Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ZAFER’İN 100’ÜNCÜ YILI VE AFYONKARAHİSAR

Malumunuz bu yıl Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümünü kutluyoruz milletçe.
Biz de zaman zaman 100’üncü yılın önemi ve 100’üncü yıla yönelik etkinliklerle ilgili olarak görüş ve düşüncelerimizi dile getirmeye çalışıyoruz bu köşeden. Geçtiğimiz günlerde Eskişehir basınında bir habere rastladık. Haberde Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin Büyük Taarruz’un 100’üncü yılı etkinliklerine özel nitelikte bir çok kitap yayınladığı bilgisine yer veriliyordu. Haberdeki bilgilerden, “Eskişehir’de işgal ve direniş, Eskişehir’in kurtuluşu, Milli Mücadele’de Eskişehir’de sol, Yunan arşiv kaynaklarında işgal Eskişehir’i, Milli Mücadele ve Eskişehir” isimleri altında 5 ayrı kitap yayınlandığını, ayrıca sergiler ve belgeseller hazırlandığını öğrendik.
Geçtiğimiz yıllarda hazırlanıp hizmete alınan “Eskişehir Kurtuluş Savaşı Müzesi”ni de göz önünde bulundurduğumuzda komşu ilimizin “Büyük Zafer ve İstiklal Harbi” konularında nasıl da geniş bir faaliyet içerisinde olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz.
Dönüp Afyonkarahisar’a baktığımızda ise “Zafer’in Başkenti” ünvanını taşıyan Afyonkarahisarımızda İstiklal Harbi ile ilgili, Büyük Zafer ve Büyük Taarruz ile ilgili kapsamlı bir müze bulunmayışının eksikliğini hissediyoruz derinden.
Şehrin orta yerinde bulunan ve “Zafer”e dair elimizdeki az sayıdaki binadan birisi ve en değerlisi olan Zafer Müzesi’ni yıllardır tadilattan kurtaramadık. İçerisinde bulunan tarihi objelerin kaderi nedir bilen yok.
Söz 100’üncü yıl etkinliklerinden açılmışken, Afyonkarahisar Valiliği tarafından yayınlanan etkinlik takviminde hem Valiliğimizin, hem de Belediyemizin gerçekleştirmesi planlanan kitap yayınları bulunuyor. Yayınlanması planlanan “Zafer” içerikli kitaplarla ilgili durum nedir, tasarruf genelgeleri bu projeleri askıya mı aldırdı onu da bilen yok.
Yanı başımızdaki Eskişehir’in “bir ilçe” belediyesi ardı ardına kitaplar yayınlayıp, “Zafer”e sahip çıkarken Afyonkarahisar olarak bizim geri kalıyor olmamız moralimizi bozdu doğrusu.
Sahip-ül Karahisar’ın sahipleri, bu çalışmalara sahip çıkacaktır, Afyon’u “ZAFER” meselesinde Tepebaşı’ndan geri bırakmayacaktır, eminiz…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti