Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Kütüphane ve Hastane – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 29 Eylül 2014 Pazartesi 03:00:00
  Afyonkarahisar’daki kamu binaları son yıllarda hep tartışma konusu olageldi.
Kimi zaman atıl ve harabe halde kalmış binalar gündemde yer alırken, kimi zaman da kamu binalarına harcanan milyarlar kamuoyunda eleştiri konusu oldu.
Kamu binalarıyla ilgili eleştirileri buraya yazmaya kalksak onlarca maddeyi sıralayabiliriz ardı ardına.
Bugün sadece iki kamu binasındaki son duruma dikkat çekmek istiyoruz. Geçen haftaki yerel gazetelerde iki kamu binasıyla ilgili ihale ilanları vardı.
İlk ilanda Afyonkarahisar Devlet Hastanesi için 400 tonluk yer altı yağmur suyu drenajı yapımı işi ihalesiyle ilgili bilgiler yer alıyordu.
Bir diğer ilanda ise Afyonkarahisar Merkez Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi Hizmet binasının onarımı ve çevre düzenlemesi işi ihaleye çıkartılmıştı.
Her iki ilanı da görür görmez, “însaf” dedik
Çünkü 400 tonluk yer altı yağmur suyu drenajı yapımı için ihaleye çıkılan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi binası daha birkaç yıl önce hizmete girmişken, onarım ve çevre düzenlemesi için ihaleye çıkılan Gedik Ahmet Paşa il Halk Kütüphanesi ise daha yeni “yıllar süren” bir tadilattan geçirilmişti.
Bizim paramız bu kadar mı çok?
TOKİ tarafından yapılan ve 14 Ocak 2012 tarihinde hizmete başlayan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi binasının zeminin su birikmeleri ve taşkınlarına müsait olduğu önceden de biliniyordu. O bölgede bu sorunun yaşandığını bilmeyen yoktu neredeyse? Trilyonlar harcanarak yapılan hastane binasında yağmur suyu drenajının yapıldığı en yetkili isimler tarafından defalarca açıklanmış, bununla ilgili sorun yaşanmayacağıyla ilgili en yetkili ağızlardan defalarca güvence verilmişti. Bugün geldiğimiz noktada hastanenin drenaj sistemi için yine ihaleye çıkıyor, yine trilyonlar harcıyor, yine kamu kaynaklarını heba ediyoruz.
Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi… Yeşilyol caddesi üzerindeki bu kamu binasında da 1971 yılından bu yana hiçbir aksaklık yaşanmadan hizmet verirken birkaç yıl önce tadilata alınmıştı. Birkaç ayda bitirilebilecek olan tadilat çalışmaları yıllarca sürmüş, yaşanan sıkıntılardan sonra güç bela tamamlanabilmişti geçtiğimiz aylarda… Ama ne hikmetse daha atılan sıvalar kurumadan yeniden “bina onarım ve çevre düzenlemesi” ihalesine çıkılıyor Kütüphane için…
“Benim oğlum bina okur, döner döner bir daha okur” atasözü böyle durumlar için söylenmiş olsa gerek…
Heder edilen devletin parası, saçı bitmedik yetimin hakkıdır. Yazıktır, günahtır. Bu iki binada da yapılan çalışmaların incelenmesi, bugüne sirayet eden aksaklıkların tespit edilmesi ve kusuru bulunanlardan hesabının sorulması veballi bir görevdir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti