Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

HAÇLI ZİHNİYETİ SADECE FİLİSTİN’DE DEĞİL YUKARI KARABAĞ’DA, DOĞU TÜRKİSTAN’DA, IRAK’TA VE AFGANİSTAN’DA DA YAŞIYOR.. (V)

Muharrem Günay 5 Haziran 2010 Cumartesi 03:00:00
  Cedlerimizin, Selahaddin’in idaresi altında, uğrunda Hıristiyanlarla mücadele ettikleri topraklarda yabancı hâkimiyet ve nüfuzunun tahtında (altında) bulunmasına müsaade etmeyeceğimizi beyan edecek kadar bugün, Allah’ın inayeti ile kuvvetliyiz. Avrupa bu mukaddes yerlere temellük etmek için Yapacağı ilk adımda bütün İslam âleminin ayaklanıp icraata geçeceğine şüphemiz yoktur.”
Görüldüğü gibi, Atatürk Türkiye dışındaki Türk dünyasına ve İslam dünyasına karşı kayıtsız ve ilgisiz değildir. Suriye ve Irak gibi İslâm ülkeleriyle federasyon, konfederasyon gibi birleşmelere dahi sıcak bakmıştır. Atatürk’ün Türkiye dışındaki Türklere ve İslam âlemine kayıtsız ve ilgisiz olduğunu iddia etmek Atatürk’e ve Atatürkçülüğe ihanet olduğu kadar İslam’a ve Müslümanlığa da ters düşer. Sadece Atatürk’ün önceliği Türkiye’dir. Nitekim Atatürk zamanı gelince Hatay’ı Anavatana ilhak etmesini bilmiştir. Ayrıca Atatürk, Musul ve Kerkük’ü ve Kıbrıs’ı hep milli sınırlarımız içinde görmüştür.
HAÇLI ZİHNİYETİ BU GÜN DE SADECE FLİSTİN’DEĞİL, IRAK’TA, YUKARI KARABAĞ’DA , DOĞU TÜRKİSTAN VE AFGANİSTAN’DA DA AYNEN YAŞIYOR.
Sonra zaman geçer ve çanakkale savasında yine aynı görüntüler gene aynı şahışlar farklı bir mekanda karşılaşır. Mehmet AKİF şöyle yazmıştır olayı :
Tepeden yol bularak geçmek için Marmara’ya
Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya,
Ne hayasızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı !
Nerde- gösterdiği vahşetle “bu bir Avrupalı”
Dedirir-yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi,
Varsa gelmiş, açılıp mahpesi, yahut kafesi ! …
Sade bir hadise var ortada: Vahşetler denk.
Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ
Hani, tâuna da züldür bu rezil istilâ…
IRAK’IN, AFGANİSTAN’IN VE YUKARI KARABAĞ’IN İŞGALİNE DE AYNI TEPKİ GÖSTERİLMELİYDİ..
Bu gün aynı vahşet Bosna’da, Doğu Türkistan’da yaşandı; KÜÇÜK ABD’nin yani İSRAİL’in eliyle Filistin’de Kudüste’ BÜYÜK İSRAİL’İN YANİ ABD’NİN eliyle Irak’ta ve Afganistan’da, Ermenilerin eliyle Yukarı Karabağ’da yaşanmaktadır.. Filistin konusunda gösterilen aynı hassasiyetin, Karabağ’ın Ermeniler tarafından işgalinde ve ABD’nin Irak’ı ve Afganistan’ı işgalinde, Doğu Türkistan’da yaşanan ÇİN ZULMÜ karşısında aynı şiddette gösterilmeyişi çok dikkat çekicidir.
Bölge ve ırk farkı gözetmeksizin dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş; yaralanmış; sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalıştığı iddia edilen İHH-İNSANİ YARDIM VAKFI’nın Yukarı Karabağ, Doğu Türkistan konusunda da çok aktif olması gerekmezmiydi?
BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ ABD VE İSRAİL
Adına kısaca BOP denen ve asıl amacı Orta Doğu’da İsrail’den daha büyük bir devlet bırakmamak ve başta Türkiye olmak üzere 24 İslam ülkesindeki sınırları değiştirmek olan bu projenin de İsrail ile ilişkisi vardır. Küçük ABD olduğu konusunda hiç kimsenin itirazı olmayan İsrail’in ve yine Büyük İsrail konumuda olan ABD’nin PKK’ya destek verdiği ve uzun vadede Türkiye’yi bölerek ABD’nin ve İsrail’in kontrolünde bir YAHUDİ KÜRDİSTAN’ı kurma peşinde olduğu da bilinmelidir. BOP projesinin EŞBAŞKANI DA R. TAYYİP ERDOĞAN’dır..
Yine ABD’deki Yahudi Kuruluşu’ndan “ÜSTÜN CESARET ÖDÜLÜ” alan, Yahudi olmayan ve ilk Müslüman lider olan Tayip Erdoğan değil midir. Bence Erdoğan o ödülü derhal iade etmelidir..
GAYRİ MÜSLİMLERLE DOST OLMAK
Nisa Suresi 139. ayette ise, kafirleri dost edinmek, onlarla kaynaşmak, onların katında itibar ve değer aramak münafıklığın ve fasıklığın özellikleri arasında gösterilmiştir:
“Müminleri bırakıp kâfirleri dost edinirler, onlarla anlaşıp kaynaşırlar, itibar ve değeri onların yanında ararlar” (Nisa, 4/139).
Kur’an’da “Şüphesiz ki bu Kur’ân, insanları en doğru ve en sağlam yola iletir.” (İsra,9) denildikten sonra, daha sonra da, Müslümanları bu doğruluktan saptıracak tehlikeye dikkat çekile-rek:
“Vela terkenu ilellezine zalemû fetemessekümünnâru” “Zalimlere yanaşmayın, (onlara yandaşlık etmeyin) yanarsınız” (Hud/113) buyrulmaktadır. (Devamı yarın)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti