Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Vatandaş da dertli, AFJET de

Sezer Küçükkurt 13 Ekim 2010 Çarşamba 03:00:00
  Afyonkarahisar’da kiminle konuşsanız, nereye git-seniz karşınıza tek bir konu çıkıyor. AFJET ve YOLLAR.
Bu şehrin sakinlerinden birisi olarak bir kaç gündür bu sıkıntılara işaret etmeye çalışıyoruz. Hizmet amacıyla yapılan çalışmaları anlayışla karşıladığımızı ancak çalışmaların bu kadar uzun sürmesinin, kış gelmesine rağmen AFJET’in sıcak su vermeyişi nedeniyle büyük sıkıntı yaşandığını dile getiriyoruz. Bu konuda pek çok hemşehrimizden de destek buluyoruz. Yazılanları yeterli bulmayan hemşehrilerimiz, “Manşet atın, ilimizin yöneticileri bu işe el atsın. Sesimizi duyan yok” diyorlar.
Pazartesi günü bu sütunlarda AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk ve diğer yetkililere ulaşılamadığından bahsederek, “müdürler izinliymiş” demiştik. Pazar günü üç defa AFJET’e giderek durum hakkında bilgi almak isteyen muhabir arkadaşlarımızın oradaki güvenlik görevlilerinden aldığı cevaba istinaden bu ifadeye yer vermiştik. AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk telefonla arayarak izinli olmalarının söz konusu olmadığını dile getirdi. AFJET Genel Müdürlüğü görevine geldiği günden bu yana yaklaşık 8 aydır hafta sonu izni dahil hiçbir izin kullanamadıklarını, aksine gece-gündüz çalıştıklarını belirten Ulutürk, “Ben ve arkadaşlarım gecenin geç saatlerine kadar iş başındayız. İnanın arazide bir kaç saat uyuyup sabah yeniden arazide iş başı yaptığımız günler oluyor. Patlakların tamiri ile yeni isale hattı ile uğraşıyoruz” dedi.
Afyonkarahisar’da yapılan 30 kilometrelik isale hattı döşeme işinin bir benzerinin Türkiye’de olmadığını, böyle büyük bir işin 1-2 yılda bitirilmesi gerekirken 3-4 aylık bir zamana sıkıştırıldığını, buna mecbur olduklarını, yaşanan sıkıntıların buradan kaynaklandığını anlatan Yusuf Ulutürk, “Vatandaşlarımızdan biraz anlayış bekliyoruz. Bir-kaç günlük gecikme nedeniyle bu kadar tepki gösterilmesine anlam veremiyoruz. Öyle ki her gün telefon yağı-yor. Küfredenler, hakaret edenler var. Oradaki evli bayanlara hakaret etmeye kimsenin hakkı yok. Artık personelimiz de bunalıma girdi. Arazideki ekiplerimiz gece-gündüz demeden çalışıyor. Teknik ekibimiz aynı şekilde. Ama insanlar bize anlayış göstermiyor. Bu kadar tepkiyi hak etmediğimizi düşünüyoruz” dedi.
Müdür Ulutürk’e başta hakaret olmak üzere bazı noktalarda hak vermekle beraber, vatandaşın yaşanan sıkıntılardan haberi olmadığını, insanların cadde ve sokaklarda rahatça yürüyebilmeyi, kış gününde evinde sıcacık oturabilmeyi önemsediğini anlatmaya çalıştık. Üzerine düşen yükümlülükleri yerine getiren vatandaşların bunu beklemekte son derece haklı olduğunu, evinde yaşlısı, hastası, bebeği olan yüzlerce kişinin büyük sıkıntı yaşadığını anlatmaya çalıştık.
AFJET’in basın aracılığıyla halkı bilgilendirmediği gibi, telefon açarak bilgi almak isteyen vatandaşın da karşılarında muhatap bulamadıklarını, hatta baştan savıcı ifadelerle savuşturulduğunu ekledik. Konutlara verilecek sıcak suyla ilgili net bir durumun olmamasının insanları daha da rahatsız ettiğini anlatarak, AFJET yönetiminin de Afyonkarahisarlılar’a hak vermesi gerektiğini düşündüğümüzü söyledik.
Müdür Ulutürk, “Sürekli arazideyiz, basına vakit ayıramıyoruz. Genel Müdürlükte görevli olan birkaç personelimiz ise gelen telefonlardan gelen insanlardan bıkmış durumda. Moralleri son derece bozuk. Belki böyle cevaplar vermiş olabilirler ama onlar da insan. Telefonla küfredenlere, AFJET’e kadar gelip kapıda bekleyen görevliye montunu çıkarttırmaya çalışanlara oradaki insan ne yapsın ki” dedi.
Konutların ısıtılmasıyla ilgili kesin bir tarih verip veremeyeceklerini sorduğumuzda, ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirten Ulutürk, kesin bir tarih söylemenin yanlış olacağını kaydetti. Kendisinin makam ya da maaş kaygısıyla AFJET genel Müdürlüğü görevini kabul etmediğini belirten Ulutürk, “Biz hizmet için geldik. Şimdi hizmet ettiğimiz için eleştiriliyoruz. 10 yıldır çürüyen, eskiyen sisteme müdahale ediyoruz. Bunun günahını bize yüklememek gerekir” dedi.
İnsanların sıkıntıda olduğunu, çalışmaların bu kadar uzun süreceğinin öngörülüp öngörülemediğini sorduğumuzda “Nasıl bilebilirsiniz ki, alt yapı ile ilgili hiçbir plan yok elimizde. Yerin altında karşınıza nasıl bir sürpriz çıkacağını bilemiyorsunuz. Yaptığınız kazıda ayrı ayrı kurumlardan bürokratik işlem gerekebili-yor. Tüm bunlar gecikmeler doğuruyor” cevabını aldık.
Bu konuşma çerçevesinde AFJET yöneticilerinin de en az vatandaş kadar dertli olduğunu, ama bu dertlerin çaresinin vatandaşta olmadığını anladık. Oysa vatandaşın dertlerinin çaresi AFJET’te.
Milyarlara hükmeden, il için gerektiğinde kasasına müracaat edilen AFJET A.Ş.’de personelden, bürokrasiden yakınılıyor olması da ayrı bir tartışma konusu bizce.
Sonuç olarak AFJET daha uzun bir süre daha, hatta ısınmayı ve kazıları tamamlayamadığı sürece gündemdeki yerini koruyacağa benziyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti