Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

ÖYLEYSE; HEDEF BELLİ TAM GAZ İLERİ

Mehmet Şenkaya 10 Haziran 2011 Cuma 03:00:00
  Rahmetli Menderes’ten sonra, darbelerin de araya girdiği; çoğunlukla iktidarda kalan Demirel ve Ecevit döneminde bu millet hep sıkıntı çekti. Pahalılık, kuyruk, yokluk karaborsa, enflasyon, istikrarsızlık milleti canından bezdirdi.
Sonuç hüsrandı: Bir sente muhtaç olan; emeklisinin aylığını ödeyemez hale gelen; doğru dürüst yol alamayan Türkiye.
Rahmetli Erbakan zamanında toparlanmaya çalışan ekonomi “havuz sistemi” desteğiyle atak yaptı. Halkı bir nebze olsun rahatlattı. Fakat; tam İstikrara geçiş sürecinde Askeri müdahale ile karşılaştı.
Turgut Özal hükümeti de halkın güvenini sağladı. Geçerli kararlar aldı. İçte ve dışta itibar kazandı. Türkiye’nin ufkunu açtı. Bu dönem renkli ve aydınlık geçti. Ondan çok şey bekleniyordu. Ama ömrü vefa etmedi. Ne yazık ki sonradan kurulan koalisyonlarla istikrar bozuldu.
Mevcut R.T. Erdoğan’ın başında bulunduğu hükümette üretim ve ihracatta artma görüldü. Yabancı sermayenin girişi borsayı olumlu yolda etkiledi, hareketlendirdi. Türk Lirasından 6 sıfırın kalkması rahatlattı. Kit’lerin tasfiyesi, yolsuzlukları önledi. Enflasyonun ve faizin düşmesi, hükümetin sıkı para politikası ve rekabet doğması fiyatlarda ucuzlamayı getirdi. Ekonomi iyi gidi-yor. Dünya üzerinde kredisi yüksek saygın bir ülke haline geldik. Planlı-programlı çalışılıyor. Para Politikasında ödün verilmi-yor. Yıllardır önüne geçilemeyen enflasyon canavarı % 30’du şimdi % 5’lere kadar düştü. Dünyanın pek çok ülkesini etkileyen kriz, bizi teğet geçti. Çoğu ülke vizeyi kaldırdı. Avrupa Birliği ülkeleri bir bir çöküyor.
Seçim sonu insan haklarını koruyan Anayasa yapılırsa, Türkiye’nin önü açılır. Hiç bir ülke bileğimizi bükemez..
Dün aynı yerde görev yaptığımız, uzun süre görüşemediğimiz bir meslektaşımla karşılaştım. İzmir’e yerleşmiş. Akrabasının düğünü için gelmiş. Hoş beşten sonra, şu itirafta bulundu: “Afyon’un çehresi değişmiş, burası sanki; sahil şehri olmuş.” dedi. Biz farkında değiliz ama dışardan gelen bu farkı görüyor.
“Anasına bak kızını al, kenarına bak bezini al.” Bu Türkiye’nin her yerinde böyle. İletişim, Ulaşım: Bölünmüş, duble yollar süper. Demiryolu ağı, Hızlı Tren, Eğitimde bilgisayardan faydalanma, Sağlık hizmetleri mükemmel. Türkiye Lider bir ülke. Çılgın projeler tutarlı ve mantıklı. Büyük düşünmek geleceğe ümitle bakmayı sağlar.
Birbirine güvenmeyen, daima kendi çıkarına hizmet eden, kişilerden oluşan toplum ya da milletler. Bölünmeye mahkumdur. Kendini savunamaz ve menfaatini koruyamaz. Çabucak başkalarının tutsağı olur ve gücü olanın eline düşer. Büyük işler, birlik ve dayanışma ile başarılır. Yurdumuz ateş çemberi içinde. Kendini Dünyanın jandarması sayan ülkeler parsadan pay alabilmek için iş başında. Birlikte olalım. Birleşme, dayanışma, paylaşma ile kuvvet bulalım. Daha iyiye ulaşmak için mutlaka, çok çalışmaya ve zamana ihtiyaç var.
Yabancı ülkelerdeki Türk okullarında bayrağımız dalgalanıyor. İstiklal Marşımız okunuyor, Türkülerimiz, şarkılarımız söyleniyor. Dilimiz konuşuluyor. Uluslararası düzenlenen Fizik, Kimya, Matematik olimpiyatlarında başarılar kazanılıyor. Bu Okullar ülkemizin yüz akı.
Türkiye’nin geleceği parlak. İşçisi, çiftçisi, memuru, esnafı, hademesi işine taksiyle geliyor. Büyük mağazaların önü, çarşısı, pazarı, piknik yerleri arabadan geçilmiyor. Artık Türk halkı uyandı.
Unutmayalım ki: Hak daima doğru ile beraberdir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti