Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Krizi yönetemediler – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 4 Ocak 2014 Cumartesi 02:00:00
  Yeni yılın ilk gününde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Ankara’dan yaptığı açıklama ile şaşırdık kaldık.
Sağlık şartlarına uygun olmayan ürün satan firmaların teşhir edildiği açıklamada Afyonkarahisar’dan iki firmanın bulunması, hele ki bu firmaların hepimiz tarafından güvenilir, doğru, dürüst firmalar olarak biliniyor olması şaşırttı bizleri.
Biz bu firmaların ürünlerini almaya, tüketmeye daha önce de olduğu gibi devam edeceğiz. Biliyoruz ki bir kasıt, bile bile bir hile söz konusu değildir.
Ancak…
Bu açıklamada ismi geçen Afyonkarahisar’ın iki değerli firması bizce yaşadıkları bu kirizi doğru yönetememişlerdir.
Her ikisi de Afyonkarahisar’ın önemli markalarıdır. Her ikisi de ilimizin diğer değerli markaları gibi yarattıkları istihdam, sağladıkları katma değer ve daha önemlisi ilimize has ürünlerin üretim ve satışı ile övgüyü hak eden firmalardır.
Gelgelelim, bu firmalar Devlet’in Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında uyguladıkları strateji ile bizi şaşırttıkları gibi, markalarına da zarar vermişlerdir. Firmalarımızın birisi Hiçbir açıklamaya gerek duymazken, bir diğeri tarafından çok kısa bir açıklama yapıldı. Keşke o da hiç yapılmasaymış. Biz bu açıklamadan bir şey anladığımızı söyleyemeyiz.
Bırakın kamuoyunun kafa karışıklığını gidermeyi, basın mensuplarının beklentilerini bile karşılamayan bir açıklama olmuş.
Belki de firmayla, markayla uzaktan yakından ilgisi olmayan, kendini bilmez bir personelin suçu olabilecek bir durum, böylece geçiştirilince küçük kıvılcım daha da büyütülmüştür. Olayı üç cümleyle geçiştirme yerine olayın ne olduğu ortaya konmalıydı bize göre.
Yerel ve yaygın basın mensupları firmanın ayağına kadar gelmişken, basın mensupları doğru bilgileri aktararak, olaydaki yanlış anlamaları gidermeye hazırken, “Afyon’da değil, Dazkırı’da oldu” demek firmanın üzerine konan tozları silkelemeye yetmemiştir.
Belki profesyonel yöneticilerin katında bu böyle algılanmamış olabilir, ama vatandaş ve basın nezdindeki algısı bu yönde olmuştur. Hatırlatmak istedik…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti