Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mustafa Yılmaz DÜNDAR

EDEP YA HU – CİNSELLİK VE ÖFKENİN İSYANI VE ŞİDDETİNDEN KURTULMAK

Cinselliğin “BEN” diye takdimi ve kişide açtığı asilik, bu asiliğin öfkeyle arkadaşlığı ve iş birliği yapması iki şekilde önlenebilir. Bu iki şekilden ilkinin A ve B şıkları vardır. A şıkkı; nefsin şerrinden çıkmadan yapılan önleme müdahaleleridir, birinci yöntemin A ve B şıkkının esas noktası burasıdır: Kişiyi nefsin şerri şartlarından çıkarmadan ondan cinsi farklılığı silmek hedeflenir. A şıkkındaki müdahaleye kişinin rızası yoktur. Bu oyun kurucuların insanları deccal yönetimine hazırlama planları içerisinde uygulanan bir taktiktir. Ancak oyun kurucular deccalı ve yapacaklarını bilemedikleri için kendilerini oyunun patronu sanmaktadırlar. Sonuçta kişi nefsin şerrinden ayrılmadan cinsel farklılık hissini kaybeder, asilik vasfını yitirir, yeni bir öfkelenme şekli öğrenir. Bu aslında nefsin şerrini tabiatından koparmaktır. Oyun kurucular burayı bilmezler. Bilmedikleri için böyle bir oyun kuruyorlar. Dikkat edin, şeytan halifetullah vasıflı insanın özelliklerini, hallerini bilmez. Halifetullah’ın özelliklerini Allah’tan uzakta olanlar veya Allah’ın uzağa attıkları hiç bilemezler. Bu planları, bu oyunları Allah’tan uzakta kurdukları için oyun kurucular da bilemezler. Yaptıkları planların işaretlerini de taraftarlarını da görüyoruz. Bilmedikleri şudur: Bu planladıkları oyun nefsin şerrini tabiatından koparmak demektir. Nefsin şerrini tabiatından koparmak ise dünya hayatı imtihanının yönetimi kurallarına aykırıdır. Dünyada, insanların ahiretteki hayatta nasıl konumlanacağına veya konuşlanacağına ait bir eleme sistemi vardır. Bu eleme sistemi içerisinde nefsin şerrinin bütünlüğü önemlidir, bu bütünlüğü bozamazsınız, imtihan sistemine uymaz. Dolayısıyla, bu planlar güdük kalacak, sonuçta da deccal ve deccaliyet yenilecektir.
Nefsin şerrinden çıkmadan cinselliğin ve öfkenin asilik ve şiddetlerinden insanı kurtarmanın B şıkkı ise şöyledir: Yine nefsin şerri pozisyonundan çıkmadan yapılan bir uygulama vardır, ancak burada kişinin rızası mevcuttur. Öncekinde kişinin rızası yoktur, algı operasyonlarıyla razı gibi gözüküyor olabilir ama bilmediği için; yapılan işin aslını bilse rızası yoktur. Fakat B şıkkında kişinin rızası vardır. Çünkü bu yöntemle insanüstü olacağını zannederler, bazı felsefelerle yaşaması sonucu bu zannları elde ederler. Beş duyu sınırlarını aşan güçler açmaya çalışırlar. Oysa nefslerine yeni zulümler eklemektedirler. Bu amaçla, cinsel farklılıklardan ve onun asiliği ve öfkeyle arkadaşlığından sıyrılarak bir başarı elde ederler. Beş duyu sınırlarının dışına çıkarak normal insanlara güç gösteren bir hayat tarzı oluşturmaya çalışırlar ama nefsin şerrinden çıkmadan. En önemli nokta bu; bunu nefsin şerrinden çıkmadan yaparlar. Kendilerine göre bazı güçler de elde ederler, bazı başarılar da elde ederler. Oysa bunlar kendilerince geliştirdikleri yeni zulümlerdir, yeni bir nefse zulüm yöntemidir. Sonuçta Allah’ın nimetlerini küfür amaçlı kullanmış olurlar. Dolayısıyla kendilerine göre başarılı gibi gözükseler de Kur’an’ın tabiriyle hain ve nankördürler.
Diğer yöntem nefsin şerrinden kurtularak elde edilen başarıdır ki bu yöntemi Kur’an öğretmektedir. Bunun diğer iki yöntemden farkı, insanların bu uygulamaya Allah rızası için giriyor olmalarıdır. Ve bir de, bu yöntemle cinsellik üzerinden gelen asiliğin öfkeyle olan arkadaşlığından ve bu arkadaşlıktan doğan şiddet uygulamalarından kurtulurken, cinsel farkı hissetme ve bilme o kişiden silinmez. Çok önemli bir fark da budur. Cinsel farkı hissetme ve bilme o kişiden silinmez, aksine bu fark daha anlamlı olur. Kişi, cinsel farklılıkları bir nimetullah olarak yaşar. Hem bu nimeti bir nimetullah olarak yaşar hem de bu nimetin nefsin şerri dolayısıyla oluşturduğu asilik ve şiddet uygulamalarından Kur’an yöntemiyle sıyrılmış olur. O asiliğin yani nefretin yani şiddetin amellerle kişiden Allah’a asilik, nefret ve Allah’la didişme kalkar. Bunların hepsi duniHi algı ve zannlarıdır. Mümin amelleriyle sadrını bunlardan temizlerken başarıyı da elde etmiş olur.
Cinsellik ve öfke iş birliğine, bu iş birliğinin kişideki baskılarına ve kişiyi sanki elinde değilmiş gibi yönlendirmesine karşı ilk mücadele, duyguları dizginleme ve dizginlemeye destek verecek zikrullah duaları ve amellerle başlar. Başardığında kişide yine cinsellik vardır ancak olumsuz tesirleri kalmamıştır. İki yöntem arasında birinde başarıyı sağlayan diğerinde başarısızlığa götüren tek şey; Hakk yoldaki başarı ancak kişinin nefsini Allah adına “BEN” diyerek takdim etmesinin ve bu takdimini konuşma dili ve beden dili ile ortaya koymasının sonucudur. Kendi adları namına “BEN” diyerek uygulanan yöntemlerin sonu başarısızlıktır, sonuç hüsrandır. En son cümle şöyledir; bir kişi birçok yöntem kullanarak kendisine veya topluma sakıncalı gördüğü bazı şeylerden kurtulmak isteyebilir veya oyun kurucular bazı planlar yapabilirler. Ancak kendi adları namına “BEN” dedikleri sürece sonuç hüsrandır.
Eğer kişi Allah adı namına “BEN” demeyi öğrenir ve Allah adı namına “BEN” demenin konuşma dilini kullanırsa bu yolda başarı elde eder.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti