Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

BENİM AKLIM ERMİYOR

Cumhuriyetimiz, kuruluşundan bu yana birçok ekonomik kriz atlattı. Özellikle 1980 sonrası 5-6 yılda bir tekrarlayan ciddi ekonomik krizler gördük. Aslında AKP’nin iktidara gelişi de böyle bir kriz sonrası oldu. Bu ülke bugüne kadar çok krizler gördü geçirdi, ancak her seferinde ülkeyi yöneten kadrolar krizden çıkmak için ekonomik programlar açıkladılar. Acı reçeteler hazırladılar. En azından krizi aşmak için çaba gösterdiler. Ancak AKP 2018’den bu yana kademe kademe gelen krize hala müdahale etmiyor, edemiyor. Nedense, bizim gibi yaşananları seyrediyor.
Şimdi, iktidardakiler Türk parasının yerlerde süründüğünü, başta Dolar ve Euro olmak üzere tüm yabancı paraların TL karşısında rekor üzerine rekor kırdığını görmüyor mu? Doların 10 lira sınırını aştığını, daha doğrusu, 1TL’nin 10 sent değerine düştüğünü görmüyor mu?
İktidardakiler ülkemizde yaşanan enflasyonun, dünyanın en yüksek rakamları olduğunu biliyor mu?
Artan kurun dolarla maaş almayan Türk halkının büyük kesimini zor durumda bıraktığını göremiyor mu?
Çiftçinin kullanmak zorunda olduğu gübreye bir yılda %100’den fazla zam yapıldığını, bir litre mazotun 8 lirayı bulduğunu, çiftçinin elindeki traktöre, tarlaya icra geldiğini duymuyor mu?

5 lt yağın 35 liradan 120 liraya çıktığını, marketlerde birden fazla alıma müsaade edilmediğini, yağda 3-4 lira indirim yapılan marketin önünde kuyruklar oluştuğunu, yağ fiyatları bu kadar yükselirken üretici firmaların hammadde bulamadığı için fabrikayı kapattığını bilmiyor mu?
Sarayda oturanlar “ineğin önüne koyduğumuz otları suda kaynatıp yemek zorunda kalıyorum” diye annenin feryadını duymuyor mu?
Hayretle bakıyorum. Cumhurbaşkanı’nın da söylediği gibi “Benim aklım ermiyor”. İktidar neden bir şeyler yapmıyor? Neden bizim gibi seyrediyor? Aklı eren var mı?
*
Geçtiğimiz hafta Amerikan enflasyon oranları 6.2 ile son 30 yılın rekorunu kırdı. Dünya ekonomisini yön veren Amerika Merkez Bankası’nın artan enflasyon karşısında piyasadaki dolarları çekeceği ve faizleri artıracağı beklentisi, tüm dünyayı tedbir almaya itti.
Geçen hafta içinde Yeni Zellanda, İrlanda, Uruguay, Polonya ve Peru merkez bankaları faizleri artırdı. Kişi başı milli geliri 66 bin dolar olan, G10 ülkelerinden Norveç, faiz artırma kararı aldı. AB üyesi Romanya merkez bankası da faiz artırdı..
Amerikan merkez bankasının aldığı karar sonrası oluşan deprem, Tsunami’ye dönüştü ve hızla ülkemize yaklaşıyor. Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Tüm dünya pandemi sonrası ülke ekonomilerini korumak için tedbirler alıyor, Amerikan Merkez Bankası’nın kararı sonrası faizleri yükseltiyor. Ancak dünyada sadece Türkiye faizleri düşürüyor. Neden?
Neden kimse ekonomiyi düzeltmek için bir şeyler yapmıyor. Gerçekten benim aklım ermiyor. Ya gerçekten ülkenin güllük gülistanlık olduğunu düşünüyorlar, ya da…
Son söz; “Başını acemi berbere teslim eden, cebinden pamuğu eksik etmez” Atasözü

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Ekonomiden anlamayanların
    Ülkemiz TC.yönetemeyenlerin
    yapacakları en iyi hizmet
    hemen erken seçime gitmeleri
    ve işi liyakatli emin ellere
    teslim etmelidirler
    Kalemıne ve yüreğinize sağlık.

Yoruma kapalıdır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti