Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

BÜYÜK TÜRKİYE – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 17 Nisan 2017 Pazartesi 12:55:45
 

Aylardır süren yarış, merakla beklenen sonuçlarla nihayete erdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti için yeni bir dönemin kapısı aralandı.
Dün yapılan halk oylaması ile Türk Milleti, yine eşsiz ferasetini konuşturdu ve siyaset dünyasının her kademesine “ayar” verdi. Her konuda “denge”yi seven Türk Milleti, ülkesinin ve kendisinin kaderiyle ilgili süreci “kıl terazi” üzerinde dengelere oturttu adeta. Hangi cepheden olursa olsun aşırılıklara müsamaha etmeyeceğini ispatlayan seçmen, keskin ayrılıklardan fayda gelmeyeceğini hem gördü ve hem de gösterdi.
Türkiye genelinde alınan halk oylaması sonuçları siyaset sahnesinde öncü konumda bulunan AK Parti, CHP ve MHP kadroları için yeni bir dönemin işaretçisi. Bu sonuçlara göre Türk Milleti, kendisini çevreleyen ateş çemberine karşı, mevcut sistemdeki samimi yenilenme çabalarına destek verdiği gibi, bu desteğin “dozu kaçırmadan” olması gerektiğine hükmetmiştir. Türk Milleti, Devlet’in birlik ve bütünlüğüne gelebilecek tehlikeler ve halkın kendi geleceğiyle ilgili kararlar vermesi konusunda doğabilecek aksamalara karşı şerhini düşmüştür. Bunun yanı sıra istikrardan, güçlü yönetimden, Devletin ve Milletin dış dünyaya karşı dik duruşundan taviz verilmemesi gerektiğini de göstermiştir.
Alınan sonuçlara partilerin durumu açısından bakıldığında AK Parti’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsı üzerinde bütünleşen oylarını büyük oranda koruduğu gözlemlenmektedir. Eğer ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat meydanlara çıkmasa, propagandanın neredeyse tüm yükünü omuzlarına almasa Türkiye genelindeki yüzde 52’lik oy oranının yakalanması belki de mümkün olmayacaktı. Afyonkarahisar için de bu durumu Veysel Eroğlu faktörü ile birlikte değerlendirmek gerekir. Afyonkarahisar’da AK Parti-MHP ittifakında yüzde 65’lik oy oranı yakalandı. Bakan Eroğlu olmadan sadece milletvekilleri ve teşkilatlar bu seçim çalışmasını yapıyor olsaydı Afyonkarahisar’da yüzde 65’e yaklaşan oy oranını yakalayabilir miydi AK Parti?
“Hayır” cephesinin bayraktarlığını üstlenen CHP, bu seçimden güç toplayarak çıkmıştır. CHP teşkilatları alınan sonuçla yeniden kendine güven kazandığı gibi, bundan sonraki süreç için “Az daha zorlasak olacakmış” fikrine bürünmüştür. Çıkan sonuç, halkoylamasından önce yapılan “Bir daha CHP iktidar yüzü göremez” yorumlarını boşa çıkartmış, CHP’nin halkın sinir uçlarına dokunmayan isimlerle halk önüne çıkması halinde % 50’lik oy oranını yakalayabileceğini göstermiştir.
MHP cephesi açısından halkoylaması süreci tam anlamıyla çok bilinmeyenli denklem hükmündedir. Halk oylaması sonuçlarına göre MHP seçmeni, Genel Merkez’in tercihi olan “evet”e umulan oranda destek vermemiştir. Öte yandan bakıldığında; MHP oylarının katkısı olmasa, AK Parti’nin kendi oyları acaba % 52’lik başarı oranına yeter miydi? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile muhalif kanat arasındaki ipler iyice gerilecek, Ülkücü tabanın kendi içindeki sorgulamaları artacaktır.
***
Afyonkarahisar siyasetinde halk oylamasının yansımaları beklenenden fazla olacağa benzer. En başta parti teşkilatlarında bu yansımalar görülecektir.
Afyonkarahisar halkı yüzde 90’a yaklaşan katılım oranıyla demokrasiye olan saygısını ve ülkenin kaderine olan ilgisini göstermiştir. İlimizdeki 10 bine yaklaşan geçersiz oy sayısının büyük çoğunluğu ne yapacağını bilemediği için “ikisine birden bastım” diyen seçmenlerin eseridir bizce.
Kavgasız-gürültüsüz, huzur ve sükun içinde Afyonkarahisar halkı demokrasi sınavını başarıyla vermiş, tercihlerini ortaya koymuştur. Bundan sonrası siyasetçilerin verilen mesajları tam olarak anlayıp-anlamamasına kalmıştır.
Son söz; eşsiz denge anlayışıyla, ülkesinin ve milletinin bağımsızlık ve bütünlüğüne olan müthiş saygısıyla, her sandık başında ortaya koyduğu benzersiz ferasetiyle bu halk, her türlü övgüyü hak etmektedir. Büyüksün Türkiye…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti