Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ALLAH RIZASI İÇİN BİR DAMLA GÖZYAŞI

Muharrem Günay 20 Haziran 2013 Perşembe 03:00:00
  Yüce Allah Enfal Suresi 2. ayette şöyle buyuruyor: “İNNEMEL MÜ’MİNÛNE LLEZİNE İZÂ ZÜKİRALLÂHÜ VECİLET GULÛBÜHÜM VE İZÂ TÜLİYET ALEYHİM ÊYÊTÜHÜ ZÂDETHÜM ÎMÂNEN VE ALÂ RABBİHİM YETEVEKKELÛNE* (ENFAL / 2) “Müminler ancak, Allah anıldığı zaman yürekleri titreyen, kendilerine Allah’ın ayetleri okunduğunda imanlarını artıran ve yalnız Rablerine güvenip dayanan kimselerdir.”
Peygamberimiz (SAV) şöyle buyuruyor:
“- Kulun vücudu, Allah korkusu ile ürperdiği zaman, yaprakları dökülen ağaç gibi günahlardan sıyrılır.” (İmam-ı Gazali, Mükaşefet’ül Kulûb-Kalplerin Keşfi sayfa:14)
Yine rivayetlere göre Peygamber Efendimiz demiştir ki:
“Ulu Allah şöyle buyuruyor:Şu iki korku ile iki günü aynı kulumda bir araya getirmem. Dünyada benden korkanın Ahiretini emin kılarım. Buna karşılık dünyada iken benim korkumu yüreğinde taşımayanları Kıyamet gününde de korkuya düşürürüm.” (İ.Gazali, 16)
Ulu Allah şöyle buyuruyor:
“ Felâ tehşevunnâse vehşevnî” “İnsanlardan değil benden korkunuz.” (Maide/44)
Diğer bir ayette de şöyle buyurulur:
Felâ tehâfühüm vehâfûni in küntüm mü’minîne “Eğer müminseniz onlardan değil, benden korkunuz.” Al-i İmran 175)
Hazreti Ömer Kur’an’dan bir ayet indiği zaman yere baygın düşerdi. Bir gün eline bir saman kırıntısı alarak şöyle dedi.” Keşke ben de bir saman kırıntısı olsaydım, adı anılmaya değer bir şey olmasaydım. Keşke anam beni doğurmamış olsaydı.”
O çok ağlardı, hüngür hüngür yaş dökerdi. Bu yüzden yanaklarından süzülen yaşların bıraktığı iki siyah iz her zaman yüzünde görülürdü.
Allah Rızası İçin Bir Damla Göz Yaşı
Peygamberimiz (sav) buyurdu ki:
“-Sağılan süt memeye dönmedikçe Allah korkusu ile ağlayan kimse de cehenneme girmez”
Rivayet edilir ki, Kıyamet günü bir kul Allah katına çıkılacak ve günahların ağır bastığı görülerek cehenneme atılması emredilecektir. Bu sırada kirpiklerinden bir tel dile gelerek şöyle diyecektir: Ey Rabbim! Senin Resulün Muhammad “Kim Allah korkusu ile ağlarsa Allah onun yaş döken gözlerini cehenneme haram kılar” diye bildirdi. Ben senin korkundan ağlamıştım.
Bunun üzerine dünyada Allah korkusu ile ağlayan bir kirpik teli sayesinde adam affedilecektir. Cebrail (AS) “Falan oğlu filan bir tel kirpik sayesinde kurtuldu” diyerek bu durumu ilan edecektir.” (İ.Gazali, a.g.e./17)
Rivayet edilir ki Kıyamet günü cehennem ortaya çıkınca öylesine kükreyecek ki, bütün ümmetler dehşetinden diz üstü kapaklanacaklardır. Nitekim Ulu Allah (C.C) buyuruyor ki:
“VE TERÂ KÜLLE ÜMMETİN CÂSİYETEN KÜLLE ÜMMETİN TED’Â İLÂ KİTÂBİHÊ. EL YEVME TÜCZEVNE MÂ KÜNTÜM TA’LEMÛNE*” (Casiye/28)
“… Ve sen her ümmeti diz üstü çökmüş (ne olacağını endişe ile bekler) görürsün. Her ümmet amel defterini almaya çağrılır.”
İnsanlar cehenneme yaklaştırıldıklarında onun öfke ve kükreyişini duyacaklar, bu kükreyiş beş yüz yıllık mesafeden duyulacaktır.
O zaman peygamberler dahil her kes kendi derdine düşerek “ ben ne olacağım, ben ne olacağım” diyecektir. Yalnız Peygamberlerin Ulusu-Büyüğü olan Hz. Muhammed (A.S.) müstesna, O “ümmetim ne olacak, ümmetim ne olacak” diyecektir.
O sırada cehennemden dağlar gibi bir ateş kütlesi çıkacaktır. Peygamberimizin (SAV) ümmeti “Ey ateş kütlesi! Namaz kılanlar, doğruluktan ayrılmayanlar, Allah’tan korkanlar ve oruç tutanlar hakkı için geri dönermisin” diye yalvararak ateşi geldiği yere göndermeye çalışacaklar, fakat ateş geri dönmeyecektir.
Bu sırada Cebrail’in (AS) “ateş kütlesi Muhammed’in ümmeti üzerine yöneldi” diye seslendiği duyulacaktır. Bunun üzerine Cebrail, bir bardak su getirerek Peygamberimize uzatacak ve “ey Allah’ın Resulü! Bunu al, ateşin üzerine at” diyecektir. Peygamberimiz
“bu su nedir?” diye soracak ve Cebrail’den (AS) şu cevabı alacaktır: “Bu senin ümmetinin, Allah korkusu ile ağlayan günahkarların gözyaşıdır. Şimdi ateşin üzerine serpip onu Allah’ın izni ile söndüresin diye sana getirme emri aldım” Sevgili Peygamberimiz (SAV) Cebrail’den aldığı bardağı ateşin üzerine boşaltır boşaltmaz ateş sönecektir.” (İ.Gazali,a.g.e. 18)
Evet! Bu gecede bol bol göz yaşı dökelim, dökülen bu yaşlar günahlarımıza keffaret olacak, Cebrail aleyhisselamın getirdiği göz yaşları gibi cehennem ateşinin sönmesine inşallah vesile olacaktır.
Miraç ile Sevgili Peygamberimizi yücelten ve mükafatlandıran Yüce Rabbimiz, inşallah sevgili Peygamberimizin ve miraç gecesinin yüzü suyu hürmetine milletimizi ve bütün Müslümanları sıkıntılardan, belalardan kurtarır ve mükafatlandırır.
Amin.. Velhamdü lillahi Rabbil alemin….

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER