Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

DÜNYANIN EN İYİSİ BURADA – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 12 Temmuz 2018 Perşembe 13:55:44
 

Afyonkarahisar’da “Dünyanın en iyi motokros pisti” varmış. Biz de yeni öğrendik. “Dünyanın en iyisi” derken iddialı mısınız derseniz, aynı soruyu gazeteciler olarak Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Türkiye Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Akülke’ye sorduk. “Dünyanın en iyisi” ifadesinde iddialı ve kararlı olduklarını söylediler her ikisi de.
30 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Motokros Şampiyonası, bu spora gönül vermiş insanlar arasında büyük yankı uyandırmasına rağmen, öyle görülüyor ki Afyonkarahisar’da aynı yankıyı uyandıramadı henüz. Oysa büyük bir organizasyon, Afyonkarahisar için büyük bir fırsat.
Yaklaşık 40 bin kişinin Afyonkarahisar’da ağırlanması planlanıyor bu etkinlik boyunca. Bu rakam bile işin boyutunu anlatmak açısından yeterli aslında.
Belediye ekipleri Budan ve Güral Termal Oteller’in arkasına düşen yarış alanında harıl harıl çalışıyorlar. Çalışmaları tamamlamak için bir ay kadar zamanları var.
Türkiye Motosiklet Federasyonu da aynı yoğunlukta tanıtım ve organizasyon için çalışma içerisinde.
Hedefler tutarsa, beklentiler karşılanırsa, gerçekten Afyonkarahisar’a 40 bin kişiyi bulan konuk gelirse… Bir il için önemli bir gelişme değil mi bu durum? 40 bin kişi ekonomiye, turizme, tanıtıma katkı sağlamaz mı? Elbette ki sağlar.
O zaman, haydi rast gelsin..

 

BİZ GİDENE KADAR, SÜPER LİG BİZE GELİYOR

 

Afyonkarahisar’ın tanıtımı açısından bir başka önemli gelişme daha var gündemde. Biz futbolda Süper Lig’e çıkacağız, Türkiye’nin büyük takımları, taraftarı ile birlikte Afyonkarahisar’a gelecekler diye beklerken, Süper Lig bize geliyor.
Süper Lig takımlarından Ankaragücü, Ankara’daki sahalarının bakımda olması nedeniyle maçlarını Afyonkarahisar’da oynama talebinde bulundu. Futbol Federasyonu ve Ankaragücü bu teklife olumlu yaklaşırken, son söz Afyonkarahisar’a bırakıldı.
AFJET Afyonspor Kulübü bu duruma onay verirse Ankaragücü maçlarını Afyonkarahisar’da oynayacak. AFJET Afyonspor Kulübü ise bazı eksiklikleri gerekçe göstererek şimdilik çekimser duruyor bu meseleye. Tesislerdeki teknik bazı aksaklıklar gündemde. Bunlar aşılamayacak sorunlar değil. Hatta bu sorunların kısa sürede giderilmesi için Ankaragücü’nün teklifi fırsat olarak da değerlendirilebilir.
Bir de güvenlikle ilgili endişeler var. Ankaragücü’nün ve karşılaşacağı takımların taraftar yapısı Afyonkarahisar’ınkinden farklı. Güvenlik açısından ilimize takviye yapılması gerekiyor. Personel takviyesi açısından da bu durum belki fırsat olarak değerlendirilebilir.
Ankaragücü maçlarını Afyonkarahisar’a alırsa şehrimizde Galatasaray, Akhisar Belediye, Trabzonspor, Antalyaspor, Yeni Malatyaspor, Kayserispor, Beşiktaş, Medipol Başakşehir ve Göztepe gibi takımlarla oynayacak. Böylece Afyonkarahisar binlerce futbolsevere ev sahipliği yapabilecek.
O zaman, haydi rast gelsin…

 

KUMALAR KAYAK MERKEZİ NE ALEMDE?

 

Afyonkarahisar’ın ufkunu geliştirecek, vizyonunu yenileyecek bir proje vardı. Hafif çaplı açıklandıktan sonra her nedense bir daha üzerine düşen olmadı: Kumalar Dağı’nda kurulması planlanan Kayak Merkezi Projesi.
Orman ve Su İşleri Bakanı hemşehrimiz Veysel Eroğlu’nun öncülüğünde, eski Valimiz Aziz Yıldırım’ın çalışmaları ile Sandıklı ile Şuhut arasındaki Kumalar Dağları’nın zirvesinde bir kayak merkezi kurulması projesi gündeme gelmişti. Bu proje kamuoyunda büyük yankı bulmuştu. Ne yazık ki sonrasında bu çalışmayla ilgili olumlu ya da olumsuz bir haber alınamadı.
Duyduk ki, dünya çapında kayak tesisleri konusunda otorite kabul edilen uluslar arası heyet Kumalar Dağları’ndaki söz konusu bölgede incelemede bulunmuşlar ve bu bölgenin kayak tesisleri için son derece uygun olduğunu rapor etmişler. Öyle ki bu raporda Kumalar Dağları’nın, Davraz ve Erciyes’ten daha güzel bir Kayak Merkezi olabileceği dile getirilmiş.
Projenin teknik kısmını hazırladığı bilinen Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop’un Müdürlük görevini bırakarak önümüzdeki günlerde Üniversite’deki akademik hayata geri döneceği konuşuluyor. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu da artık bakanlık koltuğunu bıraktı.
Afyonkarahisar Valiliği Makamı’nda, tanıtım çalışmalarına verdiği önemle kendini göstermiş olan Sayın Mustafa Tutulmaz var. Sayın Valimiz bu konuyu ele alırsa inanıyoruz ki olumlu manada adımlar atılabilecektir. Hatta İl Özel İdaresi kaynakları ile bile bu projenin hayata geçirilebileceği konuşuluyor. Yeter ki Vali Bey “Haydi” desin.
Sandıklı’daki oteller bölgesine 30 km, Afyonkarahisar’daki oteller bölgesine 40 km mesafedeki bu alanda kurulacak olan Kayak Merkezi için öyle otel inşasına falan gerek görülmüyor. Zaten kayak merkezinin konsepti “Dağda kayak, ovada termal keyfi” olarak planlanıyor. Kayak yapmak isteyenlerin Sandıklı ve Afyon’daki otellerde konaklamaları, kayak için bölgeye çıkmaları öngörülüyor. Hal böyle olunca, otellerle ilgili yatırıma gerek görülmeyince yapılacak çalışmaların boyutu da küçülüyor. Afyonkarahisar’ın hakkında gelmeyeceği bir bütçe öngörülmüyor.
Sayın Vali Mustafa Tutulmaz’ın bu proje ile ilgili detaylı inceleme yapıp çalışmalara ön ayak olacağına inanıyoruz. Her Vali’nin ilimizde bir eseri olduğu gibi, Sayın Mustafa Tutulmaz’ın Afyonkarahisar’da bırakacağı iz de neden “Kumalar Kayak Merkezi” olmasın?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti