Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Seçim sohbetleri sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 24 Aralık 2012 Pazartesi 02:00:00
  Her ne kadar yerel seçimlerin normal zamanında yapılacağı, erken bir yerel seçimin olmayacağı netleşmiş olsa da, yerel seçimlerle ilgili sohbetler, analizler, tahminler sona ermiş değil.
Afyonkarahisar merkezde yerel seçimlerin üç iddialı partisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Hatta yarışın bu üç partiden ikisi arasında geçeceği de herkesin kabul ettiği bir gerçek.
Bu tespitten yola çıkılarak yapılan yorumların ilk etabında AK Parti’ye bakmak gerekiyor. AK Parti’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adaylığı için mevcut başkan Burhanettin Çoban’ın adaylığına kesin gibi bakılıyor. Zaman zaman “Ankara ile arası iyi değilmiş”, “Bakan’la atışmış”, “Başbakan uyarıda bulunmuş”, gibi dedikodular çıkıyor olsa da, bunlar dedikodudan öteye geçemiyor. Ayakları yere basan bir gerekçe olmadığı için çok büyük bir genel kabulle Çoban’ın yeniden adaylığına “net” gözüyle bakılıyor. Hesaplar “ekip” üzerine yoğunlaşmış görünüyor.
Siyasetçi eskilerinin “acaba yeniden olur mu?” diyerek yaptıkları manevralar da yok değil AK Parti’de. Bu manevralarla sonuca ulaşmak şöyle dursun, elde kalan üç kuruşluk itibar da ayaklar altına alınıyor ama keşke anlayabilseler…
Yerel seçimlerin diğer iddialı ekibi MHP’de aday belirleme üzerine fikir jimnastiği sürüyor. Emekli Vali Kadir Çalışıcı, Diş Hekimi Celalettin Soner, AKÜ’de görev yapan birkaç genç akademisyen adaylık için ismi geçenlerden. Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Halil İbrahim Baykara da adaylığa layık görülenler arasında öne çıkıyor. Çalışıcı ile ilgili “Eskişehir’e karar vermiş”, “Afyon’a kırgın” gibi söylentiler yayılıyor olsa da, geçtiğimiz hafta Vali Çalışıcı’nın kendi ağzından bu söylentilerin asılsız olduğunu teyit ettik. Öyle zannediyoruz ki bu söylentilerin ardında da parti içi ve dışı bazı hesaplar gizli.
CHP’de ise bayan aday çıkartılacağı söylentileri giderek kabul görmeye başladı. Sonuç ne olur bilemiyoruz ama CHP’nin yeni İl Başkanı, Yeni Merkez ilçe Başkanı ve ekiplerinin yerel seçimlerde varlık göstermek için tutarlı, planlı bir çalışma içerisine girdiklerini de görmek gerekir. CHP’nin yerel konulara olan ilgisinin artması kent adına bizleri ümitlendiriyor. Bir dönem MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın da öne çıktığı yerel sorunların takipçilerinin artması mutlaka faydalı olacaktır. Bu çalışmaların ne kadar verimli olacağını zaman gösterecek.
Öte yandan AK Parti dışındaki partilerin seçim koalisyonu yapmaları da ciddi stratejiler arasında değerlendiriliyor. Örneğin Saadet Partisi’nin önceki seçimlerde aldığı oy oranı hiç de azımsanmayacak oranda. Bir ittifak halinde, ittifaka önemli katkılar sağlanabilir. Keza, DP, BBP, DSP, Millet Partisi gibi partilerin de kendine göre potansiyelleri mevcut. Tüm kesimlerin üzerinde uzlaşabileceği bir isim arayışı gündemde, şimdilik bir isim üzerinde yoğunlaşmış durumda. DYP eski il başkanlarından, eski il genel meclisi üyesi ve şu an AFTAŞ Otobüs İstasyonu Yönetim Kurulu Başkanı olan Kadir Altınkaya’nın “ittifak adayı” olarak ismi geçiyor ama, sonuç ne olur, şimdilik kestirmek biraz güç.
Sonuç itibariyle Afyonkarahisar belediye başkan adaylarını belirlemede ana kıstaslar “rekabet ve hesaplar” olacak gibi görülüyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti