Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

TEK TEK OYNARDIK, OMUZ OMUZA OYNAMAYI DA ÖĞRENİYORUZ

TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin Afyonkarahisar’daki il başkanları olan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan ve İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu biraraya gelerek “TEKNOFEST’in Afyonkarahisar’da düzenlenmesi” amacıyla ortak bir açıklama yaptılar.
Siyasi kulvarda birbirlerinin rakibi olan, farklı görüşleri, farklı kesimleri temsil eden parti başkanlarının Afyonkarahisar’ın ortak paydasında birleşerek, ilimiz adına bu adımı atmaları herkes tarafından memnuniyetle karşılandı.
Afyonkarahisar’da yaşayan herkesin ortak paydası doğal olarak “Afyonkarahisar”…
Demokrasinin bir zenginliği olarak ayrı siyasi görüşlerde olsalar da siyasi parti il başkanlarının ve hatta bu partilerinin mensupları da, önce ilimizin, sonrasında ülkemizin ve milletimizin bir adım daha ileriye gitmesi hedefindeler.
Bu söylediklerimizin herkes bilincinde ve farkında. İyi de; bugüne kadar Afyonkarahisar’ın geleceği açısından önem taşıyan, ilin menfaatini gerektiren onca mesele vardı, onca konu vardı. Ama böylesine bir birliktelik sergilenememişti. Şimdi ne değişti de parti başkanlarımız ilimiz açısından önem taşıyan bir konuda bir araya gelerek inisiyatif kullandılar?
Bu noktada Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in şahsi meziyetleri devreye girdi bize göre.
Hatırlayınız; il başkanlarının açıklamasından birkaç gün önce Valilik Makamı’nda dört il başkanı, Vali Çiçek’in ev sahipliğinde biraraya geldiler ve “Afyonkarahisar”ı konuştular. İlimiz adına yapılabilecekler, siyasi görüşler farklı olsa da ortak paydada buluşulabilecek meseleler ele alındı.
Bu meselelerden birisi de elbette ki TEKNOFEST meselesi idi.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temsili görevini hakkıyla yerine getiren, iş bitirici, şahsının ve makamının itibarını toplumun, memleketin ortak menfaatine layıkıyla kanalize edebilen, görev yaptığı kısa süre içerisinde Afyonkarahisar halkının kahir ekseriyetinin güven ve sempatisini kazanan Vali Gökmen Çiçek, Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümünde Teknofest’in Afyonkarahisar’da olmasının ilimize sağlayacağı faydaları önce kendisi ve ekibi benimsedi. Sonrasında da Afyonkarahisar’ın bu işin peşinde “bir ve bütün şekilde” yer aldığını tüm Türkiye’ye gösterebilmek için İl Başkanları’nın görüşlerine başvurdu. 4 parti başkanımız da Afyonkarahisar ortak paydasında buluşarak “hay hay” cevabını verdiler.
Sonrasında ortaya o özlenen tablo çıktı. 4 siyasi parti başkanımız ilimizin ortak menfaati için basın karşısına çıkarak açıklamada bulundular.
Afyonkarahisar’ın bu “bir ve bütün” görünümü hemen yankı buldu. TEKNOFEST’in düzenlenmesinde söz sahibi olanlar Afyonkarahisar’a teşekkürlerini ilettiler. 2022’de TEKNOFEST’in Afyonkarahisar’a yakışacağını en güzel şekilde bu “bir ve bütün” tablo perçinledi.
Biz inanıyoruz ki, Vali Gökmen Çiçek öncülüğünde, Afyonkarahisar ortak paydasında birleşen siyasi irade ile Afyonkarahisar Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümünü şanına layık bir şekilde kutlayacaktır.
Siyasi görüş ayrılıkları, tartışmalar elbette olacaktır. Ama yıllardır hep özlenen “ortak paydada birleşme” örnekleri de bundan sonra ilimizde artacaktır.
Hani ilimiz açısından hep yapılan eleştiridir:
“Yalnızlık bizim genlerimizde var. Bakın Karadenizliler’e, bakın Güneydoğu ya da doğu memleketlerinin insanlarına. İllerinin menfaati söz konusu olunca nasıl biraraya geliveriyorlar. Onlar omuz omuz horon tepiyor, halay çekiyor. Biz hep tek başımıza zeybek oynuyoruz. Ne zaman ilimiz için kenetleneceğiz?”
Diye dillendirilen eleştirilerimiz vardı ya…
İşte TEKNOFEST ve Vali Gökmen Çiçek bu önyargıyı kırdılar.
Afyonkarahisarlılar artık kendi başlarına zeybek ya da kırık hava oynamasını bildikleri gibi; omuz omuza verip horon tepmesini, halay çekmesini de öğreniyorlar. Yıllardır hayal edildiği gibi…
Teşekkürler Sayın Valimiz Gökmen Çiçek, teşekkürler sayın il başkanlarımız. Bizlere umut aşıladınız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti