Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

SUSUZ KALDIM PINAR BAŞINDA – Kocatepe Gazetesi

Mehmet Şenkaya 23 Kasım 2012 Cuma 02:00:00
  Geçen hafta Diş Hastanesi’ne gittim. Belediye Çarşısı binası üzeri. Yeri ve konumu çok iyi seçilmiş. İçersine girince, kendimi görülmemiş bir izdiham ve hengamenin içinde buldum. Doktorların çalışma ortamının birbirine yakın olması, ortaklaşa iş görme yetisi ve azmini artırsa da; tedaviye gelen hastaların hijyensiz bu dar alanda sabırla sıralarını beklemesi kadar zor bir şey yok. İçler acısı. Burada olmanın sebebi: Bina yetersizliği.
Dışarıdayım. Saat 20’ye yaklaşıyor. Karanlık basmış, cemaat yatsı namazını, çoktan kılmış bitirmiş, çocuklar daha okuldan çıkacak. Er geç, evine varacak. Aç karnını doyurmağa çalışacak, daha sonra ağırlık basacak, ertesi günün hazırlığını yapmadan yatacak, sabah yine okula yetişme telaşı başlayacak. Bu nasıl eğitim? Etrafta; ışıktan korkan, karanlıktan hoşlanan baykuşlar dolaşıyor.
Okulların açılmasına bir ay kalmış; Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Binasının B Bloku bakıma alınıyor. Açıkta kalan Öğrencilerinin bir kısmı, ders görmek üzere başka okullara dağıtılıyor. Geç vakit okuldan ayrılan öğrenciler eve yetişme telaşı içinde hürra.. otobüse, minibüse hücum ediyor. Madem böyle bir sıkıntı vardı, neye daha önce çaresine bakılmadı; anlaşılır gibi değil. Üstelik; Sivil Savunma Eski Binası daha önce üst üste tamir de gördü.
4+4+4 ‘ün uygulamaya girmesiyle sanırım bu sıkıntı illerimizin çoğunda var. “Minareyi çalan, kılıfını hazırlar.” Günlerin hepsi çuvala mı girdi ? Eskiler bilir. Biz Cumartesi öğlene kadar ders yapardık. Bakanlığın, kararname çıkarma yetkisi var. Öğrencileri akşamları geç vakte kadar okulda tutmak yerine belirli bir süre cumartesi programı yapılarak akşam saati dersleri pekala telafi edilebilir. Zira; bu kısa günlerde hafta tatilini özel dershanelerde kursta geçiren öğrencileri de herkes biliyor.
Zaman ve mekan ölçülü ve dengeli olarak kullanılmazsa; nizam ve intizam kalmaz her şey altüst olur. Yaşantı bozulur; insanlar sıkılır, huzursuz olur.
Bir düşünür: “Hayatı seviyor musunuz ? Öyle ise zamana iyi sarılın. Çünkü; Hayat zamandan yapılmıştır.” der. Varlıkların şekil alması ve anlam kazanması belirli zaman ve mekan içinde olmaktadır. Yaşantılarımızın temeli olan bu gerçeği akıldan çıkarmamak gerek.
Eğitim ve sağlık olgusu, insan hayatının olmazsa olmazlarından olduğu bilindiği halde; her halükarda bu kurumların ayakta durmasını, verimli çalışmasını sağlamak için çaba harcamalı. Problemleri çözülürken; sebep – sonuç ilişkisi gözden uzak tutulmamalıdır.
Rant sağlamak amacıyla; işe yaramaz bir duruma getirilerek bırakılmış, terk edilmiş kullanılmayan, yenilenmesi ya da yıkılması gereken “Metruk Binalar” var. Bunlar, kamu kuruluşlarının işe karışmasını gerektiren yapılar.
1. Eski Jandarma Karakolu ve Lojmanları.
2. Mit Binası.
3. Eski Sigorta Hastanesi
4. Devlet Hastanesi Binaları
5. Köy Hizmeti Binaları
6. Karayolları Lojmanları.
6. Eski garaj ve Pazar yeri.
Şehrin ortasında; bu boş alanlar: tinercilerin, sarhoşların, ahlaksızların mekanı haline gelmiş. Vakit geçmeden ilgi bekliyor.
Cumanız ve Aşure gününüz, şimdiden mübarek olsun, Allah’a emanet olun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti