Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Seçime doğru

Belediye Başkanlığı seçiminde adaylar artık netleşiyor. Afyonkarahisar Belediyesi için yapılacak olan yarışta AK Parti’nin adayı olarak mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban açıklandı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban AK Parti içerisinde tek “aday adayı” olarak ortaya çıkmıştı. Çoban’ın karşısına kimsenin çıkmaması kimileri tarafından “güven”, kimileri tarafından da “korku” işareti olarak yorumlanmıştı. Başkan Çoban ve AK Partililerin büyük bir kısmı Çoban’ın aday olacağına kesin gözüyle bakıyorlardı. Biz de bu sütunlardan bir ayı aşkın bir süre önce şu tespitlerde bulunmuştuk:
“AK Parti’de tek söz sahibi kim? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan… Erdoğan’ın Afyonkarahisar konusundaki muhatabı kim? Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu… Eroğlu bugüne kadar Afyonkarahisar konusunda Başbakan’a verdiği sözleri tuttu mu? Tuttu… Oy oranını yükseltti mi? Yükseltti… Belediye sayısını artırdı mı? Artırdı… Başbakan Erdoğan’ın, Bakan Eroğlu’nun önerisine kulak vermemesi için bir sebep, ya da Eroğlu’nun hatırını çiğnemesine sağlayacak bir kişi var mı? Yok…Bakan Eroğlu Başkan adaylığı konusunda kime destek veriyor? Eğer değişen bir durum yoksa önceki adaylığından bu yana tüm gücüyle Burhanettin Çoban’ın ardında duruyor…AK Parti’de diğer söz sahibi olanlardan milletvekilleri, il başkanı, il genel meclisi başkanı, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları Çoban’dan başka bir adayı desteklerler mi? Zor…Anketlerde Çoban zayıf çıkıyormuş, hakkında bir sürü şikayet Genel Merkez’e gidiyormuş. Buna rağmen Çoban’ı aday gösterirler mi? E tabii ki bu da bir etken… Ama yukarıda artı yazan bir çok etken varken, eksi yazan şimdilik bir etken var.Hal böyle iken AK Parti’nin adayı kim olur? Tabii ki, Çoban…”Yanlış anlaşılmasın, “Biz demiştik, biz ne dediysek o” gibi sözler bizim tarzımız değildir. Anlatmaya çalıştığımız, siyasette mantık kurallarının geçerliliğidir.
Çoban ile ilgili olarak “Genel Merkez’e bir çok şikayet gitmiş, anketlerde zayıf çıkıyormuş, hakkındaki mahkemeler nefatif etki oluşturuyormuş, Başbakan Çoban’ı çizmiş” gibi dezenformasyon çabalarının hedefine ulaşmadığı görülüyor. Aksine tüm bunları çürütürcesine, ilk açıklanan 10 aday arasında Afyonkarahisar’ın ve Çoban’ın isminin oluşu, AK Parti Genel Merkezi’nin Afyonkarahisar’la ilgili kanaatinin net ve olumlu oluşunun kanıtı gibi.
Daha önce söylediğimiz gibi, Bakan Eroğlu ve Başkan Çoban bugüne kadar Başbakan’a verdikleri sözleri büyük ölçüde tuttular. Adaylığının açıklandığı gün Çoban, Başbakan’a yeni bir söz verdi. Çoban “Sayın Başbakanımız kürsüde bizden özel talimatla oy oranımızın artırılmasını istedi. Ben de kendisine yüzde 55’i kesinlikle geçeceğimizi ifade ettim. İnşallah bu rakamı geçeceğiz” açıklamasında bulundu. AK Parti ve Çoban’ın bu sözü yerine getirmek için tüm gayreti gösterecekleri aşikar.
***
MHP cephesinde ismi aday adayları arasında geçen Konya Vali Yardımcısı Sefa Çetin aday adaylıktan çekildiğini açıkladı. Böylece MHP’de 4 aday adayı kaldı; Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Bozhüyük Belediye Başkanı Fatih Çetinkaya, Nuh Belediye Başkanı Mevlüt Varol ve Engin Ayengin. Dışardan yapılan gözlemlere göre MHP İl Teşkilatının görüşü Fatih Çetinkaya’nın adaylığından, MHP Merkez İlçe Teşkilatının görüşü ise Kemalettin Yılmaz’ın adaylığından yana. MHP Genel Merkezi’nin adaylık düğümünü, normal yollardan mı çözeceği, yoksa kılıcını çekip düğümü kesip atmayı mı tercih edeceğini kısa zaman içinde hep beraber öğreneceğiz.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER