Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

HİZMETLER

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile gazeteciler olarak bizlerin katıldığı Kanal3’deki programla ilgili değerlendirmelerde bulunmuştuk. Devam ediyoruz… FETÖ ile ilgili iddialar program boyunca ağır bastığı gibi, program sonrasında yapılan değerlendirmelerde de FETÖ konuları ağır bastı. Belediye icraatları FETÖ konuları arasında sönük kaldı.
Bugün de “icraatlar” konusundaki fikirlerimizi beyan edelim isteriz müsaadenizle.
***
Şöyle ki; Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Afyonkarahisar Belediyesi’nin çalışmalarını programda özetledi. Ana başlıklarıyla, çok detaya inmeden, slayt gösterileri eşliğinde Afyonkarahisar Belediyesi’nin planladığı, başlattığı, sürdürdüğü ve tamamladığı çalışmalarına vakıf olduk hep birlikte.
Afyonkarahisar’a çakılan tek bir çivi dahi olsa, memlekete katkı sağlanan her bir adım için, emeği bulunan herkese teşekkür ediyoruz hemşehrilerimiz adına.
Ancak aksamaları, yanlışlıkları da belirtmek zorundayız.
***
Yapılan onca hizmete, onca yatırıma, çekilen onca emeğe, harcanan onca paraya rağmen Afyonkarahisar’ın ana çehresi maalesef değişmiyor. Ya da öyle görünüyor… Bize ve vatandaşların çoğunluğuna göre bunun en önemli nedeni şehir içi trafikteki keşmekeş…
Yanlış anlaşılmasın, “yapılanlar bir işe yaramıyor, boşa gidiyor” demek değil kastımız. Dedik ya; bir çivi dahi olsa önemli, emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Demek istediğimiz Afyonkarahisar’ın hak ettiği görselliğe kavuşması, Afyonlular’ın hak ettiği hizmetleri hissetmesi ve yöneticilerin de göğsünü gere gere “İşte memleket, işte hizmet” diyebilmeleri için şehir içi trafik konusunda kalıcı çözümler üretilmelidir.
***
Bugüne kadar yapılan savunmalar hepimizin malumu;
“Trafik tüm dünyanın sorunu, sadece bizde değil. Yollarımız dar, genişletme imkanı yok. Her gün trafiğe onlarca yeni araç çıkıyor, otopark yapacak alan yok. Geçmişin hatalarının bedelini ödüyoruz, yeni planlanan mahallelerde sıkıntı yok. İnsanlar trafik konusunda bilinçsiz, kurallara saygısız.” Ve bunun gibi cümleleri yıllardır duyuyoruz, söylüyoruz.
Ama sorun büyüyerek devam ediyor. Hem de geri dönüşü olmaksızın. İnsanlar ise teleferik gibi ya da asansör gibi önemli yatırımları dahi, “Hah, yerdeki trafiği hallettik de sıra havaya geldi” ya da “Yerde yürüyemiyoruz ki gökte gidelim” cümlelerine indirgeyebiliyor.
Yıllardır rüyası görülen Kale-Hıdırlık teleferik projesinin böylesi cümlelerle harcanması bizi üzüyorsa, proje müelliflerinin durumunu siz düşünün.
Ve yahut; milyarlarca liralık makine ve personel masrafıyla, günlerce süren emekle dökülen kaymak gibi asfaltlar, şehrin ana caddelerindeki parke taşların hop oturup, hop kalkmasıyla, yanan-yanmayan renkli aydınlatmaların gölgesinde kalıyorsa burada bir yanlışlık var demektir.
***
Nankörlük etmeye gerek yok. Memlekette birşeyler yapılıyor, hizmet için çaba gösteriliyor. Ama insanları birebir ilgilendiren ana konular her zaman için daha baskın geliyor. Trafik, yol, su, ulaşım, kaldırım, toplu taşıma bu konuların başında yer alıyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti