Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın

Cumhuriyetin Çetinkayası ile gurur duydum

Burcu Aydın 25 Eylül 2012 Salı 03:00:00
  Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurumlarından TCDD’nın 156. kuruluş yıldönümü kapsamında telekonferans sistemi ile Afyonkarahisar’da dahil toplam 7 bölge müdürlüğü ve DDY ortaklıklarınında yer aldığı bir kutlama töreni düzenlendi.
TCDD 7. Bölge Müdürlüğü olarak kutlama törenine katılım Ali Çetinkaya Garı’nda gerçekleşti. Ali Çetinkaya’nın ismini taşıyan garda; “Türk Milletinin ikinci Cumhur Reisi Milli Şef İsmet İnönü devrinde ve Afyon mebusu Ali Çetinkaya’nın Münakalat Vekilliği zamanında yapılıp 19 Temmuz 1939 tarihinde işletmeye açılmıştır.” ifadelerinin yer aldığı çerçeve ve bu çerçevenin hizasında yer alan bir başka tarihi fotoğrafta insanı geçmişe sürüklüyor.
“Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk Başbakan Celal Bayar, Afyon Valisi Ahmet Durmuş Evrendilek Afyonkarahisar gar ziyaretleri” etiketli fotoğraf 1937 yılında çekilmiş. 23 Mart 1923 tarihli bir başka fotoğrafta ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve eşi Latife hanımın Afyonkarahisar ziyaretleri sırasında garda çekilen görüntüleri var.
Tüm bölge müdürlükleri DDY’na ait ortaklıkların dahil oldukları kutlama töreninde doğma büyüme Afyonlu bir vatandaş olarak devlet adamı, asker, vatansever Ali Çetinkaya ile tüm samimiyetimle gurur duydum.
Niye mi? Çünkü kendisinin ismini taşıyan ve Münakalat Vekilliği zamanında yapılıp 19 Temmuz 1939 tarihinde işletmeye açılan, günümüzde de hizmetini sürdüren garımız dile gelse anlatacakları, duruşu, mimarisi kısaca herşeyi tüm asaleti ile dimdik ayakta.
Kutlama töreni kapsamında Şahin İnalöz ve Burcu Eryılmaz’ın ortaklaşa açtıkları “Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi” başkentte gezildi. Ama Ali Çetinkaya’nın ismini taşıyan resim ve sanat galaresinin kilitli olduğu gözden kaçmadı. Daha önceki yıllarda bu sergi salonu ziyarete açık tutulur, dönemin tarihi araç gereçleri sergilenirdi.
“Cumhuriyetin Çetinkayası” ile gurur duydum. Sayın Ali Çetinkaya’yı Allah huzur ve nur içinde yatırsın. Var ise taksiratını affetsin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti