Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

Küsme Bana Kalemim – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 27 Kasım 2013 Çarşamba 02:00:00
  Selamün Aleyküm Değerli Okurlarım.
Yeni bir günde Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun dilerim. Bir inşirah doğsun gönüllerinize, hastalık, darlık ve sıkıntı çekenleriniz varsa Allah (cc) Şafi ismi şerifiyle baksın dilerim. Ne yoğundur bazen bu duaya ihtiyaç duyduğumuz anlar. Bilirsiniz, hissedersiniz Rabbinizi her an. O’nun sizin gönlünüze vereceği derin huzuru an be an hissedersiniz lakin elinizde olmayan şeyler bazen üzüntü sebebiniz olur. Sanırsınız ki asla sabah olmayacak ya da akşam olmayacak, saatinize bakarsınız hep yerinde sayıyordur, dakikaların saatlerin size yetmediği anları özlersiniz. Bitmek bilmeyen enerjinizle çevrenize cömertçe dağıttığınız gülüşlerinizi ve pozitif enerjinizi ararsınız. Bu anlar güneş doğmadan önce yaşanan geceyi anlatır sanki insana üzüntünüz soğuyunca farkına varırsınız. Her yaşanan anın bir imtihan anı olduğunu sonradan fark edersiniz. Her insan farklı farklı sebeplerle imtihan edilecektir, hata – kusur, zenginlik – fakirlik, hastalık – sağlık bunların her biri imtihanın bir parçasıdır halbuki, bazen kendimizi suçlarız bazen karşı tarafı, bazen unuturuz söyleyenin de söyletenin de O olduğunu.
İşte bu şaşkın hallerimizde bize düşen yegane görev doğruluğumuzdur. Efendimiz’e boşuna Emin dememişler ve yahut o boşuna Emin olmamıştır, bu çok önemlidir. Çünkü düşmanları bile onu emin olmamakla suçlayamamıştır suçlamaya çalıştıklarında. Hayat bir anafor gibi sürekli esen değişen kendini güncelleyen bir gerçek, bazen sert eser rüzgarı nefes aldırmaz işte o anlarda doğruluğunuzu önceden kendinize şiar edinmişseniz o günler geçtikten sonra yastığınıza rahat koyacak bir başınız hala vardır gövdenizde. O gövdede sızlamaya lüzum görmeyen yüreğiniz. Eğer yegane değerleriniz varsa sizi siz yapan, aşk gibi iman gibi, bunları bir “ene“ duygusuna yani ben duygusuna değişmemişseniz hala içinizde sükutla beraber huzur da vardır ki, o huzur sizi gelecek zamanlara hazırlar yeniden. Allah tealanın ilhamlarını ve size hissettirdiklerini dinlemeye devam ederseniz asla yolunuzu şaşırmazsınız, önceliğiniz daima Allah teala ise o da sizi öncelikli kılarak elinizden tutuverir yeniden.
Artık sakinsinizdir gayet aklınız başınıza gelmiştir ve ayırt edebilmişsinizdir bazı şeyleri, layık olanları olmayanları akla karayı ayırt eder gibi, bir tabak pirinçten taşları ayıklar gibi ayıklamışsınızdır hayatınızdan. Belki de teşekkür edeceksinizdir an gelip size bu sıkıntıları yaşatanlara onlar olmasaydı büyüyemeyecektiniz belki de, belki de Allah tealanın içinize verdiği o huzuru hissedemeyecektiniz, vesile olmuşlardır bu hislere, bazen büyük ölçüde hayata olan inancınızı yitirip büsbütün yalnız kalmayı seçtirseler de size elbette olacaktır onda da bir hayır, beklediğinizde göreceksinizdir.
Ben bu güne kadar hiçbir sabrımın selamete ermediğini görmedim, ben duygusuyla hareket etmemenin karşılığını gördüm ziyadesiyle. Vicdanın hayır dediği şeyleri yaparak mutlu olan ben hiç görmedim. Yalan yanlışla, anı kurtarmayla gelen mutlulukları ise ben hiç görmedim, suni gönül rahatlıklarının ileride büyüyerek şamarladığı insanları çok ise çok gördüm. İçinde samimiyet olmayan her şeyin kokuşarak nasıl bayatladığını gördüm. Bazen üzüldüm bazen yoruldum bazen ise tüm bunları geride bırakıp içimdeki huzuru dinledim. Birkaç haftadır sizlere yazamadım buna sebep bazen işletmemin yeni yapılaşması sebebiyle yoğun olmam, bazen ise kalemime küsmemdi, içimdeki yazma duygusunu tetikleyenlere küsmemle, kalemime küsmem bir olmuştu lakin size anlatacak çok şeyim vardı. Ve yeniden dedim ki küsme bana kalemim sen asla küsme tüm biriktirdiğin güzel duyguları dök yine, örnek aldıklarının hatırına dök, hayran kaldıklarının hatırına dök içindekileri kalemine.
Çizgisi başta belli olan konularımla yeni yazılarımda görüşmek dileğiyle Selamün Aleyküm değerli okurlarım…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti