Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Ömer Faruk İlhan’ı çok ararız

Murat Arısoy 10 Temmuz 2013 Çarşamba 03:00:00
  Hatırlarsınız, bir İhsaniye Kaymakamımız vardı: Ömer Faruk İlhan. Bir dövmediğimiz kalmıştı. Uygulamalarından dolayı akla gelen-gelmeyen her şey, O’nun arkasından söylendi. O, işine baktı. Herkese aynı anda lâf yetiştirmeye kalksa, herhangi bir gelişim sağlanamayacaktı.
İhsaniye’den tayin olduğu zaman, “Oh kurtulduk” nidaları atanlara rastladık. Oysa bu, belki 10 yıl sonra “kafaları taşlara vurma” eyleminin başlangıcı olacak belki de. İleride bir gün, “Keşke biraz daha kalsaydı, Afyonkarahisar’a faydası dokunsaydı” gibi hayıflanmalara şahit olabiliriz.
Gerçi, bir insan memlekete yararlı olmayı kararlaştırdıysa, her şekil ve zeminde bu amacına ulaşır. Bakarsınız, Afyonkarahisar’da bir Zindelik Merkezi kurulur; o merkez, ihtiyaç sahibi birisinin ekmek kapısı olur.
Zaten Ömer Faruk İlhan, “balık vermek değil, balık tutmayı öğretmek” felsefesiyle adım atıyor.
1 YILDA ÖNEMLİ PROJELER
Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesi, 2012’nin Eylül ayından itibaren İlhan’a emanet. Göreve başlayalı 1 yıl olmasına rağmen, hızlıca önemli işlere imza atmış İlhan. Kaymakamlık makamına oturur oturmaz, araştırma yapmış. İlçede, Türkiye’nin en büyük kanyonunun bulunduğunu öğrenince “Bu ilçenin ismi Kanyon olmalı” diye düşünmüş. İlçedeki siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları da bu görüşe destek vermiş. Hatta Pınarbaşı Belediye Meclisi de konuyu görüşmüş ve bu teklifin değerlendirilmesini oybirliğiyle kabul etmiş. Ömer Faruk İlhan, Pınarbaşı’nın bağlı olduğu Kastamonu’nun milletvekillerine de konuyu iletmiş. Bir maddelik “kabul edenler” oylamasına bakan bu değişiklik, ilçenin özellikle internet alanında “bedava” reklamının yapılmasını sağlayacak. Çünkü internete “kanyon” yazıldığı zaman, karşımıza Kanyon ilçesinin resmi kurumları çıkacak.
KANYON TURİZM DERNEĞİ
Bununla da kalmamış İlhan. İlçenin önde gelenlerine Kanyon Turizm Derneği’ne kurulmasın yararlı olacağını anlatmış, onlar da böyle bir derneği kurmuşlar. Kanyon Turizm Derneği’nde hem doğal güzellik hem de ilçenin yeni isminin altyapısının bulunması da güzel bir kelime oyunu olmuş.
MAĞARA ENVANTERİ KİTAPLAŞIYOR
Sözü turizmden açmışken, Ömer Faruk İlhan’la birlikte ilçenin yeni bir ufka sahip olduğunu anlatmak gerekiyor. İlhan’ın bu alandaki en önemli projesi, ilçenin mağara envanterinin çıkartılarak “Pınarbaşı Mağaraları” isimli bir kitap hâline dönüştürülmesi. Yine Ilgarini Mağarası’nın restorasyon çalışması ve Horma Kanyonu Yürüyüş Yolu da önemli projeler arasında.
ŞEHİRDE “HAVA”
TURU ATILABİLECEK
Bu projeler gerçekleştikten sonra Türk Hava Kurumu’nun “mikrolayt” denilen küçük uçaklarıyla şehir üzerinde gezi yapmak bile mümkün olacak. Ömer Faruk İlhan, “mikrolayt”ın hazırlığını yapıyor.
Türkiye’nin en büyük kanyonu olma özelliğine sahip Valla’nın da Pınarbaşı’nda olması, ilçeye avantaj sağlıyor. Yaklaşık 1 ay sonra, İtalya’dan gelecek 14 doğa yürüyüşçüsü, Pınarbaşı ilçesini gezecek.
Turizm bölgelerinin iyi bir şekilde anlatılması için alan kılavuzları yetiştirilmiş. Kanyon sporları için ise ilçede İstanbul’dan gelen bir heyet eğitim vermeye başlamış.
“Turizm” denilince akla konaklama geliyor. Ömer Faruk İlhan, Gazlıgöl’deki uygulamalarını Pınarbaşı’nda da devam ettirmiş. Ruhsatında sıkıntı olan bir otelin faaliyetini durdurmuş. Bir konağın da restore işlemlerine başlanılmış.
ILICA’DA TERMAL UMUDU
Pınarbaşı’nın başarılı kaymakamı İlhan, Ilıca Köyü’nde de sıcak su aranması faaliyetini başlatmış. Şimdilik 200-300 metredeki sondajlardan sıcak su çıkarsa, Pınarbaşı, Gazlıgöl’ün önüne geçmiş olacak. Çünkü mevcut yeryüzü güzelliklerinin arasına bir de termal su zenginliği ilave edilmiş olacak. Hani Afyon’a gelip Afyon’daki ağaç eksikliğinden, doğal ortalın kuraklığından yakınanlar var ya; onlar için Pınarbaşı biçilmiş kaftan hâline gelecek.
FOTOĞRAF GALERİSİ
Ömer Faruk İlhan’ın Pınarbaşı’nda uyguladığı bir diğer proje ise ilçenin fotoğraf galerisini oluşturması. Fotoğraf Sanatı Kurumu tarafından desteklenen galeride, birbirinden güzel fotoğraflara, internet üzerinden ulaşabiliyorsunuz.
PINARBAŞI, KİTAP OKUYOR
Ve tabii ki Okur-Star. Ömer Faruk İlhan, İhsaniye’de başlattığı kitap okumayı teşvik yarışmasına, Pınarbaşı’nda da devam ediyor. Şu ana kadar öğrenciler ortalama 4 bin sayfa okumuşlar. Bu yarışmanın sürekliliği durumunda, ilçedeki gençlerin bilgi düzeyi çok yükselecek.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti