Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

TARİHİMİZ

Tarih, kimliğimiz ve kişiliğimizdir. Ecdadımızdan aldığımız emanetleri sonraki nesillere tarih vasıtasıyla taşıyacağız. Mana kökleriyle irtibatlı nesillerin yetişmesi bunun için çok önemlidir. Zira Her milletin tarih şuuruna ihtiyacı vardır.
Batı menşeli kaynaklardan giren yanlışlar nedeniyle planlı bir şekilde tahrip edilen tarihimizi görmezden gelemeyiz. Osmanlılar hakkında akla gelmedik isnatlar yapılmış ve iftiralara varan iddialar olmuştur. Oysa ki ecdadımız Osmanlı idarecileri i’la-yı kelimetullah aşkıyla mücadele etmişler ve Adalet esası ile yönetmişlerdir.
Okullarımızdaki tarih öğretmenlerine büyük görev düşmektedir. Tarih dersini ehemmiyetli ders haline getirmek devlet politikamız olmalıdır. Hükümetlerin de büyük vazifeleri vardır. Bu amaçla çalışan Sivil Toplum kuruluşları daha aktif çalışmalar yapmalılar.
Fatih, Yavuz, Kanuni, Yıldırım, Abdülhamit dendiğinde gözleri iftiharla parıldayan nesiller lazımdır.
Böyle nesiller; Cihanlara sığmayan Aziz Türk Milletini devletler muvazenesinde hak ettiği seviyeye ulaştıracaktır. Onun başkalarının eline muhtaç bir topluluk olmasını asla hazmetmeyecektir.
Yine tarih bilincinde olan nesiller sayesinde Büyük Türk milletine düşmanlık yapan vatan hainleri emeline ulaşamayacaktır.
Ecdadı ile öğünen, damarlarındaki asil kanı inkar etmeyen ve onun gereğini yapan tarih şuuru olanlar sayesinde bu millet yücelecektir. Bu da geçmişten geleceğe tarihimizin iyi ve doğru anlatılması ve öğretilmesi ile mümkündür.
Tarih bilincini kaybeden milletler felakete sürüklenirler.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti