Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

NİZAMI BOZANLAR – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 15 Mart 2017 Çarşamba 13:13:03
 

Topluluk işlerinde nizam çok önemlidir. Belli nizam ve kurallar ile yönetim kadroları disiplini ve başarıyı adalet üzerine kurmak zorundadır.
Ecdadımız nizamı hak, hukuk, adalet üzerine kurduğu için İslam’ın bayraktarlığını yapmış ve dünyaya huzur ve dirlik getirmişlerdir. Türk’ün adaleti ve kurduğu nizam sayesinde şu anda dahi dünyanın her tarafında fazlaca gönül elçisi Türkler yaşamaktadır.
  Her dönemde ve her toplumda bir nizam kurmaya çalışanlar bir de nizamı bozanlar olmuştur. Nizamı bozanlar çoğaldıkça o toplumda dirlik bozulmuş ve huzursuzluk başlamıştır. Nizamsızlık hainler için de fırsat olmuştur.
Nizamı bozanlar kendileri nizam kuramayanlardır. Bozguncudurlar. İkiyüzlüdürler. Beceriksizdirler. İnsanları birbirine düşürmeyi görev edinirler. Hayatlarında ciddi manada bir iş başarmamışlardır. Kendilerince her konuda her şeyi bilirler. Üç koyunu güdemeyecekler memleket idaresine heveslenirler.
 Hele bir de beylik verilirse vay memleketin haline. Önce babasını keserler. Ortalığı feci şekilde karıştırıp sonra da ortadan kaybolurlar. Ta ki karıştırma dönemleri gelinceye kadar.
Bu nizam bozanlar yüzünden ülke çok zarar görüyor. Nizam olmayan yerde huzur kalmıyor.
Çok önemli olan bu nizam meselesi; ailede, işyerinde, ticarette, siyasette, toplumsal faaliyetlerde, devlet idaresinde kusaca insanın yaşadığı her yerde vardır ve olmalıdır. Allah nizamı bozanlara fırsat vermesin.
Sağduyulu herkes bu ayrıma dikkat etmeli ve nizam peşinde olanlara destek verilmelidir. Fikri yapısı ne olursa olsun bozgunculara ve hainlere karşı birleşmelidir. Bir arada yaşamanın gereği belli kurallar ve disiplindir.
 Bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemedir, birlikte çalışmak başarıdır.
 Birlikte başarılı günlere inşallah.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti