Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

TOSUNCUKLAR!

Ülkemizde hiç bitmeyen tosuncuklar var. Birisini yakalayıp getirsen, başkaları çıkıveriyor.
Görünenler var, görünmeyenler var!
Bilinenler var, bilinmeyenler var.
Yakalananlar var, yaklanmayanlar var.
Genel tosuncuklar var, yerel tosuncuklar var.
“Hacı hacıyı Mekke’de, hoca hocayı tekkede bulur” misali bunlarda birbirlerine övgüler yağdırıp, plaketler verdirirken, baş tosuncuğa tarla, arazi, çiftlik yeri pazarlayıverirken, borsacılık oynayıverirken, salonlarda, tarlalarda, arazilerde, çiftliklerde buluşuveriyorlar.
Ortak yönleri kısa yoldan, emek vermeden, haketmeden, başkalarına zarar vererek köşeyi dönmek. Ama hepsi de çok uyanık. Anasını boyayıp, babasına satan tipler. Varlık içinde yüzerken, hepsi de yokluktan dert yanarlar. Mağdur ettikleri insanları hiç düşünmezler.
Hoş mağdurlarda aynı kafada oldukları için tosuncukları buluveriyorlar. Hızlı gideceklerini düşündükleri arabaya biniveren, olmadı iniverenler gibi!
Malumunuz gündemde Çiftlikbank’ın kurucusu genç tosuncuğun yakalanıp getirilmesi var. Tosuncuk ne kadar da rahat değil mi? Sanki hiç suçu yok! Klasik dolandırıcı edaları. Alacaklarını alamadığı için borcunu ödeyememiş! Ödemek istiyormuş! Alacak listesini de yanında getirmiş!
Her ilde atadığı şube müdürlerini de yumurtlasın da millet de bilsin diğer tosuncukları! İşbirlikçileri de ortaya çıkıversin. Bütün bunları tek başına mı yaptı? O kadar çiftlikler, araziler, tarlalar, tosuncuklar, inekçikler, sempatizanlar, destekçiler, dolandırılacaklar, reklamlar tek başına olmadı ya!
Değerli okuyucum; Bu millet ne tosuncuklar gördü. Jet Fadıl’dan tutun da, yeni yetme bir çok tosuncuk tanıdı. Yirmi yıl önce vardı, şimdi de var bunlar. Umarım gelecekte olmaz. Ne acıdır ki, dolandırılmaya hazır potansiyel de var. Var ki bunlar bitmiyor.
Bu işlerin sonuna kadar gidilmesini, hak ettikleri cezaları almalarını bekliyor ve ümit ediyorum.
Tosuncukların olmadığı bir ülke diliyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti