Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

MİLLET’İN “BEKA” ENDİŞESİ – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 26 Haziran 2018 Salı 13:47:13
 

Seçimle ilgili sonuçlar daha ayrıntılı bir şekilde belli olmaya başladı. Gazeteniz Kocatepe Afyonkarahisar’la ilgili seçim sonuçlarını en detaylı ve net şekilde veren gazete oldu. Öte yandan seçim lafı ilk ortaya çıktığından bu yana yaptığımız tahmin ve değerlendirmelerde yanılmamış olmanın da mutluluğu içerisindeyiz. Hemşehrilerimizden her iki konu ile ilgili aldığımız tebriklere biz de şükranlarımızı sunuyoruz.
***
Sonuçlarla birlikte bir kez daha görüldü ki, Cumhurbaşkanlığı sisteminin oylandığı Referandumda 51.4 oy alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu seçimde oylarını artırmış, kendisi ve AK Parti aleyhine yürütülen tüm kampanyalara rağmen Türk halkının gönlündeki yerini tescillemiştir. Bu başarıda MHP lideri Devlet payı elbette ki büyüktür.
Türk halkı “Milli ve yerli” söylemlerine güvendiği, birlik, beraberlik ve hepsinden önemlisi beka sorununa yaptıkları işarete inanmış, Erdoğan ve Bahçeli’ye başlattıkları şeyi tamamlama fırsatı vermiştir. Bize göre seçimlerin en belirleyici söylemi “beka” endişesi olmuştur.

AFYON’DA SONUÇLAR GİTTİ GİTTİ GELDİ

 

Şimdi yapılan yorumlara göre; AK Parti’nin Afyonkarahisar aday listesine yönelik eleştiriler dikkate alınmış olsaydı AK Parti’nin Afyonkarahisar’dan 4 milletvekili çıkarması işten bile değildi. Hal böyle olsaydı İyi Parti’den aday olan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın yerine, AK Parti’nin 4. Sıra adayı Rasime hanım TBMM’de olabilirdi.
Öte yandan aday listeleri belli olduğunda DP lideri Uysal’ın İyi Parti Afyonkarahisar 1. Sıra adayı oluşu İyi Parti içinde bir dalgalanma yaşatmıştı. Bugün görülüyor ki, Uysal listenin zirvesinde olmasa İyi Parti’nin Afyonkarahisar’dan milletvekili şansı sıkıntıya girebilirdi.
Seçim sonuçları açıklanırken ilk saatlerde AK Parti’nin 4 vekil, CHP ve MHP’nin 1’er vekili olduğu kanısı yerleşti. Bu kanı sonuçlarla birlikte “MHP’nin 1 vekili de gidemiyor mu?” sorusuna evrildi. Yaklaşık 2 saat boyunca bu heyecanlı bekleyiş sürdü. Sonuçların büyük bölümü ortaya çıktıktan sonra Afyonkarahisar’da AK Parti’nin 3, MHP’nin 1, CHP’nin 1 ve İyi Parti’nin 1 milletvekilliğine hak kazandığı netleşmiş oldu.

 

ŞİMDİ SIRA YEREL SEÇİM’DE

 

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini tamamladık milletçe. Şimdi 2019’un Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler var sırada. Ak Parti, Recep Tayyip Erdoğan’ın gerisinde kaldı oy olarak. Yerel seçimlerde ittifaklar devam edecek mi, ittifaklar sonuca nasıl etki edecek? Adaylar kimler olacak? Parti içi çekişmeler seçmene nasıl yansıyacak? Bir çok denklem var… İzlemeye devam…

 

 

SEYYAR SANDIK BÜYÜK HİZMET

 

Afyonkarahisar’da seçim sürecinde önemli bir hizmete de imza atıldı. “Seyyar sandık” hizmeti gerçekten önemli bir çalışmaydı.
İl merkezinde yer alan iki seyyar sandıktan biri olan 8801 numaralı sandıkta yaşlı, görme, yürüme v.b engeli bulunan yatalak durumda olan 18 seçmen görevlilerin yardımı oyunu kullandı. İl merkezinde hizmet veren iki seyyar sandıkta toplam 50 seçmen oy kullanırken, Çobanlar ilçesinde hizmet veren seyyar sandıkta iki seçmenin oy kullandığı öğrenildi. Sandık Kurulu Başkanı Gönül Savaş ve kurul üyelerinin kurallara uyulmasında büyük titizlik gösterdikleri oy kullanımında önce seçmen kimlik kontrolü gerçekleştirildi. Daha sonra oyunu kullanabilecek olan seçmenlere özel olarak hazırlanan kabinde mahremiyete dikkat edilerek oy kullanımı gerçekleştirildi. Ellerini kullanamaya, görme engeli bulunan seçmenlerin rızaları doğrultusunda birinci derecedeki yakınları seçmenin kararı doğrultusunda oy kullanmalarına yardım etti. Sandık kurulu üyelerine teşekkür eden seçmenler ve yakınları, “Allah sizlerden razı olsun. Devletimize zeval vermesin. Devletimiz bizlere her türlü imkânı sağlıyor. Bizimde oyumuzu kullanmak görevimiz” görüşünde birleşti. Bizler de bu hizmete emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

 

SEÇİMİN “EN”LERİ

 

Seçim sürecinin “EN”lerini sıralamak gerekirse eğer…
AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu en çok çalışan,
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya en eleştirilen,
AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven en mütevazi,
AK Parti Milletvekili adayı Rasime Kıpırtı Fedakar en şanssız,
AK Parti Milletvekili adayı Mehmet Zeybek en istenen/beklenen,
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Ünlüer en genç,
MHP Milletvekili Mehmet Taytak en kendine güvenen,
MHP Milletvekili adayı Turan Civelek en sempatik,
MHP Milletvekili adayı Muharrem Günay en Ülkücü,
CHP Milletvekili Burcu Köksal en emek çeken,
CHP Milletvekili adayı Ahmet Hakan Uyan en ümitli,
İyi Parti Milletvekili Gültekin Uysal en stratejist,
İyi Parti Milletvekili adayı Abdülkadir Akcan en sert
Saadet Partisi Milletvekili adayları en eleştiren
 isimler olarak zihinlerde yer ettiler bize göre…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti