Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

DOLU MAKAMLAR BOŞ KOLTUKLAR

Virüsün gölgesinde şehrimizde güzel şeyler de oluyor. Afyonkarahisar’ımızı birileri bir adım daha öne götürmek adına gece gündüz çalışıyor. Bu konuda Başta Sn. Valimiz Gökmen ÇİÇEK ve Belediye Başkanımız Sn. Mehmet ZEYBEK ile ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hüsnü SERTESER’e teşekkürlerimi sunuyorum. ATSO’dan bahsetmişken küçük bir parantez açmak istiyorum BREEAM’in dünya çapındaki yeşil binalar arasında yaptığı oylamada ATSO binasının dünya birincisi olması şehrimiz adına gurur verici bir sonuçtur. Bu anlamda ATSO yönetimine tüm kamuoyu önünde teşekkür etmek istiyorum. Hikmet sahiplerinin de söylediği gibi adetleri çoğalsın inşaAllah, bu memleket için bir tuğla bir taş koyanlardan Allah razı olsun.
Şehrimizin unutulmuş bir köşesinde Frigya’da şapkadan tavşan çıkartırcasına yapılanları hepimiz şahidiz. Sosyal ve ekonomik katkılarını ilerleyen zamanlarda hepimiz göreceğiz. Tabii unutulmuş yerlerde bunlar yapılırken şehrin gözbebeği ana damarlarına neler yapılacak hep birlikte göreceğiz. Elbette vardır bir düşünceleri fakat yapılanları gördükçe bizim de heyecanımızı çok görmeyin. Şehrimizde başı çeken sektörler Mermer, Termal, Turizm ise bir diğer en önemli faktör de düğün sezonudur. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ertelenen düğünler başta Uzunçarşı esnafı olmak üzere neredeyse tüm esnafın elini kolunu bağlamıştır. Düğüncü deyip geçmeyiniz. İnşaattan tekstile gıdadan kuyumcuya piramitin en tepesindedir. Ve Uzunçarşı, Bedesten ve Belediye şehir çarşısı bu işin merkezidir. Ayrıca şehrimize gelen turist ve ziyaretçilerin mutlak ziyaret ettiği bölgedir. Tabi bir diğer hususta şehrin finans merkezidir.
Uzunçarşı Lokum, Sucuk, Kuyumcu ve döviz bürolarının merkezi, şehrin kuşaktan kuşağa geçen marka firmalarının bulunduğu yerdir. Peki biz böylesi bir potansiyeli nasıl kullanıyoruz dersiniz? Gelen her ziyaretçimizi misafirimizi tıkanmış trafiğimizle dar Uzunçarşı sokağına çapraz araç park edip bir daha girmesin diye mi? Her ne kadar altının cazibesi, lokumun, sucuğun tadı çekse de trafik ve otopark keşmekeşiyle bir daha gelme der gibi bir halimiz var.
Çarşı esnafıyla alışveriş sadece mal alıp para vermek değildir. Hatırdır, gönüldür, hatıradır, hafızadır, sosyal münasebettir. AVM’de ise sadece al-öde-git bir daha görmesen de olur… Yıllar geçse de dönüp görmek istediğimiz çarşılar ve hayatta olduğunu görünce mutlu olduğun esnaftır.
Şehrimize adını veren Kale’den, eski yerleşim yerlerine, konaklara, Taşhan’a, Tarihi Bedesten’e kadar şehrimizi besleyen ana damar tıkanmış durumdadır. Tüm şehrimiz esnafı gibi Uzunçarşı da daha fazlasını hak etmektedir. Allah korusun ahşap evlerin bulunduğu yukarı mahallelerde bir yangın çıksa itfaiyeye ait büyük araçların geçme şansı yoktur. Şehrimiz gastronomi ile lezzetleri anılırken maalesef trafik karmaşası ile “aman aman merkeze hiç bulaşma, yol üstünden al geç” diyerek kulaktan kulağa da reklam edilmektedir.
Uzun yıllar sonra görüyoruz ki bu kez Afyon’un tarihi değişecek.
Görüyoruz ki şehrin yöneticileri Afyon’u seviyor. Görüyoruz ki Afyon yatırımlar için hazır üretim ve fabrikalar için yatırıma hazır.
Görüyoruz Ayazin’de, Frig Vadisi’nde yapılanları tüm dünyayı Afyonkarahisar’a davet ediyor. Kader gayrete aşıktır. Gayret üzere yola çıktı Sahib-ül Karahisar. Tek ricamız şu an öncelikle merkezin bu trafik ve otopark sorunlarının çözülmesi, aksi durumda tüm bu emeklerin getiri ve götürüsü tartışılır bir hal alacak.
Ben gördüm ve inandım şehrin bir ucunda yapılanları ve tüm bunları yapanların merkezde daha neler yapabileceğine inandım, üretimden eğitime ve sağlık alanında yükselen bir Afyonkarahisar olacak bunu görüyoruz.
Seçilmişinden, atanmışına, sahada çalışan, konuyu yerinde gören, sorunu çözen, gecesini gündüzüne katan bir ekip var Afyonkarahisar’da. Dolu makamlar, boş koltuklar var Afyonkarahisar’da. Kimi Ankara kimi saha da, kimi masada. Afyonkarahisar ile yatıp kalkıyor yöneticilerimiz, emeği geçen her birinden Allah razı olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti