Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

‘Yol’suzluk

Günlük yaşam içerisinde vatandaşlara “Şehrimizde öncelikli gördüğünüz sorun ne?” diye sorulsa ne cevap alınırdı acaba?
Biz kendi çapımızda bu soruyu yönelttik çevre-mize. Yakınımızdaki arkadaşla-rımızdan da bunu rica ettik. Bir süredir sürdürdüğümüz bu küçük çaplı anketin sonucunda hemşehrilerimizin en çok şikayet ettiği konuların başında yol, kaldırım ve trafik sıkıntısı geliyor.
Genel bazda işsizlik ve piyasadaki para sıkıntısına işaret eden Afyonkrahisarlılar, yerel bazda ise ‘yol’suzluktan şikayetçiler. ‘Yol’suzluk derken, gayri meşru işleri anlamayın sakın… Gerçek manada ‘yol’suzluk. Afyon’un insanı, Afyon’un cadde ve sokaklarında gezememekten, yürüyememekten, ilerleyememekten dertli.
Kaldırım işgalleri en önemli şikayetlerden. Şehrin en merkezi bölgelerinde kaldırımların adım atılmayacak halde olduğunun altını çizen hemşehrilerimiz, asfalt yollardaki yama, çukur ve engebelerden de aynı derecede dertli. Hangi mahalleye, hangi caddeye, hangi sokağa girilirse girilsin bu olumsuz örneklere rastlanacağı söylüyor insanlarımız.
Şehir içi trafikten memnun olan da yok denecek kadar az. Bunun detaylarını tüm Afyonkarahisarlılar ayrı ayrı anlatıyorlar. Otopark sıkıntısından, işlemeyen kurallara, trafik lambalarındaki düzensizlikten, araç fazlalığına kadar.
Herhangi bir işle, hizmetle ilgili bir sohbet başlasa sonu “Kardeşim oraya o kadar para harcanacağına şu yolları adam etselerdi” diye bağlanıyor.
Tüm bunlar söylenirken, insanımız gerçekten insaflı davranıyor. Günahı, suçu toptan şimdiki yöneticilere atmanın yanlış olduğuna hemen hemen herkes kanaat getirmiş durumda.
“Nerede bu devlet, nerede bu belediye” diye bağıranlar yok değil, ama konunun derinliklerine inildiğinde bu insanlar dahi sorunun geçmişten biri-kerek geldiğinde hem fikir.
Bu ortak görüşün yanında sorunların çözümü için bir an önce harekete geçilmesi beklentisi de aynı oranda yüksek. Afyonkarahisar’da yaşayanlar şehrimizin Valisinden, Belediye Başkanına kadar, Emniyet Müdüründen, Üniversite Rektörüne kadar il yönetiminde söz sahibi olanlardan bu konularda çare bekli-yorlar. Şehrin bu sorunları aşılmadan gelen turistin de memnun kalmayacağını, gelen yatırımcının da iyi intiba edinemeyeceğini anlatıyorlar.
Tüm sorunların bıçak gibi kesilip atılamayacağı aşikar. Ama çözüm için bir gün önce harekete geçilmesinin de elzemliği ortada… “Planlama yapı-yoruz, çalışmalar sürüyor” sözleri artık insanların sinirini bozuyor. Kimseden sihirli değnekle sorunları bitirmesi beklenmiyor ama, çözüm yolunda somut adımlar atıldığı görmek isteniyor.
Afyonkarahisar insanının büyük bir bölümü, kentin öncelikli sorunu olarak yürünebilen yol ve kaldırımlar, işleyen bir trafik olarak görüyor.
Siyasi çekişmeler, Parklar, bahçeler, barajlar, hava kirliliği, havaalanı, atıl binalar, toplantılar, seminerler, açılışlar vs. konular insanımızın çoğunun gündeminde daha alt sıralarda…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti