Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ÜMİTLER BİR BAŞKA BAHARA

AFJET Afyonspor “üst lig” umutlarını bir başka bahara bıraktı bu yıl yine.
2021-2022 sezonuna başlarken hedefini şampiyonluk olarak belirleyen mor-beyazlılar kötü başlanan sezonda kaybedilen basit puanlar sonrasında Play-Off hedefine ulaşamadı. Bu; “Play-Off” hayallerimizin 3’üncü kez yıkılışı.
2017-1018 sezonunda lig şampiyonluğu yarışında Hatay’a güç yetiremeyen AFJET Afyonspor aynı sezon Play-Off finalinde Sakarya’yı yenerek bir üst lige çıkmayı başarmış, şehirde bir bayram havası yaşanmıştı. Bir sonraki yıl, yani 2018-2019 sezonunda tarihinde ilk kez 1. Lig’de mücadele eden temsilcimiz yanlış transferler, yönetim krizleri ve ardı ardına gelen hatalarla yeniden 2. Lig’e dönmek zorunda kaldı.
Ekonomik sıkıntılar birbirini izledi. 2019-2020 sezonunda 28. haftaya kadar Play-Off ümidimizi koruduk. Bitime 6 hafta kala pandemi şartları dünyayı esir alınca TFF, liglerle ilgili radikal kararlara imza attı. O günkü mevcut puan tablosu ile ligin tescil edilmesi kararı, 2 puan farkla en yakın rakibinin gerisinde bulunan Afyonspor’un Play-Off ümidini yine suya düşürmüştü.
2020-21 sezonunda yönetim sıkıntıları ve sezonun başlamasına 3 gün kala teknik ekibin değişmesi taraftarı endişeye sevk etti. 34 haftalık lig maratonunu 5’inci sırada tamamlayan ekibimiz rakibinin 5 puan gerisinde ligi tamamlayarak bir kez daha Play-Off turunun kapısından döndü.
2021-22 sezonuna geldiğimizde tecrübeli oyunculardan kurulu kadrosu ile ümit veriyordu AFJET Afyonspor. Teknik ekip ve futbolcuların “gel-git”li grafiği sonucu 10. haftada yönetim ve teknik ekip değişikliğine kapı araladı bu kez de. Sonrasında alınan iyi sonuçlar yeniden Play-Off ümitleri yeşertmeye başlamıştı. Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile boy ölçüşen bir takım haline gelen AFJET Afyonspor, şehrin kenetlenmesi için bir vesile olmuştu artık.
Yeniden sıkıntılı günlere dönülünce, bir kez daha teknik ekip değişikliğine gidildi. Vali Gökmen Çiçek’in direkt devreye girip, risk almasıyla birlikte Bahattin Güneş yeniden Afyonspor’un başına geldi. Bahattin Hoca ile birlikte güneşli günler başladı. Sonrasında ne olduysa oldu, puan kayıpları, hakem düşmanlıkları üst üste eklendi ve 4 puan farkla ligi 8. sırada tamamlayabildik. Bu durum Play-Off’a kalma şansımızın bir kez daha başka bahara kaldığı anlamı taşıyordu. Ne diyelim, hayırlısı olsun…
***
AFJET Afyonspor bir üst lige çıkamasa da, Play-Off’a kalamasa da son dönemde önemli bir görevi başarıyla yerine getirdi. Afyonkarahisar’ın ilçelerinde de, merkezinde de mor-beyazlı renklerle atan binlerce yürek oluştu. Bu yürekler “Afyonkarahisar” ortak paydasında buluşmayı yeniden tatmaya başladılar.
“Afyonkarahisar” ortak paydası altında binlerce gönlün buluşmasında Vali Gökmen Çiçek büyük rol oynadı. Kendisini o kadar Afyonspor ile özdeşleştirdi ki, diğer illerde kendisine yönelik bir “alerji” oluşmasına da yol açtı aynı zamanda. Türkiye genelinde çıkartılan “valiler maçlara gitmesin” içerikli genelgede bu “alerji”nin etkisi olduğunu düşünenlerdeniz.
Bir şey iyi giderken herkesin kendine pay çıkartması, kötü gidişatta ise günahların birkaç kişiye yıkılması hemen hemen her işimizde vardır bizim. Futbol bu durumun en bariz yaşandığı alanlardan bir tanesidir. Maç için bir bilet parası vermekten imtina edenler, milyonlar harcayıp, itibarını topçuların ayaklarına serenlere demediğini bırakmaz bizim memlekette. Şehrin koca koca işadamları bile önce yönetim oluşturma konusunda “tamam” der, birkaç gün sonra “kıvırtmakta” beis görmezler. Bunun örneklerini AFJET Afyonspor’da da yakın dönemde yaşamadık mı hep birlikte?
***
Hasılı kelam, AFJET Afyonspor asıl hedefi olan “şampiyonluk” hedefini yakalayamamış olsa da, bir yan gö-revi olan “kenti kenetleme” görevine başarıyla yerine getirdi. İlçelerden her hafta yüzlerce taraftarın maç için Merkez’e geliyor oluşu bunun göstergesi değil mi? Hatalar vardır, olabilir. Bunlar giderilir. Önemli olan Afyonkarahisar ortak paydasında buluşabilme lezzetinin heder edilmemesidir. Şehrin profesyonel liglerde top koşturan bir takımının olmadığı günlerden 3’üncü kez Play-Off kapısından döndüğümüz günlere geldik. Beterin beteri var. Başta Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Kulüp Başkanı Süleyman Karakuş olmak üzere özveriyle AFJET Afyonspor’a katkı sağlayan, böylelikle tüm bir ilin “Afyonkarahisar” ortak paydasında buluşmasına vesile olanlara teşekkür etmek gerekiyor. Trabzonspor’un 38 yıl bekleyip şampiyon olduğu bu günlerde AFJET Afyonspor için de güzel günler göreceğimize dair ümidimiz hep var olacak.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti