Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

YENİ KABİNE’DE BİR AFYONLU

Hafta sonu tüm Türkiye yeni Bakanlar Kurulu üyelerinin kim olacağına kilitlenmişti. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı’na atanacağıyla ilgili haberler 4-5 gündür ortada dolaşıyor, internet ortamında elden gele gezen yeni Bakanlar Kurulu listelerinin çok büyük bir bölümünde Vali Hanım “yeni Bakan” olarak gösteriliyordu. Tv kanallarında konuyla ilgili yorum yapanlar hep Vali Hanım’ın ismini anıyordu. CNN Türk’te, Haber Türk’te çok izlenen haber-yorum programlarında diğer bakanlıklar için alternatif isimler zikrediliyor olsa da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’ndan başka isim anılmıyordu. Afyonkarahisar’da herkes birbirine “Vali Hanım Bakan olacakmış öyle mi” sorusunu yöneltiyordu. Biz de bu sorulara çokça muhatap olduk.
Biz, bize yöneltilen sorulara “inşallah” diye cevap verirken, herkes Vali Hanım’ın bu konudaki tutumunu merak ediyordu. Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ise bu konuda son derece net bir tutum sergileyerek, tabir-i caizse hiç havaya girmedi. Medya, sosyal alem, tv kanalları, yorumcular Sayın Vali’yi Bakan olarak ilan etmişken, Vali Hanım, “Şimdilik öyle bir şey söz konusu değil. Valilik görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Burada daha yapacak çok işimiz var” diyordu bu konuyla ilgili olarak.
Hatta yerel basındaki arkadaşlarımız Vali Hanım’la ilgili paylaşımlara başladığında Afyonkarahisar Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden nazik bir uyarı geldi gazeteci meslektaşlarımıza. Bu uyarıda şu ifadelere yer verildi:
“Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili Seçim Kurulu’nun kesin sonuçlarının birkaç gün içinde açıklanması beklenmektedir. Kesin sonuçların ardından yeni Bakanlar Kurulu da Resmi Gazete’de yayınlanacaktır.
Medyada gündeme gelen “Yeni Bakanlar Kurulu” listelerine yönelik haberlerin Resmi bir karşılığı olmadığını, kesin haber için Resmi Gazete’de yayınlanan bilgileri takip etmenin daha doğru olacağını düşünerek basınımızın bu süreçte gelen haberlere ehemmiyetle yaklaşmasını rica ederiz.”
Sonuç itibariyle Türkiye’nin baş örtülü ilk kadın Valisi olarak Afyonkarahisar Valisi Kübra Hanım’ın yeni Hükümet’te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olması beklenirken, Avrupa’nın ilk baş örtülü Milletvekili olan Afyonkarahisar-Emirdağ’lı başka bir hanımefendi, Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak atandı.
Herkes “hayırlısı”nı diliyordu. Hayırlısı böyle imiş demek ki… Afyonkarahisarlı Kadın Bakanımız ile Afyonkarahisar’ın Kadın Valisi’nin dayanışmasından ilimiz için güzel hizmetler çıkmasını diliyoruz.
Hem Emirdağlı hemşehrilerimiz, hem de AK Parti’li siyasetçilerimiz de ilk andan itibaren yeni Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ı sahiplendiler. Oluşan bu sinerji ile dileklerimizin boşa çıkmayacağını umuyoruz.

 

OLGUN YEMİN METNİNİ EZBERDEN OKUDU

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 28’inci dönem milletvekilleri yemin ederek görevlerine başladılar. “Aykırı” olduğu düşünülen bir çok milletvekilinin yemin metni üzerinde spekülasyon yapma ihtimali nedeniyle tüm dikkatler TBMM’deki yemin törenlerinde idi. Umulduğu gibi büyük provakasyonlar yaşanmadı şükür.
Yemin törenleri sırasında Afyonkarahisar Milletvekilleri açısından dikkat çeken detay İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun’dan geldi. Olgun yemin metnini hiç kağıda bakmadan ezberinden okuyarak dikkatleri üzerine çekti. Yüzlerce vekil arasında yemin metninin ezberinden okuyan tek isim İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun olmuştu. Olgun’un bu farkı Afyonkarahisar’da da epeyce konuşuldu.
Tüm vekillere yeni dönem hayırlı olsun.

TÜRKLERİN IMF’Sİ RESMEN KURULDU

 

Yılların hayali idi; Türk Devletleri Topluluğu… Kuruldu, büyüyor ve gelişiyor… Bakın yıllardır boyunduruğundan kurtulmak için çırpınıp durduğumuz IMF’nin, Türk devletleri boyutundaki muadili bile hayata geçti.
Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) tarihi bir adım atarak hayata geçirdiği Türk Yatırım Fonu (TYF) resmen kuruldu. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan’ın üyesi olduğu kuruluş son olarak Azerbaycan Meclisi’nin önceki gün anlaşmayı onaylamasıyla resmiyet kazandı. Şu an 5 üye ülkeli kuruluşun merkezi ise İstanbul oldu. Önümüzdeki dönemde 4 yeni ülkenin daha katılması beklenirken, bölgesel güç haline gelmesi beklenen TYF’ye uzun vadede farklı ülkelerin de dahil olacağı belirtiliyor. TYF, kamuoyunda Türk dünyasının Uluslararası Para Fonu (IMF) veya Dünya Bankası olarak tanımlanıyor. Bu adım, özellikle üye ülkelerin ekonomik bağımsızlığı adına stratejik önemde. 500 milyon dolar sermaye ile faaliyet başlayan TYF’de her üyenin yüzde 20’lik eşit payı bulunuyor. Yatırımcı ve girişimcileri desteklemeyi amaçlayan bu ortaklık aynı zamanda ekonomik bütünleşmeye de katkı sunacak. Bu ortaklı sayesinde uzun vadede ülkelerin ekonomi politikaları birbiriyle uyumlu hale gelirken zaman içinde ticaret, savunma ve teknoloji gibi alanlarda önemli ortak yatırımlara imza atılabilecek.
Seçimin ardından yaptığımız değerlendirmelerde “Ayasofya’dan Mavi Vatan’a, Kızıl Elma’dan Karabağ’a uzanan “milli” duruş, milletin vicdanında zayi olmamıştır” değerlendirmesinde bulunmuştuk bu köşede… Yanılmadığımız “Türk Dünyası’nın IMF”si ile de bir kez daha görüyoruz. Eğer ki seçim sonucu farklı tecelli etmiş olsaydı, “Milli müjdeler”de durum nice olurdu ki?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti