en iyi bahis siteleri
DOLAR 19,0540 0.13%
EURO 20,5095 -0.63%
ALTIN 1.211,44-0,66
BITCOIN 5306800,77%
Afyonkarahisar
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DAHA İYİ YAPABİLİRİZ – Kocatepe Gazetesi

ABONE OL
29 Ağustos 2017 13:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Murat Arısoy 29 Ağustos 2017 Salı 13:03:47
 

Kendi kendimize “Kocatepe’yi Çanakkale gibi tanıtmamız lâzım” diyoruz, ancak uygulamada bunun gereğini yeterince yerine getirmiyoruz.
Bunu neden söylüyorum?
Zafer Yolu Yürüyüşü’nün belirli kısımlarına katıldım. O sebeple, gündeme getirmek istedim.
“Neler kötü” yerine “Neleri iyi yapabiliriz” sorusu üzerinde durmak istiyorum.
Madde madde sıralayayım:
-Şuhut’ta Atatürk Evi ziyareti, ilçe merkezinde yürüyüş, statta etkinlikler, Çakırözü Köyü’ne hareket, Çakırözü’nde bir tiyatro ya da kısa film gösterimi, yürüyüşçülerin Çakırözü’nden uğurlanışı programı var. Bu programın bir kısmında Şuhut Belediye Başkanlığı’nı, bir kısmında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nü gördük. Valilik önderliğinde Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, Afyon Kocatepe Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Şuhut Belediyesi, Şuhut Kaymakamlığı’nın temsil edildiği “Zafer Kutlama Kurulu” oluşturulabilir.
-Zafer Kutlama Kurulu, bundan sonraki tüm zafer kutlamalarını tek elden yönetebilir.
-Zafer Kutlama Kurulu, güzergâhta hangi yönlendirme levhalarının bulunacağından, hangi bölgelerde nelerin ikram edileceğine kadar her konuyu ayrıntısıyla ele alınabilir.
-O yılki tahmini yürüyüşçü-ziyaretçi sayısı tahmin edilir; o sayıdan 3-4 bin fazla battaniye, kalpak, atkı hazır bulundurulabilir. Battaniye, kalpak ve atkı, her önüne gelenin içinden geçtiği gibi dağıtması yerine Zafer Kutlama Kurulu’nun belirlediği Dağıtım ve Bilgilendirme Noktaları’nda dağıtılabilir. Böylece hengâmenin önüne geçilebilir.
-Özellikle Ankara ve İstanbul gibi şehirlerden gelen gazetecilerin “Bu nasıl bir karışıklık? Kimin nerede, ne yaptığı belli değil. Bir bilgi notu bile olmaz mı” serzenişlerinden hareketle, Zafer Yolu Yürüyüşü’nün her adımı ve bu adımın tarihçesi hakkında işe yarar, küçük bilgi notları hazırlanabilir.
-Atlı Birlik gibi özel ekiplerin geçişinin, vatandaş güvenliğini tehdit etmemesi için güzergahta bariyer önlemi alınabilir.
-Milli Mücadele’yi anlatacak ve kahramanlık destanını anlatacak tiyatro gösterileri için acemi izlenimi veren oyuncular yerine Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na görev verilebilir. Şehir Tiyatrosu, meselâ Turgut Özakman’dan uyarlama yaparak Kurtuluş Savaşı’nı en iyi şekilde anlatabilir.
-Zafer Haftası dolayısıyla düzenlenmesi öngörülen halk konserlerinde daha çok kahramanlık türküleri ile millî-manevî duyguları dile getirilen sanatçılar davet edilebilir. Ayrıca vatandaşın duygularına tercüman olan şair ve halk ozanlarından da bu bağlamda istifade edilebilir.
-Günümüzde en kolay hatıra biriktirme şekli, akıllı telefonlar aracılığıyla fotoğraf çektirmek. Bu çerçevede Zafer Yolu Yürüyüşü güzergahına “Fotoğraf Paylaşım Noktaları” kurulabilir. Fotoğraf Paylaşım Noktaları’nda ışıklandırmalar ve arka fon kurulabilir, ücretsiz internet bağlantısı sağlanabilir.
-Bütün bunların yanı sıra, Çakırözü ve Kocatepe bölgesinde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından işletilecek veya kiraya verilecek küçük dinlenme mekanları, tuvaletler, ahşap evler inşa edilebilir. Böylece “yılda 1 gün” değil, yılın en az 150 günü ziyaretçi kabul edilebilecek yerlere sahip olabiliriz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.