Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

HAVADA KALMIYOR – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 3 Şubat 2018 Cumartesi 11:34:22
 

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’da düzenlediği geniş katılımlı toplantı ile ilgili bu köşede değerlendirmelerde bulunmuştuk. Sayın Bakan’ın talimatları gereğince Bakanlık personelinin tüm katılımcılardan “görüş ve öneriler”ini topladıklarını dile getirmiş, bizim de bu kapsamda bir talebimizi Bakanlık yetkililerine aktardığımızı sizlerle paylaşmıştık.
Bakanlık yetkililerine aktardığımız talebimiz şehrimizin önemli sıkıntılarından birisi haline gelen sokak köpekleri ile ilgiliydi. Biz ve diğer bir çok gazeteci meslektaşımız “sokak köpeklerine bir çare” diye yazdıkça Belediye yetkililerinden hep aynı yanıtı aldığımızı, Belediye yöneticilerinin “Yasalar gereği sokak köpeklerini tedavi ettikten sonra aldığımız yere bırakmak zorundayız” dediklerini hatırlatmıştık sizlere.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban bir çok defa bu konuda kendilerinin de çok şikayet aldıklarını, ancak ellerinin kollarının yasalar nedeniyle bağlı olduğunu dile getirmişti.
Biz de “fırsat bu fırsat” diyerek bu konuda yapılacak yasal bir düzenlemenen tüm Türkiye’de bir sorunu giderebileceğini aktarmıştık Bakanlık yetkililerine.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na aktarılan talep ve önerilerin takip edildiğinin, Bakan’ın toplantısının “havanda su dövme” toplantısı olmadığının bir kanıtı olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden bize, bu talebimizle ilgili yanıt gönderildi. Sayın Bakan’a ya da ekibine aktarılan konuların takibe alındığını, söylenenlerin havada kalmadığını görmek sevindirici. Bu sebeptendir ki, gönderilen yanıtı köşemize alıyoruz bugün:
Sayın Sezer KÜÇÜKKURT;
Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel EROĞLU’nun 12 Ocak 2018 tarihli Afyonkarahisar Programı sırasında, şehir merkezinde başıboş gezen sokak köpeklerinin şikâyetlere yol açtığına ilişkin talebiniz, Bakanlığımız Özel Kalem Müdürlüğü tarafından değerlendirilmek üzere Genel Müdürlüğümüze iletilmiştir.
TBMM 24 üncü yasama döneminde 614 sıra sayısı ile Çevre Komisyonunda kabul edilen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Değişiklik Tasarısı’nda “Mahalli idareler, sahipsiz veya güçten düşmüş ev hayvanlarını hayvan bakımevlerine götürmekle yükümlüdür. Mahalli idarelerce bu hayvanların öncelikle bakımevlerinde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların mikroçiple kayıt altına alındıktan sonra öncelikle sahiplendirilmeleri esastır. Güçten duşmuş hayvanlar, bakımevlerinde ayrılacak özel bölümlerde hayvan refahına uygun olarak bakılır. Mahalli idareler sahipsiz ev hayvanlarının refahını sağlamak üzere yeterli sayı ve özellikte besleme noktaları teşkil etmekle yükümlüdür. 14 uncu maddenin (p) bendinde tarif edilenler hariç olmak üzere sahiplendirilemeyenler; okul, hastane, ibadethane, çocuk oyun alanı gibi toplumun yoğun olarak kullandığı yerler hariç alındıkları ortama bırakılır” hükmü eklenmiş olup, mezkur Kanun Değişikliği Tasarısı 24 üncü yasama dönemimde yasalaşamamıştır.
Söz konusu Değişiklik Tasarısı mevcut durumda Başbakanlığa yeniden sevk edilmiş olup konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim. (T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü)”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti