Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

ÖLÇÜLEMEZ ÖLÇÜLER 2 – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 15 Temmuz 2013 Pazartesi 03:00:00
  İnsanlara karşı kalbini yokla. Birine karşı eğer kalbine kötü manada bir değişiklik hissedersen onu gidermeye çalış ve onun hakkında iyi düşüncelerde bulun ve bu hususta ondan özür dilemeyi de unutma.
Muhyiddin Arabî
Sen varını yoğunu, malını mülkünü verde bir gönül al. Alda o gönül, mezarda o kapkara gecede sana ışık versin, nur versin. Mutlu olmak, manen yükselmek istiyorsan gönüller almaya, gururu kibiri bırakmaya bak.
Mevlana
Faydası olmayan bahardan, yazdan yüze dağ başının kışı makbuldür.
Cahilin yaptığı sohbetten, sözden âlimin hayali, düşü makbuldür.
Lokma yeme muhannetin elinden, kurtulamazsın sonra acı dilinden. Namertlerin kaymağından balından merdin kuru yavan aşı makbuldür. Hüdai söyler incecikten, hal ehli olmayan ne bilir halden. Bilgisiz görgüsüz, duygusuz, hoş görüşüz kuldan, ölülerin mezar taşı makbuldür.
Aziz Mahmud Hüda-i
Halkın seninle nasıl konuşmasından haz duyuyorsan sende onlarla öyle konuş ki onlar senden emniyet bulup sende onlardan emin olasın. Özür dileyenlerin özrünü kabul eyle. Sana cefa edeni affedip tatlı ve yumuşak söyle. Güzel ahlakın en güzeli sana gelmeyene senin gitmen, sana vermeyene senin kerem edip vermen ve sana zulmedeni affetmendir.
Erzurumlu İbrahim Hakkı
Ve bu ölçülemez ölçüleri kendinize ölçü edininiz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti