Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

SARAY’A YENİ KADROLAR – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 30 Mayıs 2016 Pazartesi 11:33:36
 

Yine, yeniden, sürekli Osmanlıcılık revaçta. Yeni Osmanlı teziyle özdeşleşen Ahmet Davutoğlu Hoca hükümetten el çekse de bu yöndeki fikirleri hâkim.
“Yeni Osmanlı” diyorsak, “yeni sınıflar, yeni kadrolar” da gündeme gelmeli.
Bu yazı “Osmanlı Cumhuriyeti” filmi gibi, “Bugün Padişah yaşasaydı nasıl bir Türkiye ile karşılaşırdı” değerlendirmesi değil.
Sadece bir akıl yürütmesi…
Osmanlı İmparatorluğu’nun günümüzdeki “saray”ında kimler olur?
ŞARJCIBAŞI olur mutlaka. Malum akıllı telefonlardan, tabletlerden elimizi de gözümüzü de alamıyoruz. Böyle bir durumdayken padişahın telefonlarının anında şarj edilmesi gerektiği de aşikâr. Akıllı telefonların ve tabletlerin kablolarını taşıyacak, taşınabilir şarj aletleriyle gezecek, aynı zamanda telefonlardan fotoğraf aktarabilecek bir kadro, tahsis edilir.
MESAJHAN, Şarjcıbaşı’nın altında, İmajhan’ın üzerinde bir görev. Ek göstergesi 4000 olan bu görevin temeli, önemli gün ve haftaları takip etmek. Padişahın kafası onca ülke işiyle meşgulken bir de önemli gün ve haftalar hakkında mesaj mı yayınlasın? Mesajhan’ın başkanlığındaki bir kurul, kısa mesaj, akıllı telefon mesajı, sosyal medya denilen ortamlarda vatandaşların dikkatini çekmek üzere çalışmalar yapar.
İMAJHAN da başka bir kadro olarak yerini alır sarayda. Zira padişahın dış görüntüsü, el hareketleri, vücut dili, konuşmasındaki vurgular, yerine göre heybetli, yerine göre mütevazı, yerine göre sert, yerine göre yumuşak olmalı. Giydiği kaftana seçeceği kravattan, güneş gözlüğünün ve saatinin markasına kadar geniş bir çerçevede hizmet sunar İmajhan.
PUROMTIRHAN’ın görevi, Mesajhan ve İmajhan’ın ortaklaşa hazırladıkları metnin okunabilir ve tane tane vurgulanabilir hâlde ekranlara aktarılmasıdır. Puromtırhan, yazı akışının padişahın istediği hızda ayarlanmasından, yazıların sürekli akılda kalmasından, teknik herhangi bir aksaklık yaşanmamasından sorumludur.
LPGSAYAR ise sarayın ulaşım, daha çok da ulaşımda kullanılan yakıtlarından sorumlu olur. Devir ekonomi devri. Türk ve İslâm mefkûresinin her cümlesini tam anlamıyla içine sindirmiş olan padişah, gösterişi sevmeyeceği, şatafattan uzak kalacağı için makam aracına LPG taktırır. “Lpgsayar” ünvanlı kadronun görevi makam aracındaki tüpün doluluğunu kontrol etmek, nereden nasıl tedarik edileceğini belirlemektir.
BESTEKÂR da yukarıda saydığımız kadrolar kadar mühimdir. Padişahın her yeni hamlesini anlatacak şarkılar yazar. Öyle marş gibi de değildir de halk müziği gibi de değildir. Bestekâr, ikisinin ortasını bulmakta mahirdir.
PARSEL-İ HÜMAYUN üyeleri, padişah ve ailesinin ülke genelinde nerelerde “yatırım” yapabileceğine karar verir. Yatırım alanlarını tespit eden Parsel-i Hümayun üyeleri, durum hakkında kapsamlı bir raporla padişahın huzuruna çıkar. Bütün ülke zaten padişahındır;     fakat “yatırım” ciddi bir konudur. Parsel-i Hümayun’un süzgecine ihtiyaç vardır.
EVETÇİBAŞI kadrosu da özellikle padişahın istişare toplantılarında önemli bir görevi yerine getirir. Evetçibaşı, padişah “Öyle değil mi” dediğinde “Evet efendim” diyerek padişahı onaylar. Böylece her istişare, padişahın zaferi ile sonuçlanır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti