Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Boykotta barkod – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 25 Temmuz 2014 Cuma 03:00:00
  Lanetli İsrail’in, Filistin’de sergilediği vahşet sürüyor. Ülkemizde bu dram büyük tepki görüyor. Tepkiler somutlaşarak İsrail mallarının boykotu safhasına geldi. Afyonkarahisar Belediyesi başta olmak üzere pek çok kurum, kuruluş, kişi ve grup bu boykot hareketini destekliyor.
Biz de öyle.
Hatta ve hatta bize göre tüm ithal ürünler boykot edilmeli. Elimizden geldiğince şahsi hayatımızda biz bu kurala uyamaya çalışanlardanız.
Yalnız, İsrail başta olmak üzere ülkemize başka ülkelerden gelen ürünlerin tercih edilmemesiyle ilgili kampanyalarda, çağrılarda yanlış anlamalar yaşanabiliyor. Hiçbir vebali olmayan ürünler, Türk ekonomisine, ülkemize büyük katkıları olan ürünler “kurunun yanında yaş da yanar” misali bu kampanyalara kurban olabiliyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bu konuda bir açıklamada bulundu mesela. TOBB tarafından yapılan açıklamada, “Yanlış bilgilerle ve iftiraya varan suçlamalarla bunu haksız bir kampanyaya dönüştürmeye çalışmak öncelikle Türkiye ekonomisine zarar verecektir” denildi. Devamında, “Ülkemizdeki birçok uluslararası şirket ve ürüne yönelik boykot girişimlerinde bulunulmasını üzülerek izliyoruz. Bir markayı ya da bir ürünü tercih etmemek herkesin en doğal hakkıdır. Ancak yanlış bilgilerle ve iftiraya varan suçlamalarla bunu haksız bir kampanyaya dönüştürmeye çalışmak öncelikle Türkiye ekonomisine zarar verecektir. Uluslararası şirketler, ülkemizde yatırım yaparak, istihdam sağlayarak, ihracat yaparak ve ödedikleri vergilerle ülkemizin geleceğine katkı sağlıyorlar. Ülkemizde üretim yapan, istihdam sağlayan, vergi veren her şirket bizim değerimizdir. Bu şirketlerimizi siyasi tartışmaların dışında tutmalıyız. Geçmişte de kamuoyu hassasiyetini istismar ederek yapılan boykotların bir sonuca ulaşmadığını, sadece bu şirketlerin Türk çalışanlarına zarar verdiğini yaşayarak tecrübe ettik.” denildi.
Tüm bu nedenlerden dolayı boykot eylemlerinde ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Bunun yolu da ürünlerin barkod numaralarında gizli. Barkod numarası “869” ile başlayan ürünler Türkiye’de üretilen, Türk işçilerin elinden çıkan, Türkiye’de yatırım yapmış firmaların, vergisini Türkiye Cumhuriyeti’ne ödeyen fabrikaların ürünleridir. Kullanımı ülke ekonomisine katkı demektir. Barkodu başka rakamlarla başlayanlar ise ülkemize ithalat yoluyla gelmiştir. Boykota konu edilebilir. 869 ile başlayan ürünleri tercih etmek, hem boykot eylemlerine katkı sağlayacak, hem de ülke ekonomisine fayda getirecektir. Gelin, bundan sonra alışverişlerimizde barkod rakamlarına daha çok dikkat edelim. Ne dersiniz?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti