Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

AFJET

Boğaz dokuz boğumdur sekizi yutkunmak biri de konuşmak içindir. Düşün,tart, çiğne, tekrar düşün…
Konuş!
Yazdıklarımız, yazmadıklarımız, susup ve konuştuklarımız kısaca her hal üzere bir mesuliyet halindeyiz. Dolayısıyla elimizdeki imkan ve gücümüz nispetinde söz ise söylüyor, hakikat ne ise onu anıyor, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyoruz…
İklim olarak farklı değişken dönemlerden geçiyoruz. Havalar çok erken yada geç ısınıyor. Yağmur ve kar ya hiç yağmıyor yada yağdığı zaman dolup taşıyor, fakat şehrimizde bir kural var ki genel olarak pek değişmiyor. Eski koca kadınların tarifiyle “Dut’lar giyinecek insanlar soyunacak, Dut’lar soyunacak insanlar giyinecek…”
Şehr-i Karahisarımız’da Ağustos ayı çıktığı zaman geceler serinlemeye başlar ve sonbahar iyiden iyiye kendini hissettirir malum havalarımız serinlemeye başladı.
Sabah’a karşı evleri serinleyen vatandaşlarımız küçük çocuğu yada yaşlı, hastası olanlar eğer evlerinde varsa kombileri ufaktan da olsa yakmaya başladı. Evleri AFJET’li olanlar ise AFJET ne zaman yanacak diye telefonları açmaya başladı…
4 Mart 2022 – Cuma
Çok şükür bedenlerimizin üşüdüğü fakat toprağın, Bitki ve nebatatın ihtiyaç duyduğu barajlarımızın dolduğu bereketli kış aylarını geride bırakıyor, Bahar aylarına merhaba diyoruz.
Son 20 yılın en bereketli kış ayları olarak hatırlayacağımız bu yılı maalesef AFJET’in bizleri mağdur etmesiyle de bir hatırlayacağız. Geçtiğimiz ay (4 Mart 2022) Sn. Valimiz başta olmak üzere AFJET’in masaya yatırılacağı yaşanan sorunların çözüme ulaşması için gerekenin yapılacağı söylenmiş ve hatta bu haber gazetemizde de baş sayfada yer almıştı. Görünen o ki Sanırım AFJET masada kaldı.
Sizlerde hatırlarsınız camilerin bazılarının kapısında şöyle bir yazı vardı. “Bu Camii’nin ısı konforu AFJET tarafından karşılanmaktadır” diye. Keşke AFJET’in sponsorluk anlayışı bu kadarıyla kalsaydı ve şehrimiz yaşam kolaylığı ve ucuzluğuyla anılırken Allah’ın nasip ettiği bu nimeti herkes daha fazlasıyla daha ucuza erişmeye devam etseydi.

 

Bu satırlarla sizlerden gelen şikayet ve isteklere dilimizin döndüğünce tercüman olmaya çalışmıştık. Yazının tamamını www.kocatepegazetesi.com adresinden ulaşabilirsiniz. Tabii fıtratımızda öyle iki satır yazıp kenara gelmek olmadığı için imkan dahilinde süreci büyük bir önem ve özenle takip ettik.
Allah’ın izniyle AFJET’imiz emin ve güvenilir ellerde…
Eski-Yeni / Halef-Selef bizim şahıslarla bir işimiz yok.
Gayemiz şahıs değil, şahısta tecelli eden bilinç, dava…
Bugün itibarıyla görüyoruz ki AFJET gereksiz sponsorluk yüklerinden kurtulmuş, ehil kadrolarıyla doğru ihale şartnameleri ve satın alma yollarıyla olması gereken bir çizgiye gelmiştir. Böylece şirkette mali disiplin sağlanmıştır. Başta Sn. Valimiz olmak üzere gerekli hassasiyet ve önemi gösteren Genel Müdüründen saha çalışanlarına tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Edindiğimiz bilgilere göre…
– İhtiyaç olan yeni kuyu içi pompalar alınmış.
– Tüm ısı merkezlerindeki aktarma pompalarının tamir ve bakımı yapılmış.
– Sistem için ihtiyaç olan yeni kuyular açılmış, açılmaya devam ediyor.
– Teknik sıkıntılar nedeniyle atıl bekleyen kuyular da teknik iyileştirme çalışmaları yapılarak, kuyular tekrar sisteme dahil edilmiş.
– Reenjeksiyon sistemi elden geçirilmiş.
– Ekipler sahaya inmiş, tüm bina altlarının eşanjör ve altyapı sistemlerinin kontrolleri yapılmış.
– Tüm sistemin otomasyona geçirilmesi için çalışmalar yapılmış.
– Sistemde bulunan yüksek sıcaklık kuyularının enerjisinden tam olarak faydalanmak için yeni teknik çalışmalar yapılmış.
– Yatırım anlamında maliyetleri düşürmek, potansiyeli artırmak için “GES projesi”ne kaynak ve destek arayışı devam ediyor.
Sözün özü:
Yazının başında da belirtmiştik, yanlışın karşında durduğumuz gibi doğru olanı da desteklemek boynumuzun borcu…
Soğuk kış günlerinde biz Şehr-i Karahisarlıları üşütmeden sıcak yuvalarımızda yaşamamız için gerekli çalışmaları yapan Afjet çalışanlarına teşekkürlerimizle…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti