Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

KOCATEPE TV DE NEYİN NESİ?

31 Mart yerel seçiminin üzerinden 2 yıl geçti.
2019’da yapılmıştı son yerel seçim. Bu seçimle göreve gelen başkanlar için son derece sıkıntılı bir görev süresi geride kaldı. Ekonomik kriz, pandemi derken yapılacaklar, planlar, projeler ya aksadı, ya da yapılamadı.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i konuk ettik geçtiğimiz günlerde gazeteniz Kocatepe’de. 31 Mart seçiminin ardından itiraz süresi sona ermiş ve 16 Nisan 2019’da Başkanlık makamına oturmuştu Belediye Başkanı Mehmet Zeybek.
Gazeteniz Kocatepe’nin basın hayatında 100 yıla yaklaşan, Küçükkurt ailesinin yönetiminde ise 60 yılı bulan “gelenek ve tecrübeleri”ni dijital medyacılık alanına yansıtmak amacıyla başlattığımız “Kocatepe TV” yayınlarına konuk oldu Başkan Mehmet Zeybek.
Başkan Zeybek’in sözleriyle ilgili geniş haberlere gazetemizin sayfalarında yer verdiğimiz için tekrar etmek istemiyoruz. Ancak şunu söylemek gerekir ki, Başkan Zeybek’in görevdeki 2 yılını değerlendirip, önümüzdeki süreçte neler yapmayı planladığını ele aldığı yayınımız oldukça geniş bir kitleye ulaştı. Yaklaşık 7 bin kişinin birebir izlediği yayın sayesinde, 30 bini aşan kişi sayısıyla etkileşimde bulunuldu. Afyonkarahisar şehir merkezinin nüfusu göz önüne alındığında oldukça büyük bir rakam. Sosyal medya mecralarından yayın yapan Kocatepe TV’nin sorumluluğunu üstlenen ekip arkadaşlarımız “çarpan etkisi” ile bu yayının kısa süre içerisinde daha yüksek etkileşimler de sağlayacağına dikkat çekiyorlar.
Başkan Zeybek’ten önce de Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcımız Murat Öner ile Afyonkarahisar Vali Yardımcımız Dr. Mehmet Boztepe’yi konuk etmiştik Kocatepe Gazetesi binası içerisinde hazırladığımız Kocatepe TV stüdyosunda.
Bu konuklarımızdan sonra da önemli kitlelere ulaşıldığını gözlemledik yayınlarımızın. Tabii ki, yetki alanı açısından Zeybek’in izleyici rakamı daha yüksekti doğal olarak.
Malum olduğu üzere; pandemi süreci gündelik hayatımızın her noktasını acayip etkiledi. Yayıncılık faaliyetlerinde de inanılmaz bir değişimi beraberinde getirdi pandemi süreci.
Kocatepe Gazetesi geçmişten bu yana toplumun her kesiminden konuklarını ağırlar, yaptığı sohbetleri, söyleşileri, röportajları gazete sayfalarından aktarmaya çalışırdı. Yine öyle olacak. İlave olarak yapılan sohbetler, söyleşiler, röportajlar sosyal medya mecralarından canlı olarak da yayınlanacak. Kocatepe’nin “gelenek ve tecrübeleri” doğrultusunda elbette ki.
Kocatepe Tv önümüzdeki günlerde yeni konuklar ve yeni konularla yayınlarına devam edecek inşaAllah. Bu yayınları facebook, youtube, twitter ve instagram gibi sosyal medya mecralarından “Kocatepe Gazetesi” aramalarıyla izleyebilirsiniz. Faydalanacağınızı umuyoruz.

 

SEÇİMLER, Z KUŞAĞI
VE İNTERNET

 

Seçimler ve internet yayınlarından bahsettiğimiz bu sohbetimizde, önümüzdeki seçimlerde “Z kuşağı ve internet”in seçimlere olan ilgisine de değinmek isteriz.
Önümüzdeki ilk seçimlerde Z Kuşağı olarak nitelenen 5.9 milyon genç ilk kez oy kullanacak ve seçimin sonucunu oldukça etkileyecek. “Bağımsızlıklarına bağlı olan ve baskıların kendilerini etkilemediğini” söyleyen Z kuşağına ulaşmak, partileri epey yoracak gibi ilk seçimde.
2023 seçimlerinde 62.4 milyon seçmenin oy kullanma hakkı var. 1997-2012 yılları arasında doğan 20.6 milyon kişinin oluşturduğu 5 milyon 940 bin Z kuşağı üyesi, ilk kez oy kullanma hakkını elde ediyor. Z kuşağı, toplam seçmenin yüzde 11.8’ini oluşturuyor.
Yapılan araştırmalarda, Z kuşağı üyelerinin yüzde 55’i aile büyüklerinin kullandıkları oyların kendileri için önemli olmadığını ifade ediyor. Buna karşılık, kendilerinin anne-babalarının oylarını etkileyeceklerini “iddialı’’ bir şekilde ifade ediyorlar. Bu tablo çok açık: Siyasi partiler, 2023 seçimlerinde Z kuşağını göz ardı edemeyecekler.
Siyasi partilerin Z kuşağına ulaşabilmeleri için onların kullandıkları sosyal medya araçlarını kullanmaları gerekiyor. Z kuşağının üyeleri geleneksel medya ile ilgilenmiyor, dijital alandan bilgileniyor. Z kuşağına propaganda geleneksel medya ile değil, dijital alanda ve yüz yüze yapılmak zorunda.
Siyasi partilerin bazıları da bu değişimin farkında. AK Parti’nin İstanbul İl Başkanlığı’na yeni seçilen Osman Nuri Kabaktepe mesela, sık sık bu gerçeğe işaret ediyor.
Siyasi partilerin ve ittifaklarının bu kuşağı göz ardı ederek, seçim başarısı edinemeyecekleri bir sürece ilerliyoruz. Z kuşağı “sağ” ve “sol” türünden bir siyasal yapılaşma içinde de değil.
Z Kuşağının beklentilerini ortaya koyan çeşitli çalışmalar ve araştırmalar söz konusu. Bu çalışmaların özü, Z kuşağının “değişim” beklentisi, klâsik çözümlerin onlar indinde hiç bir geçerliliği olmaması…
Hasılı kelam; dijital çağın getirileri Kocatepe camiası dahil bizi, hepimizi nerelere götürecek hep birlikte göreceğiz. Sadece izleyerek değil, içerisinde yoğrulup, yorularak…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti