik oyunu insanı sıkarken, gelecekten ümitli olmayı da engellemektedir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti