Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

SIRADA “ŞİFALI FRİGYA YILI” VAR

31 Ekim’de ilan edilen UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyeleri arasına girerek, Gastronomi Şehri unvanı alan Afyonkarahisar’ın bu alanda kalıcılığını sağlamak ve bu anlamda ilimize en fazla katkıyı sağlayabilmek adına çalışmalar ardı ardına devam ediyor.
İlimizin marka değerini artırmak, marka şehir yapabilmek adına her geçen gün program, etkinlik yapılıyor. UNESCO’nun Gastronomi alanında ilimizi Yaratıcı Şehirler Ağı’na katmasıyla birlikte turizm açısından ilimizin bir üst basamağa çıktığı inkar edilemez bir gerçek.
***
UNESCO Gastronomi Değerlendirme Toplantısı düzenlendi geçtiğimiz günlerde. Bakan Eroğlu başta olmak üzere Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız, İGM Başkanımız ve ilgili tüm birimlerin temsilcileri o toplantıda yer aldı. Yapılması gerekenler anlatıldı.
Oysa, o toplantıda “yapılması gerekenler” başlığı altında sıralanan maddelerin çoğu hayata geçirilmeye başlanmıştı bile. Belediye’nin oluşturduğu çalışma kurulu söylenen maddelerle ilgili, hatta daha fazlasıyla ilgili adımları atmaya başlamıştı toplantının öncesinde. Bu nedenle Gastronomi konusunda icraatların söylemlerin önünde gittiğini gözlemlemekten son derece mutluyuz. İnşaAllah böyle devam eder.
Afyonkarahisar Gastronomi alanında daha önce bu yolları kat etmiş olan Gaziantep ile bu alanda söz sahibi olan bir başka kent, Hatay’dan faydalanacak önümüzdeki dönemde. “En değerli tecrübe başkasının deneyimlerinden elde edilen tecrübedir” diye boşa söylememişler. Başkalarının yanıldıklarını tekrarlamazsanız, faydalandığı şeyleri siz de denerseniz, hele bir de kendi özgün fikirlerinizi bu deneyimlere eklerseniz, çok daha hızlı ilerlersiniz bulunduğunuz yolda…
***
Şimdi öğreniyoruz ki, Afyonkarahisar’ın turizm alanında bir basamak daha yükselmesi için yeni girişimler söz konusu. Örneğin Turizm Bakanlığı’na Avrupa Birliği’nin destinasyon belirlenmesi ile ilgili sağlık ve esenlik alanında başvuru yapıldı Afyonkarahisar adına.
Afyonkarahisar Valiliği Turizm Bakanlığı’na önümüzdeki yılın “Şifalı Frigya Yolu Yılı” ilan edilmesi için başvuruda bulundu. İnşallah bu da gerçekleşir ve Afyonkarahisar turizm alanında bir basamak daha yükselmiş olur.

 

GÜNDEMİN ZİRVESİNDE OLMAZSAK OLMAZ!

 

Türkiye gündeminde Sözcü Gazetesi Başyazarı Rahmi Turan’ın ortaya attığı bir iddia var. Herkesin malumu olduğu üzere gazeteci Rahmi Turan “CHP Genel Başkanlığı için ismi geçen birisi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü ve Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na karşı bu ismi destekleme sözü verdi” içerikli bir iddia ortaya attı geçen hafta. Türkiye gündemi bu iddiaya kilitlendi ve “Partileri dizayn, yalan, dedikodu” içerikli büyük tartışmalar yaşandı, yaşanıyor.
Biz tartışmalardan ziyade bu gündem karmaşasına sebep olan deneyimli gazeteci Rahmi Turan’a işaret etmek isteriz. Türkiye’nin yakın geçmişinde büyük tirajlara ulaşan bir çok gazetenin genel yayın yönetmenliğini yaptıktan sonra, son dönemde Sözcü’nün başyazarlığını yapan 80 yaşındaki deneyimle gazeteci Rahmi Turan’ın Afyonlu olduğunu biliyor muydunuz?
Aslen Afyonkarahisarlı olan ve TCDD’de marangoz olarak çalışan Halil İbrahim Turan 1938 yılında TCDD’de işe başladıktan sonra Bilecik’te görevlendirilmişti. Burada Adapazarı’nın Doğançay ilçesinden olan Necibe Hanım ile tanışmış ve evlenmişti Halil İbrahim Turan. Evliliklerinden 1939 yılında İstanbul’da Rahmi Turan dünyaya gelmişti. Şimdi ailenin Afyonkarahisar’la pek bağı kalmamış olsa da gündemin önemli konusuna bu bilgi notunu eklemek gerektiğini düşündük bu günlerde. Gündemin önemli meselelerinde Afyonkarahisar ya da Afyonkarahisar’la bağı bulunan bir kimse karşımıza çıkmazsa olmaz çünkü!…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti