Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

TARİHİ GÜN – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 19 Mart 2018 Pazartesi 13:39:23
 

18 Mart Şehitler Günü’nde şanlı Türk Ordusu dün Afrin’i tamamen ele geçirdi. Afrin ilçe merkezindeki resmi binanın balkonuna çıkıp al bayrağımızı balkondan sallayan ve “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 18 Mart Şehitler Günü’nde Türk Milleti’ne ve tüm şehitlerimize armağanıdır” diyen Tük subayının görüntülerini izlediğimizde gözlerimiz doldu, yüreğimiz kabardı milletçe. Aynı saatlerde Çanakkale’de, Çanakkale Deniz Zaferimizin yıldönümü etkinlikler kutlanıyor, Ankara’da MHP büyük kongresinde de Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğine çelik perçinler atılıyordu.
Hepsi de göğsümüzü kabartan, “Bu millet yıkılmaz” dedirten görüntülerdi. Aynen 103 yıl önce “Çanakkale geçilmez” dedirten tarihi anlar gibi…
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun sahibi Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hatay’daki tarihi hamleleri ile başlayan güneyimizi güvenlik çemberine alma operasyonunu aradan geçen onca zamanın ardından, Afrin’de Zeytindalı Operasyonu ile, Elbab ile, Fırat Kalkanı ile sürdürüyor. Sürdürecek de… Orada bir devlet kurulacaktı. Hainler Türk’e düşman bir devlet hayal ederken, ilahi kader ve Türk Devlet aklı, o devleti Türk’e göre, Türk için düzenledi. Afrin’den Türkiye’ye gireceklerdi, Türkler Afrin’e girdi.
Tüm şehitlerimizden ve gazilerimizden Allah razı olsun. Allah Yüce Türk Milleti’nin birliğini, dirliğini bozmasın, Devletimize zeval vermesin…

 

YETMEZ AMA, “EVET”

 

Başmakçı ilçemize askeri bir havaalanı yapıldığıyla ilgili haberleri hem Kocatepe’de, hem de diğer gazetelerde okuduk hep birlikte.
Başmakçı ilçe merkezine 3,5 kilometre uzaklıkta TOKİ tarafından yapılacak olan askeri pist bir milyon metrekareyi aşan bir alana sahip olacak. Proje çalışmaları süren bu pist ile Başmakçı’da 150 askeri personelin istihdam edileceği, havaalanının 4 pistten ve 1 helikopter alanından oluşacağı öngörülüyor. “Yedek” statüde olacağı belirtilen bu pist ile Başmakçı’da askeri öğrencilere eğitim verileceği belirtiliyor.
“Gelenin azı olmaz” demiş atalar. Bu hizmete emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ama Afyonkarahisar’ın “Askeri birlik istiyoruz” talebi Başmakçı’ya yapılan bu yatırım ile “halledilmiş” sayılmamalı.
Afyonkarahisar’ın senelerdir seslendirdiği talebinin karşılığı bu olmamalı. Pist ise; işte Afyon merkezde durupduruyor. Askeri havaalanı ise hakeza, öyle… 100-150 personel ise mesele, o da var memlekette şükürler olsun.
Başmakçı’ya yapılan yatırıma “evet”. Askerimiz hoş gelir, sefa gelir. Ama Afyonkarahisar; özellikle de Afyonkarahisar merkez ilçesi “Askeri birlik” talebinde ısrarcıdır. Başmakçı’ya gelen yatırım “öncü birlik”tir diyerek, devamını bekliyoruz.

 

BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİMİZ OLMALI

 

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Karagöz geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında “Afyonkarahisar’a Karayolları Bölge Müdürlüğü istiyoruz” dedi.
1979’da Afyonkarahisar’da kurulan Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün 1980’de kaybedildiğini hatırlatan Karagöz, o tarihten bu yana 3 bin kilometre yol ağına sahip olan Afyonkarahisar’a 5 ayrı Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün baktığının altını çizdi.
Evet, Karayolları Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar’ın hakkıdır. Biz Afyonkarahisarlılar Karayolları Bölge Müdürlüğü kurulmasını istiyoruz.
Hatta Afyonkarahisar’da, DSİ’nin de Bölge Müdürlüğü seviyesinde olmasını istiyoruz.
Sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun unutulmaz çalışmaları ile Afyonkarahisar, DSİ’nin görev ve sorumluluk alanlarında ülkemizin önde gelen illerinden birisi oldu çok şükür. Göletlerimiz, barajlarımız, sulama sistemlerimiz, DSİ ile ilgili aklınıza ne gelirse Afyonkarahisar’da var. Sayın Bakanımızın yatırımları sürüyor, kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır.
İşte bu yatırımların geleceği için, Afyonkarahisar’ın geleceği için DSİ’nin Afyonkarahisar’da bölge Müdürlüğü konumunda olması gerekir diye düşünüyoruz. Belki bürokratik açıdan, mevzuatlar gereği bu konuda engeller vardır. O konuda iddialı değiliz ama… Sayın Bakanımız varken, Afyonkarahisar’a DSİ Bölge Müdürlüğü kurulması fikri neden hayata geçmesin? Hatta işi biraz daha ileri götürelim. Afyonkarahisar Orman Bölge Müdürlüğümüz de neden olmasın?…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti