Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

MÜJDE OLMAYAN MÜJDELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlik farkını kaldırıyoruz” müjdesini verdi. Uzman öğretmenlik, sınavlar, başöğretmenlik cümleleri arasında asıl soruyu gözden kaçırıyoruz. Peki sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen farkını kim getirmişti? Öğretmenleri kadrolu olarak atamak yerine, çok düşük olan ders ücretine mahkum eden bu iktidar değil miydi? “Allah gariban insanı sevindirmek istediğinde önce eşeğini kaybettirir sonra da buldururmuş” hesabı, sözleşmeli öğretmenliği getiren iktidar şimdi de kaldırıyoruz diye müjde veriyor. Uzmanını, Başöğretmeni boşverin de önce öğretmene değer verin. Uzun söze gerek yok, hayatın her alanında, her meslekte eşit işe eşit ücret verilmeli.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı konuşmada Uzman hekim maaşlarına 5000, pratisyen hekim maaşlarına 2500 TL zam yapıldığı müjdesini verdi. Herkes tanıdıklarına telefon açıp “Hadi yine iyisiniz” imalarıyla müjdeyi haber verdi. Ertesi gün anlaşıldı ki, olay aslında hekimlerin zaten döner sermayeden aldıkları hakedişlerin direk maaşa yansıtılmasından ibaretmiş. Aslında hekim maaşlarına 350 TL civarında zam yapılmış. Ayrıca bu müjde için Sağlık Bakanı’nın kalbini kırmaya da gerek yokmuş. Bu müjde olmayan müjdeyi, Cumhurbaşkanı yerine, O da verebilirmiş.
Ayrıca daha da vahimi, sağlığın bir ekip işi olduğunu unutanlar, sözde zammı yaparken diğer sağlık personelini de unutmuşlar. Hekimlere zam yaptık yalanıyla, diğer sağlık personelleri ile hekimler arasına nifak tohumları attılar. Zaten çok ağır şartlarda çalışan doktoru, hemşiresi, teknisyeni, şöförü, ebesiyle tüm sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığı ödenemez. Bunu şu pandemi döneminde bile anlayamadınız mı? Pes doğrusu. Eğer bir iyileştirme yapacaksanız bunu kimseyi ayırmadan, herkese eşit olarak yapın.
EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET
Devleti yönetenlerin önce sözleşmeli kadroları açıp, ardından öğretmenleri kategorize etmesi yanlıştı.
Tam gün yasasıyla hekimlere maaş değil de döner sermaye ödemesi yapması da çok yanlıştı. Şimdi kendi yanlışlarından dönmelerini müjde olarak sunmaları ise inanılmaz bir pişkinlik.
Devlet vatandaşını aldatmamalı.
Devlet vatandaşına yalan söylememeli.
Devlet çalışanlarına birbirine düşman etmemeli.
Devlet her kademede, eşit iş yapan memuruna eşit ücret vererek, adaleti sağlamalı.
Devlet bir kişinin ya da zümrenin çıkarlarına değil, onu oluşturan halkın çıkarlarına hizmet etmeli.
***
Emniyet Müdürlüğü’nün Eski Polis Okulu yerine yapılan yeni binasına taşınmasının ardından Afyon Belediyesi de bölgedeki trafik akışını düzenledi, yolları yeniledi. Park Hastanesi önündeki kavşak Paşa Camisi önüne taşındı. Yol çalışmasını hızla bitiren belediyemizi tebrik ederim. Ancak burada çözülmesi gereken iki ciddi sorun var.
Birincisi Afyon yönünden Park Hastanesi’ne toplu taşıma ile gelen insanlar yolun karşısına geçerken büyük zorluk yaşıyor. Çünkü burada ne bir ışık, ne de yaya geçidi var. Hastaneye gelen hasta ve yaşlı insanların karşıya sağlıklı bir şekilde geçmesi için acil önlem alınmalı. Yoksa istenmeyen olaylar meydana gelebilir.
İkincisi, Paşa Camisi kavşağında ışıklı trafik düzenlemesi var. Hemen 200 metre sonra Erkmen’e dönüş için var olan ışıklı düzenleme de devam ediyor. Zaten oldukça yoğun bir trafiği olan Atatürk Bulvarına araçlar 200 metre arayla iki kez durmak zorunda kalıyor. Bu da trafiği aksatıyor.
Son Söz; Politikacılar dünyanın her yerinde aynıdır. Nehir olmayan bir yere köprü yapacaklarına söz verirler” Nikita Khrushchev

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Bu iktidarın Eğitimden,tıp dan ,sanattan,ekonomiden anladığı yok.
    Külliye,üfürük ve çilehane ile
    devleti imkanlarını talan ve yalan
    dan başka bildikleri de yoktur.
    BOP ÇULARDAN-TOPÇULARDAN YÖNETİCİ
    OLMAZ.? SİYASETÇİ OLURSA İŞTE BÖYLE OLUR?

Yoruma kapalıdır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti