Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

MALİ MÜŞAVİRLER İŞLETMENİZE DEĞER KATAR

Çağdaş dünyanın vazgeçilmezi Mali Müşavirlik mesleği 33 yıldan beri yasal statüsünde.
Mali müşavirler, işletmeler adına sadece Maliye ve sigorta değil, Ticaret bakanlığı, Sanayi bakanlığı, İstatistik Kurumu, İcra daireleri, Kamu Gözetim Kurumu, BDDK, SPK ve KOSGEB gibi esnafın ilgili olduğu bütün kurumlara her türlü bildirimi yapıyorlar.
Mali müşavirlerden etkin bir şekilde yararlanmak yerine, gereksiz iş yükü ile enerjileri boşa harcanmaktadır.
Defter tutan, beyanname veren meslek algısı yerine, güvenilir işletme danışmanı misyonu öne çıkmalıdır.
Değerli esnaf kardeşim; bu işlerde güven esastır. Mali müşaviriniz ve avukatınıza güvenmiyorsanız çalışmayın. Ama güveniyorsanız da küçük hesaplara kanıp “ komşunun muhasebecisi şöyle yapıyormuş!”diye mali müşavirinizi sakın bırakıp, işletmenizi maceraya atmayınız.
Mali müşavirinizin size önerdiklerini yapın. Onlar sizin işinizin sağlamlığı için haberiniz dahi olmadan belki günlerce uykusuz kalıyordur. Sizin yaptığınız bir eksikliğin tedavisi için işini eve taşıyor ve günlerce kanun araştırıyor. Belki de sizin umursamayıp eksik yaptığınız bir konu yüzünden eş ve çocukları ile ilişkileri bozuluyor. Sizce bu çileler, saatlerce uğraşıp 100 lira indirim yaptırmayı kazanç saydığınız ve sonra da ucu açık bir şekilde “ istediğim zaman öderim” diye ödeme planı bile yapma lütfunda bulunmadığınız çok kıymetli paranızla ölçülebilir mi?
Doktora gidersiniz, ağzınızı karşıdan açıp iki dakikada yüzlerce lira, diş hekimine gidip sadece bir diş çekimine üç dakikada yüzlerce lira verirsiniz.
Dosyaya bile takmadan poşete doldurup gönderdiğiniz evrakları, bırakın işlemeyi sizin yerinize sadece sırasıyla dosyaya takma işlemi bile saatler sürmektedir. Sizin vaktiniz kıymetli, mali müşavirinki hükümsüz ya!
Mali müşavirinizi emir eri gibi görüp, her işini bırakıp hemen aracıyla kilometrelerce gelmesini istersiniz, ücretine gelince ödememek için bin türlü mazeret uydurursunuz. Vadeli hesaplarınız mali müşavirin önündeyken ücret ödememek için param yok deyip gözyaşlarınızı sel edersiniz.
Noter, kırtasiye masraflarına çok demeyi alışkanlık edersiniz, belki de her hafta işyerinize gelirken harcadığı yakıtı hiç düşünmezsiniz. Bir yıl içinde kırtasiye fiyatlarının nereye çıkacağı aklınızın ucundan bile geçmez.
Tabi ki herkes aynı değil, genelleme yapıyoruz. Yarası olan gocunsun.
Beyler, bu işte kul hakkı var. Hesabını nasıl verirsiniz bilmem! Dinimizin “ter soğumadan ücreti ödeyiniz.” emrini ara sıra hatırlayın. İnsanları peşinizden koşturup durmayın. Sadece azcık adalet istiyoruz.
Yeni sene hepimize güzellikler getirsin İnşallah.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti