Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Afyon’un 10 yılı neye eşit?

Sezer Küçükkurt 6 Kasım 2014 Perşembe 02:00:00
  Afyonkarahisar Belediyesi’nin bütçesi giderek artış gösteriyor. Bu doğrultuda yapılan yatırımların, hizmetlerin bedelleri de büyüyor. Eskiden “çok büyük yatırım” olarak görülen çalışmalar, bugünkü bütçelerin, yatırımların yanında küçük kalabiliyor.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2014 yılı bütçesi 155 milyon lira iken, 2015 bütçesi 181 milyon lira olarak belirlendi. Geçen yıla göre yüzde 20’lik bir artış var.
Yetmez ama evet… 12 Eylül referandumunun sloganı olan bu cümleyi biz de Afyonkarahisar’ın bütçesi ve yatırımları için kullanmak istiyoruz. Belediye ya da Özel İdare, Bakanlıklar, il müdürlükleri, hepsinin bütçeleri için.
Çünkü… Bir tesadüf eseri olarak Afyonkarahisar’ın yerel gazetelerinde Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesinin 181 milyon TL olarak belirlendiği haberleri yer alırken, yaygın gazetelerde de Ankara-Beştepe’de, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yeni inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı (Aksaray) ve Cumhurbaşkanı’nın yeni uçağının toplam 1.8 milyar TL’ye mal olduğu haberleri yer alıyordu. Afyonkarahisar Belediyesi’nin bütçesi ile aradaki farkı hissettiniz sanırım. Cumhurbaşkanlığı sarayının yapımı ve uçağın maliyeti Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesinin tamı tamına 10 katı kadar.
Afyonkarahisar Belediyesi bu performansla çalıştığı takdirde 10 yıl boyunca yapılan yatırımlar, çalışmalar, maaşlar, elektrik-ısınma giderleri vs. ancak bir Aksaray yapacak. Afyon’un gelecekteki 10 yılı bir Aksaray ancak ediyor.
Gazete sütunlarındaki bir başka dikkat çekici rakam da Suriyeli konuklarımızla ilgili. Maliye Bakanı Suriyeli konuklarımız için Türkiye’nin 2015’de 4.5 milyar dolar harcayacağını belirtiyor.
Bu rakamları Afyon’daki siyasetçileri suçlamak için değil, döngüdeki adaletsizliğe dikkat çekmek için aktarıyoruz. “Yetmez ama evet” demek hakkımız değil mi?
Yeni bütçe rakamlarını okurken aklımıza bizim Eski Belediye/Yeni Hükümet Konağımız için harcanan miktar da takıldı. Önceden telaffuz edilen rakamlar oldu ama, artık kesin hesap belli olmuştur herhalde. Bir gün bizim Hükümet Konağımızın da toplam olarak kaça mal olduğu belki açıklanır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti