Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

FİTNELER

İnsan yaradılışından bu yana fitneler her zaman olmuştur. İşyerlerinde, derneklerde, vakıflarda, partilerde hatta ibadet yerlerinde dahi fitneler boş durmamıştır.
Yüce TÜRK Milletinin fitneleri de tarih boyunca bıkmadan usanmadan görevlerini yapmışlardır.
İlk fitne 13. asırda Yahudilerden geldi. Müspet ilimler medreselerden kaldırıldı. Selçuklu üniversitelerinde iki asır müspet ilim okutulmadı. Fatih’in müdahalesiyle 15. asırda yeniden girdi.
18. asırdaki ikinci fitneye göre güzel sanatlar ve teknoloji müslümanların hayatına girmeyecektir.
Aramıza hoca kılığında adamlar soktular. Bunlar, İslam’ı her türlü güzelliğe karşı olan yobaz dini gibi göstermeye çalıştılar.
İslam kötülükleri düzeltmeyi emrederken, Müslüman kılığındaki bu ajanlar günah saydıkları, televizyon, radyo, sinema, bisiklet, basından ve ilimden kopmayı tavsiye ettiler.
Oysa ki, Bedir savaşında esir düşen Kureyşlileri, on Müslüman’a okuma yazma öğretme karşılığı serbest bırakan Peygamberin ümmeti tebliğ vasıtalarına karşı çıkar mı?
Bizim gençliğimizde Batı’dan tercüme edilen Tommiks, Teksas dergileri elden düşmezdi. Ama içindekiler zararlı idi. Bizimkiler günahtı, sevaptı derken on yıl geçti. Resimli mi, değil mi derken bir on yıl daha geçti. Bizimkiler yirmi yılda faydalı dergi çıkarasıya kovboy özentileri ellerine silahları aldı birbirlerini vurdu.
Camiye gelmeyen gence bir şey diyemediler, gelende kusur bulmaya çalıştılar.
Duvara astığınız merhum babanızın veya askerdeki oğlunuzun resminden dolayı yanıp kül oldunuz. Başka günaha gerek yok. Bu günah yeter dediler.
Peygamberimiz; “Ameller, niyetlere göredir. “ buyurduğu halde, Allah’ı bırakıp resimlere taptığınızı ima etmeye kalktılar.
Aynı fitneler, Türk Milletinin yedi düvelle mücadele ettiğinde kendilerini din adamı diye tanıtıp cemaati vatanseverlere, devlete ve milliyetçilere karşı kışkırtmadılar mı?
Dikkatli olmak lazım. Bu konu çok uzun. Belki gelecek haftaya devam ederiz. Sağlıkla kalın.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER