Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

Sohbetiniz Var Mı?

Sohbet güzel şeydir. Çok da faydalıdır. Sohbet dostla yapılır. Dost değilse lakırdı olur. Bir kişiyle konuşamıyorsanız hiç bir şey yapamazsınız.

Sohbet gönülden olmalıdır. Sohbet ile söz can bulur, can olur, can verir. Dostluklar pekişir. Şu fani dünyada bize de lazım olan baki dostluktur. Dostlarla güzeliz. Ve şükür ki hiç dost satmadık.

Biz sohbetin bereketine inanırız. Sohbet, gönlün dile gelenidir. Kalbin dışa vurmasıdır. Hal aktarımıdır. Bir umudu diriltmektir. Gönle girebilmektir. Dostun fabrika ayarlarına dönmesine aracı olmaktır.

Amaç, o bir kişiye dokunabilmektir. O bir kişiye merhem olabilmektir. Ötesi değil, fazlası değil; Sadece o bir kişi.

Yaşına, eğitimine, makamına, işine ve cinsiyetine bakmadan o bir kişiye faydalı olabilmek! Bu yazılara emek verme amacımız da budur. Bakın sizinle sohbet edebiliyoruz. Ne mutlu bizlere.

Eskiden  güzel sohbetler yapılırdı. Muhabbet samimi olurdu. Teknolojik gelişmeler  bunları mumla arar etti. Tüfek icat oldu mertlik bozuldu. Şimdi de tüfek yerine medya. Arkasından ver veriştir! Kolay iş. Birbirimizden koptuk, internet ve telefonlarla dost olduk.

Sohbet adamla yapılır. Yalnızlığı giderecek, derde çare olacak adamla. Dedikodudan, fitneden, çamur atmadan,  arkadan iş çevirmeden olursa sohbet olur. Biliyor musunuz yalan dinlemek, yalan söylemekten zormuş! Mevlanın dediği gibi; “ Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Mühim olan çamurlaşmamak.”

Günümüz insanı samimi sohbet yapamadığı için yalnızdır.

Ne dersiniz, siz de yalnız olabilir misiniz?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti