Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Seçim Hazırlıkları

Vatandaşın gündemi yerel seçimler…
Ama siyaset cephesi bu konud aşer veriyor, sır vermiyor adeta…
Herkes adayları merak ededursun, siyasi partilerin yereldeki teşkilatları da çok bir bilgi sahibi değiller bu konuda. Hepsinin gözü-kulağı Ankara’da…
Ankara’dan gelen bilgilere göre ise; Cumhur İttifakı yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor. 31 Mart 2024’teki yerel seçime yönelik çalışmalar için ortak heyet kuran AK Parti ve MHP, iki kez bir araya geldi.
Genel başkanların talimatları doğrultusunda ilerleyen çalışmada son kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli verecek.
İlk olarak AK Parti’de yapılan toplantının ardından heyetler bu kez de MHP’de buluştu. İlk iki buluşmada genel ilkeler ve prensipler ele alındı. Partiler arasında iş birliği seçenekleri, başta büyükşehirler olmak üzere il ve ilçe bazlı değerlendirmeler yapıldı. İlk buluşmada AK Parti’nin hazırladığı 1950-2023 arası seçimlerin sonuçları, bu süreçte benzer çizgideki partilerin oy oranları üzerinde duruldu.
MHP’deki randevuda ise 2009’dan itibaren yapılan yerel seçimlerdeki oy oranları tüm yönleriyle mercek altına alındı. 2018 ve 2023 genel seçim sonuçları değerlendirildi. Geçtiğimiz hafta ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı alan HÜDA PAR, AK Parti’ye gelerek, Seçim İşleri Başkanlığı ile görüştü. Burada yerel seçimlere ilişkin değerlendirmeler yapılırken, yol haritası üzerinde duruldu. AK Parti ve MHP’nin ortak heyeti 6 kişiden oluşuyor.
***
Meşhur Karaşar Zeybeği’nin sözlerinde der ya hani; “Silindi mi maşrapanın galeyi, bozuldu mu efelerin aleyi” diye… Millet İttifakı cephesi ise kelimenin tam anlamıyla “bozulmuş” durumda.
CHP Büyük Kurultayı’nın ardından ittifak çalışmalarının yeniden oluşması imkansız görülüyor. Hal böyle iken Afyonkarahisar’da yerel seçimin iddialı partileri olan İYİ Parti ve CHP’ye de kendi adaylarını belirlemek düşecek gibi…
CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek veren CHP Milletvekili Burcu Köksal’ın Afyonkarahisar Belediye Başkan adaylığına kesin gözüyle bakılıyordu. Büyük Kurultay sonrasında oluşan yeni dengeler ile CHP’nin Afyonkarahisar’da yeni bir aday arayışında olacağı tahmin ediliyor.
Kasım ayı içerisinde bir çok bilinmezin “bilinir” hale geleceği öngörülüyor. Bizlere de “hayırlısı” demek düşüyor.

 

TARIM KREDİLER’İN YAĞI AFYON’DAN

 

Afyonkarahisar ekonomisi açısından son derece önemli bir çalışmanın haberini aldık ve mutlu olduk.
Malum; Tarım Kredi Kooperatifleri Türkiye genelinde en geniş süpermarket zincirlerinden birisi haline geldi. Piyasada fiyatları dengede tutmak amacıyla ardı ardına açılan Tarım Kredi Kooperatifleri, yurdun her yanında kendi markasıyla bir çok ürünün satışını yapıyor.
Eğer bir aksilik olmazsa Tarım Kredi Marketler’in en büyük tüketim maddelerinden birisi olan sıvı yağın üretimi Afyonkarahisar’da yapılacak.
Türkiye’nin İkinci Büyük 500 Sanayi Şirketi arasında Afyonkarahisar’dan sadece 2 firma yer alabilmişti malum. Birisi Kızılay İçecek A.Ş., diğeri de Oruçoğlu Yağ A.Ş…
Şimdi Oruçoğlu Yağ A.Ş., Tarım Kredi Kooperatifleri için sıvı yağ üretimine hazırlanıyor.
Bu yöndeki çabalar kısa sürede sonuca erişecek gibi. Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren Oruçoğlu Yağ’ın tüm Türkiye’deki Tarım Krediler’in yağ tedariki yapacak olması Afyonkarahisar ekonomisine de artı yazacaktır elbette. Hayırlı olsun…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti