Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Agah Bıyıkoğlu

ÇOK İLGİNÇ BİR FUTBOL SEZONUNUN SONU: ŞAMPİYON BJK

Süper ligin son hafta maçlarının oynandığı dönemde bu köşedeki “corona altında süren futbol da son virajlar ”başlıklı yazımda her kademedeki profesyonel ligleri “nefes nefese” sürdüğünü vurgulamıştık. Öyle ya, 63 yıllık lig serüveninde üç büyüklerin birlikte son iki haftaya şampiyonluk şansıyla girdiği ilginç bir sezonu yaşıyorduk. 38. maçta GS, BJK’yı 3-1 yenince, GS 78 puana çıkmış, BJK 81 puanda kalmıştı. FB’nin puanı ise 79’du.. Tarihte ilk kez bitime 2 hafta kala, şampiyonluk şanslarını ve iddialarını koruyorlardı; 41. maçta da GS, Denizli’yi 5-1 yenip BJK da Karagümrük’e yenilince puanlar eşitlenivermişti… FB ise Sivas’ta 3 puan kaybetti ve son hafta rakiplerinin alacağı sonuçları bekledi.. Nitekim son hafta, GS İstanbul’da Malatya ile BJK İzmir’de Göztepe’yle, FB de Kayseri’yle oynarken nefesler tutulmuştu Türkiye’de…
Ve iki gollük averaj farkıyla BJK göğüsledi ipi.. Süper Lig tarihinde 16. kez ulaşmıştı ŞAMPİYONLUĞA… Halbuki sezon başında, hatta ara transfere kadar, çoğu futbol sever: “FB açık ara şampiyon olur” diyordu.. Pandemi nedeniyle uzun ve sıkışık 42 hafta süren futbol sezonu içinden başarıyla çıkmak hiç de kolay olmadı elbet… “İnsan, yaptıklarının hem mimarı hem de miyarıdır (ölçütüdür)” demişler; bana göre bu söz tam da “cuk oturmuş” Sergen Yalçın için.. Futbolculuğu sırasında kendisini birkaç kez izleme fırsatı bulduğum Sergen Yalçın, futbol tarihimizin en yetenekli oyuncularından “süper bir solak” olup kendine özgü bir karakter olarak parlıyor antrenörlük dünyasında..
Bu gerçekten ilginç ve futbol ve antrenörlük tarihimizde unutulmaz izler bırakan bu sezonla ilgili gazete ve TV‘lerdeki haber, yorum, eleştirilerden derlediğim kimi bilgilerinin yanı sıra kendi görüşlerim de paylaşmak isterim futbol severlerle..
BJK yerli bir hocayla 4. şampiyonluğu yaşadı.. 2008-2009’da Mustafa Denizli, 2015-16 ve 2016-17’de Şenol Güneş ile gelen şampiyonluklar..
Takımlar sezon boyunca toplam 1136 gol attılar BJK, 89 golle en çok gol atan takım oldu..
Cezayirli Rachid Ghezzal BJK’yı şampiyonluğa taşıyan en önemli isim oldu.. Son Göztepe maçındaki penaltıyı gole çeviren, 8 gol ve 17 asistle 25 kez skora katkı yapan bu oyuncunun transfer belgeleri, son gün son saatlerde kulüp çalışanları Barış Papila ve Cem Gültekin tarafından motosikletle TFF’ye yetiştirildi..
Atiba ile Josef de Souza, Süper Lig’de sezona damga vurdular. Rakip yarı alanda 1160 isabetli pas yapan 38 yaşındaki Kanadalı Atiba’yı 1082 pasla Josef de Souza takip etti..
BJK’nın 2015-16’daki şampiyonluk maçında top toplayan kaleci Ersin ve sol bek Rıdvan alt yapıdan yetişerek şampiyon takımda forma giydiler …
Pandemi nedeniyle tribünler boştu…FB tribünleri dolu olsaydı FB kendi sahasında bu kadar maç kaybeder miydi?
3 oyuncu değiştirme hakkı 5’e yükseltildi. Bu uygulama en çok GS’ye yaradı..
Göztepe-Beşiktaş maçının son düdüğüne kadar şampiyon belli olmadı.. Bu sürede bir GS taraftarının kalpten öldüğü haberi yer aldı gazetelerde..
Ankaragücü ve Gençlerbirliği düştü ve 40 yıl sonra Ankara takımı kalmadı Süper Lig’de..
Hataysorlu Boupendza 22 golle gol kralı oldu..
Göztepeli Halil Akbunar, 40 maçta forma giyen tek isim oldu..
21 takımdan oluşan Süper Lig’deki futbolcuların yüzde 70’inin başka ülke nüfus kağıdına sahip olmaları dikkat çekti .. Bunların da yarıdan fazlasının yaşı 30’un üzerindeydi..
Göztepe ve Kayseri genç kaleciler oynattıkları için düşmelerini şahsen istemedim bu takımların..
Gençlerbirliği’nin de düşmesini istemiyordum; baktım ki bu takım da ilkelerinden uzaklaşmış her maçta 8-9 yabancı oynatıyor. Sanki “Babil Kulesi”… “Bırak düşşün” dedim..
Ve dün gece İzmir’de oynanan maçta, Antalya’yı 2-0 yenen BJK, “Ziraat Türkiye Kupası’nı” kazandı…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti