Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Agah Bıyıkoğlu

BU BAL, ACI BAL

“BAL” sözcüğünün açılımını yaparak başlayalım yazıya.. “BÖLGESEL AMATÖR LİG” demek oluyor “BAL”. ”BAL LİGİ” demek veya yazmak bir anlatım bozukluğu olur..
2021-2022 Sezonu Bölgesel Amatör Lig’i 261 takımın katılımı ile 9 ayrı bölgede 27 grupta çift devreli lig usulüne göre oynandı. Bölge birincileri tarafsız sahalarda19-22 Nisan tarihlerinde playoff maçları yaptılar.. BAL’daki temsilcimiz BELEDİYE BOLVADİN TERMAL SPOR kendi gurubunda oynadığı on sekiz maçı on dördünü kazanmış, dördünde beraber kalmış, 45 gol atıp 5 gol yemiş ve gurubunu birinci bitirmiş 3.LİG’e çıkmasını beklediğimiz başarılı bir takımdı.
19 Nisan Pazartesi günü playoff maçlarının oynanacağı Burdur MAKÜ stadına aktı yüzlece izleyici, Belediye Bolvadin Termal Spor’u desteklemek için… Valimiz başta olmak üzere Belediye başkanımız, ilçe belediye başkanları, siyasiler, futbol camiası, Afjet taraftarları ve de nice futbolsever… 22 Nisan Cuma günü de tekrarlandı… Otobüsler taksiler guruplar öbek öbek aktılar Burdur’a.
Aynı ilgi ve destek ülkemizin 9 gurup merkezinde yaşandı.. Özellikle sosyal medya bu maçları anbean iletti …
Heyecanlı ve yoğun futbol aşkıyla dolu bir BAL haftası olarak geçti adeta futbol tarihimize bu 19-22 Nisan günleri….
Playoff maçlarını oynamak üzre Burdur’a giden, temsilcimiz önce Çiğli Belediyespor’u 2-0 yenerek 3. Lig’in kapısını aralamıştı. Aydın Efeler 09 SFK da Çiğli Belediyespor’u 3-2 yenerek Belediye Bolvadin Termal Spor’un rakibi olmuştu.. 22 Nisan Cuma günkü 0-0 biten maç sonunda statü gereği penaltı atışları yapıldı ve Aydın Efeler 09 SFK 7-6’lık skorla 3. Lige çıktı..
Bizim temsilcimizin başına gelen bu talihsizlikler başka takımların da başına gelince BAL statüsü tepkilere neden oldu ve sorgulanmaya başladı
Sezon başında TFF statüyü yayımlıyor. Kulüpler de bu statüyü kabul ederek lige katılım için teminat mektubu gönderiyorlar. Sonuçta 3. Lige çıkamayanlar feryad ü figan; “yandım Allah“ türküsü…
BAL’ı komple olarak kaldırmak olmaz, Ama play-offları kaldırıp şampiyonların direk 3. İige çıkmalarını sağlayacak bir sistem düzenlemek daha mantıklı olur. Ayrıca BAL’a katılan takımların temsilcilerinin katılacakları ve sorun, sıkıntı ve buna benzer zorlukları tartışılacağı birkaç günlük istişare toplantıları, çalıştay benzeri toplantılar düzenleyerek işin içinde olanların görüşleri, önerileri de dikkate alınarak yeni bir statü düzenlenmeli..
BAL 9. Bölge 2. Grupta yer alan ve gurubunu 3. bitiren İzmirspor, Çiğli Belediyespor’un play-off’larda Bolvadin Termalspor’a elenmesinden sonra statü gereği SAL’a düştü hem de ikinci kez..
Bu maçlarda direk penaltı atışları olmamalı, gol yiyen kaleciler penaltı kaçıran futbolcular.. Yüz penaltı olsa da biri kaçıracak .. Yazık değil mi o futbolcuya, yaşam boyu kurtulamaz etkisinden bu kötü anların. Nitekim Silivri-Kartal maçını izledim faceboktan, penaltıyı kaçıran Silivrili futbolcu dakikalarca yere yattı kalkamadı kimse de gelip teselli etmedi.. Bence bu yanlıştan dönmek, bu statünün değişmesi lazım. Ligi ikinci bitiren il takımının bir üstündeki takım üçüncü lige çıkmıyorsa bu takım düşmemek için maç oynuyor… Çok büyük bir adaletsizlik bu.. Yok böyle bir şey…
G.Antep Ankasspor ile Malatya Arguvanspor ilk maçta 0-0 kalıyorlar; ikinci maçta Arguvan Belediyespor, Talasgücü Belediyespor’u 1-0, son maçta da Ankas, Talas’ı 3-1 yeniyor. Arguvan Belediyesporlular trübünde sonucu bekliyorlar; puanlar eşit olunca Arguvanspor iniyor sahaya ve penaltılarla 5-4 yeniyor G.Antep Ankas’ı ve çıkyor 3. Lig’e.. G.Antep Ankas da bizim Bolvadin takımı gibi hiç yenilmeden gelmişve sadece 3 gol yemiş kendi gurubunda..
Bu maçlar sonunda birçok takım ekonomik olarak, moral olarak çok şey kaybetti.. Yeni sezona nasıl girecekler acaba?
Bu maçlar sonuç odaklı olduğu için genç futbolculara yer vermeğe kimse cesaret edemiyor; dolayısıyla genç futbolcu oynatmak zorunluluğu getirilmeli… Bu takımlarda oynayan yaşı büyük futbolcular, takımların müsaadesi olmadan transfer yapamamalı ..
Genç futbolcu oynatan BAL takımları teşvik edilmeli ödüllendirilmeli….
Tarafsız sahalarda yapılan maçlar sonunda Bölgesel Amatör Lig’den 3. Lig’e Yükselen 9 takım şunlar oldu:, Muş 1984, Arguvan Belediyespor –Malatya , Eynesil Belediyespor-Giresun , Kepez Belediyespor-Antalya, Amasyaspor, Sapanca Gençlik –Sakarya, Kartal Bulvarspor –İstanbul, Ayvalıkgücü Belediyespor- Balıkesir, Efeler 09 SFK-Aydın
Bütün takımlara başarılar diliyorum..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti