Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

SEN – BEN DEĞİL BİZ OLALIM

Mehmet Şenkaya 28 Mart 2014 Cuma 02:00:00
  Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yapılamayan yeniliklerin, bu iktidar tarafından yapılmasını, kimse görmemezlikten gelemez. Türkiye’de çok güzel şeyler oluyor. Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan tüp geçitler, Marmaray gibi çılgın projeler, duble yollar, Hızlı Tren, Büyük Hava Alanı vb..leri. Avrupa, Amerika ekonomik kriz yaşarken Türkiye’nin istikrarlı kalması, İMF’ye olan borçların ödenmesi, kendi silahını yapar hale gelmesi, bağımsızlığı bu devletlerin gücüne gitti. Dışı dost içi düşman birlikler, ülkemizdeki gelişmeyi çekemediler. Irak, Suriye ve Mısır’da oynanan oyunun benzerini aynı inanca sahip Müslümanlar arasına nifak sokarak paralel yapıyı devreye sokarak Türkiye’de gerçekleştirmek istediler. Ama şapka düştü kel göründü. Oyun geç de olsa anlaşıldı. Alınan tedbirlerle zarar şimdilik önlendi. Böyle kötü bir akıbete uğramamak için Türk halkı daima uyanık olmalı. Keza, Atasözü: “Su uyur düşman uyumaz.”
Erzurum, Türkiye’nin kalesi. Hoca Efendi’nin memleketi. Hemşerisi İçişleri Bakanı burada ateşli bir konuşma yaptı. Salondaki konuşma metninden anlaşılan Fethullah Hoca’ya gönderme yapılıyordu. Dinleyenler arasında alkışlayanlar olduğu gibi, konuşmadan hoşlanmayıp memnun olmayanlar da vardı. Mesela; Aksakallı nur yüzlü gözü yaşlı bir ihtiyara sorulduğunda, duygularını şöyle dile getirdi. “-Bizi sokağa dökmek isteyenler var. Dökülmeyeceğiz. Biz biriz, bizi birbirimizden ayıramazlar.” diyordu.
Cemaatler, devletle birlikte hareket ederek gelişmiştir. Hoca Efendi liderliğindeki Hizmet Hareketi pek çok ülkede okullar açarak bayrağımızı dalgalandırmış, Türkçeyi en uzak devletlere taşıyarak yaymaya çalışmış, Türk Milleti ve mevcut hükümetin sempatisini kazanmıştır. Fakat Yurt içindeki Dershanelerin kapatılması uzantısı ülke dışına çıkarak, yabancı şer güçler desteği ile hükümet aleyhine bir tavır gösterilmesine neden olmuştur.
Bildiğimiz kadarıyla Fethullah Hoca ve R. Tayip Erdoğan gençliğinden beri vatanını milletini, dinini seven kalbi hizmet aşkıyla çarpan iki lider.
Başbakan Erdoğan, ekibiyle Türkiye’yi borç batağından kurtaran, ekonomik kalkınmayı sağlayan gözü pek cesur bir devlet adamı. Türkiye’nin gelişmesi, itibarlı, istikrarlı bir ülke olması için çırpınan, kalkınma hamlesi ile yurtta ilerleme sağlayan bir lider.
Yapılan işler, yerine getirilen hizmetlerde Yolsuzluk var da, Yollar, Hızlı trenler, Köprüler, Nükleer Enerji, Kanal İstanbul Projesi, Barajlar, Büyük Hava Alanları ve verilen sayısız hizmetler neyle yapılıyor? Adama demezler mi bu değirmenin suyu nereden geliyor?
Vatanın imarını, milletin refahını. İstemeyen kim? Dış güçler ve içimizdeki beyinsizler. Ortada Adalet – Paralel devlet feryadı varken; Yurtta ne olup bittiğini sağduyulu, irfan sahibi, vefakâr insanlar ferasetle gözlüyor. Bu yüzden, yerel seçim sanki genel seçim havasına girdi. Ufukta görünen odur ki; yapılanlar, yapılacakların teminatı. Güneş balçıkla sıvanmaz. Kur’an ne diyor: “İpiniz Allah’a bağlı.”
Güçlü devlet, güçlü iktidarla mümkün olur. Şehrimizde görülen yerel hizmetlerde; Bakanımızın desteği ile hükümetin katkısı büyüktür. Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2009-2013 Faaliyet Raporu 269 sayfalık kitapta toplanmış. Yapılanları yazmak bu sayfaya sığmaz. Vaad edilenlerin hepsi de yerine getirilmiş.
Başkanı başardığı hizmetlerden dolayı tebrik etmek gerekir. Burhanettin Çoban kardeşimizin bundan sonraki çalışmaları şehrimize renk katacak, göze gönle hoş gelen özellikte. Herkesin ihtiyacını karşılamaya yönelik, yaşamayı kolaylaştıran önemli projeler. Bunların da üstesinden geleceğine inanıyorum.
Allah yolunu açık etsin. Yapılacak bu seçimi milletimizin hayrına vesile kılsın.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti