Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Adaylar – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 13 Eylül 2013 Cuma 03:00:00
  Sokak jargonunda “at yalanı, göreyim inananı” diye bir tabir vardır. Aslında tam böyle değil ama bizim böyle yazmamız gerekiyor.
Yerel seçim sürecine girdiğimiz son dönemlerde bu tabir sıklıkla aklımıza geliyor. Neden derseniz, aday adayları olarak o kadar çok isim zikredilir oldu ki, destekli, desteksiz atanlardan ortalık geçilmiyor. Adam bakıyor, birisini beğeniyor, ya da birisine hased ediyor. O kişi hakkında “Falanca da aday adayıymış” diye laf uyduruyor. Bu uydurmasının ardına da kendince haklı, ama durumu bilenlerce deli saçması bir sürü gerekçe sıralıyor.
Işin tuhafı bu saçmalıklara inananlar da çıkıyor.
Durum öyle bir hal aldı ki, artık aday adaylarının “adayım” açıklamasından çok, işkembe-i kübradan ismi ortaya atılan kişilerin “aday falan değilim” açıklamalarına rastlıyoruz basında.

***
Söz adaylardan açılmışken, Afyonkarahisar Belediye Başkan aday adaylığı için ismi geçenlere bir kez daha göz atalım isterseniz.
Daha önce de bir kaç kez belirttik. İktidar Partisi olan AK Parti’de Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın “Aday adayıyım. Hatta 3 dönem için aday adayıyım” açıklamasını yapmasının ardından pek fazla çatlak ses çıkmaz oldu. İsmi ortaya atılanlardan Baro Başkanı Turgay Şahin ve Belediye Meclis üyesi Hüseyin Şehitoğlu böyle bir niyetleri olmadığını açıkladılar. AK Parti’nin Belediye Başkan adayının Burhanettin Çoban olacağı konusunda yaygın bir kanı var.
“Çoban’ın adaylığını Genel Merkez kabul etmeyecek” söylemleri şundan bir kaç ay öncesinde olduğu gibi sık dillendirilemiyor artık. Yine de küçük bir azınlık aynı fikrin savunuculuğunu yapıyor.
Bugünkü tablodan baktığımızda AK Parti’nin Çoban’la yola devam edeceği en güçlü ihtimal. Burada hesaplar daha çok İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi için yapılıyor şimdilerde.
***
CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Belediye Başkan adaylarının Dr. Mehmet Ecer olduğunu açıkladı. Böylece CHP’de de durum netleşmiş oldu.
MHP’de aday adaylığını açıklayan Fatih Çetinkaya ve Engin Ayengin bulunuyor. İl Başkanı Aziz Aslan “aday adayı olacağı” söylentilerini yalanladı. Aday adaylığı için ismi geçen Belediye Meclis üyesi Halil İbrahim Baykara ve Kütahya Vali Yardımcısı Sefa Çetin’in kararları henüz netleşmedi. Eskişehir Valisi hemşehrimiz Kadir Çalışıcı’nın ise MHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı net gibi görünüyor.
***
MHP’de aday adayı olacakları söylenen Milletvekili Kemalettin Yılmaz ile eski Bakan Abdülkadir Akcan’ın bu konuda ne olumlu ne de olumsuz bir açıklaması olmadı bugüne kadar. Hal böyle olunca onların durumu “dedikodu”dan öteye geçemiyor.
Bir süreliğine Ak Parti’den, bir süreliğine de bağımsız olarak milletvekilliği yapan Dr. Mahmut Koçak’ın da durumu netlik kazanmadı. Kimilerine göre AK Parti’den, kimilerine göre MHP’den, kimilerine göre DP’den kimilerine göre de bağımsız olarak aday olacağı söylenen Mahmut Koçak, son istişarelerini sürdürdüğünü, bu hafta sonu yine Afyonkarahisar’da olacağını belirtiyor. Koçak, istişarelerini tamamladıktan sonra kararını kısa sürede açıklayacağını vurguluyor.
***
Afyonkarahisar’ın nabzını geçtiğimiz günlerde tutan Saadet Partisi yetkilileri il genelinde seçimlerde iddialı olduklarını, kısa sürede adaylarını açıklayacaklarını belirtiyorlar. Demokrat Parti’nin Belediye Başkan aday adayı emekli albay İsmail Özdilek projeleriyle kamuoyunda yer almaya çalışıyor. Bağımsız Belediye Başkan Adaylığını açıklayan gazeteci Aydemir Kurt ise siyasi gündeme renk katıyor.
***
Bugün için hakim olan tablo bu. Günlerin neler getirdiğini hep birlikte izleyeceğiz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER